Cele mai elementare greșeli care le faci atunci când te grăbești la volan

Dă şi tu share articolului

Cele mai elementare greșeli care le faci atunci când te grăbești la volan

Fie că suntem începători, ori șoferi profesioniști există riscul de a experimenta situații nefaste atunci când suntem la volan și ne grăbim să ajungem la destinație când timpul nostru este limitat. Orice persoană este failibilă. Drept urmare  este important să încercăm pe cât posibil să nu încălcăm nici o regulă de circulație și să călcam mai tare pedala de accelerație. Nu are rost să riscă și să ne punem nouă viața în pericol cât și a celorlalți participanți la trafic cât și pietonilor.

Poziție greșită la volan
Din păcate foarte mulți șoferi nu folosesc aceste sfaturi extrem de utile privind poziția corectă la volan iar ei conduc total neadecvat fie cu o mână pe volan fie manevrează volanul total greșit. Așadar, pentru cine nu știe scaunul trebuie sa fie reglat astfel încât șoferul să ajungă la pedale să poată
apăsa fără probleme pedala de ambreiaj volanul trebuie să fie la încheietura mâinii, iar mâinile să stea la ora 9 și 15, oglinzile trebuie reglate cât mai bine pentru a asigura o cât mai bună vizibilitate și să nu uităm de celebra centură de siguranță care din păcate purtarea ei este omisă de foarte mulți dintre oameni. Ne reglarea tuturor acestor lucruri duce la reducerea semnificativă a vitezei de reacție atunci când suntem puși în fața unui pericol iminent.

Folosirea telefonului mobil la volan
De departe cea mai comună problemă este reprezentată de acest aspect. Majoritatea șoferilor conduc având o mână pe volan și cealaltă pe telefonul mobil ceea ce face din condus unul periculos. Conducând vorbind la telefon având doar o singură mâină pe volan conform legii este interzis existând riscul producerii unui accident. De asemenea neatenția datorată de vorbirea la telefon și concertarea pe alte subiecte este o reală problemă

Problema anticipării drumului
Atunci când nu te gândești la nimic altceva decât la locul de muncă sau la destinația la care trebuie să ajungi mersul prea repede și neatenția te fac să nu observi indicatoarele ceea ce este un lucru evident periculos. Ca atare ne observarea indicatoarelor sau observarea lor prea târzie poate fi o gravă problemă de cele mai multe ori.
Condusul cu muzica tare
Este adevărat, atenția distributivă trebuie să existe exclusiv la orice șofer, dar nu și atunci când situația devine foarte riscantă muzică tare fiind concentrat pe ritmul melodiei, volumul muzicii acoperă sunetele normale ale motorului, mașinilor din jurul tău cât și a mașinilor de poliție, ambulanță, pompieri.
Neacordarea de prioritate la schimbarea direcției de mers
Niciodată nu poți știi ce se poate întâmpla după ce ai executat un viraj regulamentar existând riscul ca pietonii să traverseze fără să se asigure ori un biciclist.

Neasigurarea în oglinzi fie la pătrunderea în intersecții
Atunci când ne grăbim există riscul major să nu ne asigurăm fie în oglinzile retrovizoare sau atunci când pătrundem într-o intersecție. Toate aceste lucruri vin pe fondul grăbirii tale. De asemenea, atunci când ieși de pe un drum fără prioritate sau alte străduțe într-un drum prioritar asigură-te temeinic în punctul cu vizibilitate maximă și acordă prioritate celor în drept. Același lucru este valabil și când urmează să circuli într-o intersecție cu sens giratoriu.

Concluziile acestui articol
Chiar dacă ne grăbim și suntem tentați să mergem mai tare să călcăm pedala de accelerație trebuie să fim atenți la indicatoare, să acordăm prioritate să nu ne punem pe noi în pericol cât i pe cei din jur. Pentru cei care sunt începători ar fi bine dacă ar evita pe cât posibil să conducă cu viteze ceva mai mari și eventual când sunt contra-timp. Cred că cea mai bună soluție ar fi un taxi în aceste situații. Condusul defensiv, anticiparea potențialelor pericole trebuie să existe la oricare dintre șoferi.

Dacă considerați utile aceste sfaturi dați un share și un like postării

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

2 Thoughts to “Cele mai elementare greșeli care le faci atunci când te grăbești la volan”

  1. De fapt… din pacate foarte putini soferi isi mai aduc aminte ce au invatat la scoala de soferi dupa ce se vad cu permisul in mana. Iar calcatul pedalei pare sa fie prima regula care se incalca. Felicitari pentru articol, ar trebui ca fiecare sofer, incepator sau nu, sa il citeasca.

    1. Da foarte corect. Si asta e problema ca isi pun ei viata in pericol sau daca nu le pasa de ei ar trebui sa constintiezeze ca un om nevinovat ar putea muri din vina lor.

Leave a Comment