Google Tensor G2 este procesorul produs de Samsung pentru Pixel 7; Ce e nou?

Dă şi tu share articolului

De la lansarea Pixel 6 de anul trecut, Google a trecut la propria gamă de procesoare pentru telefoanele Pixel, după cum fără îndoială știți deja.
În timp ce Google le proiectează, la fel cum face Apple cu TSMC, Samsung le produce.
Samsung a creat, de asemenea, Tensor G2, care tocmai și-a făcut debutul pe Pixel 7 și Pixel 7 Pro.
Detalii despre acesta sunt oferite mai jos.

Specificațiile Tensor G2 nu sunt, în mare parte, cu mult mai bune decât cele ale Tensor G1 de acum un an.
Sunt prezente în continuare două nuclee Cortex-X1 considerabile, deși tactate la 2,85 GHz în loc de 2,8 GHz. 4 nuclee Cortex-A55 de 1,8 GHz Cortex-A55 a rămas cel mai mic.
Ca și în cazul Pixel 6 și Tensor G1, avem o memorie cache L3 fixă de 4 MB pentru CPU și o memorie cache de sistem de 8 MB.

Actualizarea la nivel de GPU – de la un Mali G78 MP20 la un Mali G710 MP07 – ar putea fi cea mai semnificativă.
MediaTek Dimensity 9000 și acest GPU sunt comparabile, deși există diferențe minore în ceea ce privește numărul de nuclee.
Se promite o îmbunătățire a performanțelor Vulkan.


Google a experimentat, de asemenea, gestionarea temperaturii și a energiei.
Acum putem înregistra HDR pe 10 biți, iar ISP-ul funcționează cu camere de până la 108 MP și 4K la 60 de cadre pe secundă.

Funcțiile vocale ale Pixel 7 vor fi susținute de Tensor G2, inclusiv accesul mai rapid la Google Assistant, traducerea vocală, tastarea vocală și multe altele.
Acum, tastarea vocală este de 2,5 ori mai rapidă.
Lu Photo Unblur, care face mai clare imaginile pe telefoanele învechite, și Super Res Zoom, care mărește imaginile fără a sacrifica calitatea, sunt ambele create de Tensor G2.

Viteza de procesare a imaginilor realizate în Night Sight (Night Mode) este dublată, iar același procesor alimentează și Cinematic Blur în timpul înregistrării.
În plus, avem un accelerator TPU AI cu o utilizare de 2W, capabil de 2 TOPS. TPU este cu 20% mai eficient și cu 60% mai rezistent.
De asemenea, va fi interesant de urmărit cum se comportă în cadrul testelor Google Tensor G2, după ce procesorul inițial al Google a avut performanțe dezamăgitoare, mai ales în ceea ce privește performanța atunci când a fost utilizat pentru perioade lungi de timp în jocuri.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment