Google va lansa o alternativă la YouTube – Uptime

Dă şi tu share articolului

 Google va lansa o alternativă la YouTube – Uptime

După cum spune și compania, un incubator intern numit Area 120 va lansa o aplicație care va permite utilizatorilor să urmărească conținut video în același timp cu prietenii. E ca și cum două persoane ar urmă filmul preferat sau muzica preferată în casă.

Dar asta vom vedea n cele ce urmează.

Este adevărat că există o concurență foarte puternică ce se amplifică de la an la an din partea gigantului Facebook pe zona video. Facebook pe lângă faptul că este cea mai mare rețea globală de socializare a introdus încă de acum câțiva ani funcţia prin care userii pot uploada clipuri video în format HD indiferent de lungimea acestora iar anul trecut au introdus inovatoarea funcție de a face live streaming direct de pe telefon. YouTube-ul a fost cu un pas înapoi fiind prins pe contre-pied dar ulterior și Google a lansat funcţia de live streaming. Întorcându-ne la subiect, Google a realizat că pe lângă calitatea și cantitatea videoclipurilor produsele moderne trebuie neapărat să includă și funcții sociale.

Știm cu toții că toate aceste funcții care sunt în beneficiul userilor, au de asemenea rolul de a crește nivelul de viralitate al clipurilor dar și engagement-ul celor implicați. Facebook a știut cum să înglobeze aceste funcții lansând și funcția video prin care utilizatorii pot comenta la clipuri, pot interacționa foarte ușor. YouTube-ul a fost lipsit de aceste instrumente moderne iar acum caută noi modalităţi pentru a introduce toate aceste funcții pentru a veni în atenția tinerilor.YouTube ar revoluționa industria de videosharing când va lansa această aplicație. Și cea mai importantă funcție cum am și menţionat-o mai sus va fi aceea de a permite oamenilor să urmărească în același timp conținut video.

Userii ce vor urmări simultan un video postat în Uptime vor putea comenta putând să-și exprime aprecierea folosind emojiconuri. Acest sistem va fi similar cu cel oferit de compania Facebook. Userii vor putea să vadă în timp real pozele de profil ale celor ce urmăresc acel clip video dar și emoji-urile folosite de cei ce urmăresc.

De ce Google a  ales o interfață cu culori vii?
Pentru simplul motiv că această aplicaţie a fost gândită pentru tineri. Aplicația va avea funcție de căutare, dar în Uptime există ceva probleme, organizarea nu este așa de bună neexistând o sortare pe categorii. Lucrurile cu siguranță se vor remedia odată ce va fi lansată aplicația prin viitoarele update-uri din viitor. Această aplicație este disponibilă doar pe sistemul de operare iOS dar în viitor va apărea și pe Android și Windows.

Chiar și așa în acest moment YouTube este cel mai mare serviciu de videosharing din lume, lucru care îi face mândrii pe cei de la Google. YouTube oferă posibilitatea tuturor să încarce video-uri și să câștige bani prin monetizarea clipurilor lor. Dar odată cu ascensiunea Facebook-ului lucrurile s-au schimbat oarecum.Google este într-o continuă dezvoltare dorind să surprindă de fiecare dată fiind în căutarea de idei noi inovatoare ce vor face ca tehnologia să fie din ce în ce mai ,,prietenoasă” cu cei care o folosesc. Tehnologia din zilele noastre nu mai este de mult cea pe care o știam acum 10,15 ani în urmă este îndreptată către oameni cât mai friendly..

Este totuși un paradox. De ce Google a decis lansarea aplicației pe iOS și care ar fi motivele reale lansării pe un sistem de operare deținut de Apple? De ce nu ar fi lansat pe platforma lor Google Play?. Rămân multe semne de întrebare. Cert este că în Google Play va mai trece ceva timp până când așteptata aplicație o să apară  Un alt aspect de luat în seamă care îmi dă de gândit țien de viziunea Google. Oare de ce Google a decis lansarea unei aplicații și nu a încercat să înglobeze toate aceste funcții direct în aplicația deja există pe piață YouTube care este deja disponibilă de ani de zile pe toate sistemele de operare ale gadget-urilor. Nu înțeleg de a fost nevoia de dezvoltarea unei noi aplicații. Dar cu siguranță vom vedea și singuri cu trecerea timpului motivele care au stat la baza dezvoltării unei noi apllicații de la 0.

Concluzii,
Aplicația Uptime în mod clar va fi apreciată de foarte multe persoane și de ce nu surclasând pe Facebook video. Rămâne de văzut cum va contracara Facebook după ce această aplicația va deveni din ce în ce mai populară în rândul utilizatorilor și care vor fi noile funcții Facebook.

Dacă v-a plăcut dați un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

11 Thoughts to “Google va lansa o alternativă la YouTube – Uptime”

 1. mersi, COsmin, nu stiam. abia astept sa vad despre ce e vorba. zi faina!

 2. Interesant concept, astept sa-l vad pus in aplicare!

 3. Îmi plac foarte multe conceptele noi lansate în zona tehnologiilor. Unele chiar sunt wow, altele nu par să te surprindă la început, dar te prind abia după.

 4. Desi am un ITist acasa care e tot timpul la curent cu astfel de informatii, nu mi-a zis pana acum de aceasta noua aplicatie. 🙂 e bine ca vom mai avea de unde alege 😀

 5. Nu stiam de aceasta alternativa, dar ma bucur ca avem un IT-ist care ne informeaza mereu la curent.

 6. Sunt de parere ca Google testeaza foarte bine piata si nu investeste in programe care nu au priza la public. Acest program cred ca este o idee interesanta si ma bucur ca vine cu ceva nou. Sunt curioasa sa vad cum va functiona si iti multumesc ca ne tii la curent cu aceste noutati

 7. Ira

  Hmm.. interesant concept. Chiar mi s-a intamplat la un moment dat sa vreau sa ma uit in acelasi timp la un film cu prietenul meu, el fiind plecat din tara. Exact cum ai spus, cred ca tinerii ar aprecia aceasta functie.

 8. Foarte interesant conceptul. Sunt curioasă când va fi disponibil… vreau să îl încerc 🙂

 9. Am citit inceputul mai atent, dar apoi doar printre randuri. Eu inca sunt in stadiul in care imi placefoarte mult doar sa urmaresc un filmulet pe youtube si atat. Nu imi trebuie cu mai multi in acelasi timp, nu imi trebuie mai stiu eu ce functii.

  Vreau sa fiu doar eu cu filmuletul. Atat 🙂

 10. Foarte tare idea! Abia aștept să testez 😀 mulțumim pentru info

 11. Nu stiam de aceste noutati, imi place ideea.

Leave a Comment