Fiat Tipo – un sedan de familie atrăgător – preț, păreri, consum

Dă şi tu share articolului

Fiat Tipo 2018 – un sedan de familie atrăgător – preț, păreri, consum

Este poate unul dintre cele mai așteptate modele din clasa sa, noul Fiat Tipo reușește să ne surprindă plăcut. FIAT a reuşit să construiască un sedan nou  care de altfel arata foarte bine și este și foarte spațios pentru modelul din gama sa.Așadar Fiat revenit în segmentul compact cu acest model Tipo. Modelul Tipo 2018 este un upgrade al predecesoarelor Bravo, Linea și Stilo. Dar ce aduce nou acest model, vom vedea în cele ce urmează.

Fiat Tipo este un o mașină de familie cu un portbagaj mai mult decât generos de 520 de litri, dar spre deosebire de alte modele din clasa sa, haionul portbagajului poate fi deschis singur și nu împreună cu luneta. Iar în funcție de nivelul de echipare haionul poate fi deschis atât din cheia tip briceag cât și de la bordul autoturismului.
Există și alte două modele pentru acest Fiat Tipo Hatchback și Wagoon (SW). Prețurile pentru aceste modele sunt relativ similare și le puteți găsi aici și aici și oferă același confort exact ca la modelul Sedan.

Autovehiculul este asamblat orașul Bursa, Turcia sistem pui pe platforma c (small/wide) a grupului Fiat fiind folosită şi la modelul SUV 500X. Conform companiei Fiat Tipo disponibil în patru niveluri de echipare: Tipo, Pop, Easy şi Lounge. Vom vedea prețurile și diferențele dintre aceste 4 variante de echipare pentru acest model Tipo.
Echiparea de bază include aer condiționat manual, închidere centralizată telecomanda și geamuri electrice doar în față. De asemenea, versiunea Tipo dispune de volan reglabil pe înălțime dar nu și pe adâncime, radio mp3 cu port USB, și servodirecție electrică. Luminile de zi precum și în role de presiune în pneuri piele inclusiv începând cu prima varianta de echipare. În Uniunea Europeană dotările standard pentru orice tip de autovehicul  ABS, ESP sunt obligatorii. Aceste sisteme de siguranță sunt indispensabile pe orice autoturism.

Fiat Tipo 2018 Exterior

La capitolul exterior maşina este surprinzătoare prin simplul fapt că designul este unul atrăgător. Fiat Tipo va atrage multe priviri. Designe-ul acestui Fiat Tipo a fost desenat de Centro Stile. Pe capotă se pot vedea niște nervuri care accentuează sportivitatea mașinii.
Grila frontală are acele dungi cromate care arată bine.

 Farurile precum și la modelul interior linea sunt alungite şi au un design plăuct. Fiat Tipo arată într-adevăr ca o veritabilă mașină italiană cel puțin din punct de vedere al design-ului. În ceea ce priveşte confortul vom vedea în cele ce urmează.
Fiat Tipo are jante de oțel pe 15 inchi

Fiat Tipo 2018 Interior

Fiat Tipo a fost proiectat pentru a oferi spațiu mare dar și confort atât pentru șofer cât și pentru pasageri. Pot călători relaxat 5 persoane.
După cum spune și Fiat, confortul este de clasă superioară, la prețuri mici.

Fiind o mașină low cost plasticul tare se regăsește aproape peste tot, atât pe fețele de uși cât și pe bord, însă este normal vorbim de o mașină relativ ieftină comparativ cu cele din segmentele superioare unde ai alte așteptări de la sine înțelese.

Varianta de echipare Pop și prețuri

Dotările ce vin standard cu această variantă de echipare sunt: Aer condiționat , bancheta din spate este rabatabilă 50/50, discurile de frână pe față, geamuri electrice, lunetă încălizită. Oglinziile retrovizoare sunt vopsite în culoarea caroseriei și au opțiunea de degivrare cu senzor de temperatură.
La interior scaunul șoferului este reglabil pe înălțime, închidere centralizată
Bancheta posterioara rabatabila divizata 50/50 și tetiere posterioare reglabile in înălțime și de asemena volanul și altele pe care le regăsiți pe site-ul oficial Fiat România.
Pentru prețul de 13.392 de euro te vei bucura de toate aceste dotări ce vin standard.

Tipo

Motor 1.4 95 CP benzină și cutie de viteză manuală în 6 trepte

Pentru  această versiunea Tipo există doar câteva dotări ce vin standard cum ar fi Aerul condiționat manual, discurile frână doar pe față, geamuri electrice în față, oglinizile sunt reglabile doar manual, servodirecție Dual Drive, lunetă încăliztă și nu în ultimul rând senzor temperatură exterioară. De asemenea varianta Tipo dispune de airbag pasager, șofer, faruri reglabile radio CD cu mp3.
Pentru Tipo va trebui să plătești 12.934 de euro.

Lounge
Varianta de echipare se bucură de foarte multe dotări printre care putem enumera: aerul condiționat automat, airbag pasager, șofer, laterale, faruri reglabile, proiectoare ceață pachet cromo cu inserții de crom, cotieră, discuri frână pe puntea față și spate, geamuri electrice, cruise control, lunetă încălzită, oglinzi retrovizoare scaun șofer reglabile pe înălțime, senzor crepuscular, servo direcție dual drive, volan îmbărcat în piele și padele, mânerele sunt cromate . Sistemul multimedia cu ecran touchscreen.  15.485 euro.

Easy
Precum toate versiunile și versiuean Easy se bucură de aer condiționat, jante pe 16 inchi, discuri de frână anterioare de dimensiuni mărite, display multifuncțional de 7 inchi, geamurile anterioare acționate electrice, lunetă încălzită, oglinzi exterioare vopsite în culoarea caroseriei cu senzor de degivrar, servodirecție dual drive, închidere centralizată și volan îmbrăcat în piele.


FIAT Tipo motorizări

Benzină + cutie de viteze manuală

Dacă vei opta pentru motor pe benzină 1.4 litri 95 de CP,  și cutie de viteze manuală va trebui să plătești 13.395 de euro pentru versiunea Pop și 15.485 pentru varianta de echipare Lounge
Cutia de viteze manuală este pe cabluri dar este precisă.Benzină + cutie de viteze automată E-Torq
Pentru cei care vor mai mult de atât să se bucure de sportivitatea unei mașini pe benzină ar putea alege motorul 1.6 benzină 110 CP combinată cu cutia automată în 6 trepte E-Torq de la Fiat pentru prețul de 15.265 de euro a versiunii Pop
Sau, pentru mai mul confort și mai multe dotări există echiparea de top a acestui model Lounge la prețul de 17.359 ce are în componența sa exact același model ca pe varianta de echipare prezentată mai sus Pop.

Fiat Tipo Diesel

Diesel + cutie de viteze manuală
Există 4 niveluri de echipare pentru configurația unui motor diesel și cutia de viteze manuală disponibile pe Fiat Tipo. Astfel, pentru 1.3diesel Multijet 95 CP  la  12.934 de euro și 1.4 diesel Multijet pentru 15.941  disponibile pe Tipo. 
Pop și Easy pot fi configurate cu motoare 1.3,1.4 respectiv 1.6 pentru prețurile de 16.091 și 17.359 de euro împreună cu cutia de viteze manuală iar Lounge 1.3 multijet 95 CP 18.184   1.6 120 CP la 19.452 de euro. 1.6 diesel de 120 CP este cel mai puternic motor pe care poți să îl ai pe acest model.
 
Așadar prețul pentru acest Fiat Tipo pornește de la 12.000 de euro și poate ajunge la 20.000 de euro pentru versiunea de top Lounge combinată cu cutia de viteze automată E-Toq și motorul diesel de 125 de CP 1.6.

Fiat Tipo păreri
Dacă ar fi să îmi exprim opinia aș spune simplu, Fiat a înțeles în cele din urmă că siguranța este prioritară pentru pasageri. Mașina a obținut 4/5 stele la EuroNCAP ceea ce este un lucru bun față de competitorul său din aceeași clasă – Dacia Logan. Dar a neglijate câteva aspecte importante cum ar fi direcția care nu este extrem de precisă. Suspensia este confortabilă și nezgomotoasă.
Dar în ultimul rând a reușit în cele să producă un autoturism de-a dreptul confortabil, frumos și util. Să nu mai vorbim și de faptul că spațiul la interior este unul mai mult decât bun, portbagajul este mare. Pot încăpea 3 geamantane fără probleme. Ce poți să-ți dorești mai mult pentru un preț de 12.000 de euro.

Consum Fiat Tipo

Benzină
Consumurile pentru 1.4 benzină 95 CP este de 7.7 litri urban/100 km pentru 1.4 95 CP benzină, și 8.5 l/100 pentru versiunea 1.6 de 110 CP benzină. Iar consumul extra urban este se situează între 4.6/l 100 km pentru 1.4 95 CP și 5.0 l/ 100 km 110 CP. Iar în cea ce privește consumul mixt acesta este de 5.7 l/100 pentru primul motor și 6.3 l/100 este consumul mixt oferit de cei de la FIAT.

Diesel 
Consumul urban pentru 1.3 95 CP 5.2 l este de 4.3 l (în modul eco)/ 100 km, iar 1.6 multijet 120 CP 5.2 l/100 km. Iar consumul extra urban (drum lung) este de 3.5 sau 3.4 (eco) și 3.6 l/100 km. În cele din urmă consumul combinat este de 4.1 (3.7 eco) sau 4.2 aferent motorului 1.6 120 CP

Fiat Tipo concluzii

Fiat Tipo este un competitor acerb  pentru Skoda Rapid, Citroen C-Elysse, Seat Toledo și Dacia Logan,  chiar dacă prețurile sunt ceva mai mari pentru Fiat Tipo în comparație cu Dacia Logan dar se putea și mai bine pentru un preț de 18.000 de euro mult mai multe dotări dar este peste așteptări.

Fiat Tipo este un nou compact renăscut ce oferă senzații extrem de plăcute atunci când o conduci. Dacă doriți să faceți un test drive trebuie să căutați dealerii autorizați din orașul dvs și să vă înscrieți.
Mașina poate fi achiziționată și prin programul Rabla.În speranța că acest articol a venit în ajutorul dumneavoastră privind găsirea informațiilor necesare achiziționării unei mașini de familie v-aș ruga să dați un share și un like acestui articol.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment