Facem sau nu o poliță CASCO pentru mașină?

Dă şi tu share articolului

Facem sau nu o poliță CASCO pentru mașină?

Facem sau nu CASCO pentru mașină? Aceasta este întrebarea. Asigurarea CASCO este una facultativă dar îți aduce foarte multe beneficii.

Am tot stat și m-am gândit să scriu acest articol din simplul fapt că
mulți dintre cei care au mașini sunt într-un așa zis impas când vine
vorbna între a alege de a face o poliță CASCO sau doar să rămână cu
asigurarea RCA.
Pentru cine nu știe,  trebuie să menționez de la bun început că polița CASCO reprezintă o asigurare care  protejează propriul autovehicul de furt sau de
eventualele daune cum ar fi accidente rutiere indiferent dacă sunteți
responsabil pentru producerea unui accident de circulație sau nu.  Asigurarea Casco este diferită de asigurarea RCA dar  îți oferă foarte multe avantaje.
Polița CASCO acoperă următoarele riscuriAvarii:
– Cu tot ce ține tamponări, răsturnari, derapări, zgârieri, etc. În esență tot ce poate dauna unui autoturism

– Vandalism, incendiu, explozie, precum și daunele produse de condițiile meteo cu mar fi grindină, inundație sau cutremur etc.
De asemenea o poliță CASCO te ajută în caz de furt.
Furt:
– furtul authovechiului sau a unor componente din acesta etc.
Acum că am defenit ce înseamnă o poliță CASCO trebuie să reflectăm asupra unor lucruri.
Dacă ai de gând să achiziționezi o mașină fie ea nouă sau secnd hand ori ai deja una, ar trebui să te gândești la faptul că noi oamenii suntem failibili, și din păcate putem fi martorii producerii unui eveniment rutier, și aici nu mă refer la accidente grave soldate cu victime ci pur și simplu la banalele tamponări produse din neatenția noastră.
Ei bine, o asigurare CASCO te ajută extrem de mult în aceste situații. Având o asigurare CASCO și plătind pentru aceasta în funcție de tipul mașinii, brand, capacitate cilindrică etc orice tamponare care s-a încheiat cu îndoirea tablei sau orice altceva este asigurată. Astfel nu vei plăti nimic. Dacă lovești o altă mașină din vina ta te vei duce cu asigurarea CASCO iar aceștia te vor despăgubi urmând ca la service să îți repare mașina sau în cazul în care nu se mai poate repara îți vor da banii pe aceasta.
Să vorbim puțin și despre mașinile second hand.
În multe cazuri o mașină second hand este mai accesibilă la achiziție față de una noua. Lucru și normal. Patina timpului și-a spus cuvântul.   Însă, acea mașină second hand poate fi la fel de costisitoare când vine vorba de întreținere precum un autoturism nou. Costul carburantului ar putea fi destul de redus față de costul total al mașinii respectivă în toată durata ei de utilizare. Este adevărat că majorările de accize nu au impactul pe care îl are o asigurare mai ieftină. Deci, e bine să ai o asigurare CASCO. Există multe persoane care își cumpără mașină SUV second hand nu optează pentru o poliță CASCO iar mai apoi constată că nu au bani să repare mașină. Și unde ajungem? Nicăieri.
CASCO este foarte util mai ales pentur șoferii începători care nu au dobândit experiența necesară unui conducător auto cu ani în spate de vechime. Dar nu numai pentru ei este destinată această poliță. Oricine poate să opteze pentru CASCO pentru a ,,dormi liniștit” știind că orice mică tamponare este asigurată reparându-ți mașina.
Dacă dorești achiziționarea unei mașini în leasing, foarte multe mărci de mașini oferă opțional asigurare CASCO pentru mașina configurată. Spre exemplu pentru o Dacie Logan nouă, asigurarea pe lună este de 30 de euro.
Dar sunt și firme precum Volkswagen Group care include în rata de leasing asigurarea CASCO în mod obligatorie deoarece persoanele în cauză nu sunt proprietarii mașinii pe durata leasingului. Asigurările CASCO în România sunt din ce în ce mai scumpe. Ca și în cazul asigurării RCA, prețul pentru aceste asigurări depinde de ceea ce se întâmplă pe șosele. Cu cât mai multe accidente rutiere cu atât prețurile sunt mai mari.
De aceea dacă dorești pe cont propriu să alegi o poliță CASCO ar fi bine să te orinetezi la firme OK care au un preț mai mic. Eu recomand Allianz-Asigurări, sau Asirom, Omniasig sau Uniqa Asigurări pentru astfel de asigurări. În orice caz, merită sunat și întrebat pentru a afla cât mai multe detalii și ala alte firme.Asigurarea CASCO te ajută să îți ,,recuperezi” investiția. Decât să stai cu frica în sân iar mai apoi să regreți pentru că nu ai ales o asigurare CASCO eu recomand cu căldură în funcție de bugetul și de dorințele fiecăruia.
Este adevărat că încheierea unei asigurări CASCO îți oferă un confort psihic. Conduci mai bine, mai lejer și nu încordat știind că în cazuri unor daune societatea de asigurări te va despăgubi.

Voi ce părere aveți? Merită să optați pentru o poliță CASCO?
Dacă v-a plăcut dați un share și un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

12 Thoughts to “Facem sau nu o poliță CASCO pentru mașină?”

 1. Eu sunt parțial de acord cu asigurările casco. Argumentele mele contra: cel mai mare e acela că uneori franșiza e prea mare (100euro) compartiv cu dauna (150 euro, de exemplu), iar cel de al doilea… Costul asigurării e mare. Pentru masina mea asigurarea casco e 1000 euro pe an, pe când valoarea mașinii e 8000 euro…
  Argumenul pro: merita sa facem asigurare casco dacă prevedem dauna totala…

 2. facem, clar. fara franciza, chiar daca e mai scump.week end frumos!

 3. Noi nu avem Casco la masina…mi se pare ca nu merita, in conditiile in care nu suntem dependenti de masina. Adica are zile intregi cand sta in parcare…singura, degeaba :)))

 4. Nu sunt de acord cu ele din simplul motiv ca sunt foarte scumpe. De fapt mi se par bune, dar bag atatia bani in intretinea masinii si in asigurarea anuala incat mi se ridica parul pe mine cand ma gandesc ca ar trebui sa mai dau bani si pe aia!

 5. Eu cred ca daca ai o masina scumpa care sa merite investitia, ii poti face un casco. In cazul ala o bara costa 2.000 lei si preferi sa o asiguri. Eu am un fiat panda care o poti lua pe sus si daca este dauna totala nu suspin atat de mult decat sa dau o gramada de bani pe CASCO. Depinde si cum privesti lucrurile

 6. Nu stiu sincer daca se merita o polita casca, dar in ambele cazuri, ca e masina noua sau second hand tot trebuie sa platesti CASCO.

 7. Anonim

  Cu siguranta CASCO. Avem si vom avea in contiunare.

 8. Avem la mașina familiei și sigur o să facem și la viitoarea mea mașină!

 9. casco ar trebui facut in functie de valoarea masinii si de a soferului. daca te stii mai nepriceput si ai masina scumpa, fa casco!

  1. Bija

   Cristi Teo, daunele la masina nu se intampla numai din vina soferului. O tii in parcare si trece o masina razant pe langa a ta, sau ti-o zgarie toata masina de gunoi, sau ti-o sparge sau zgarie vreun betiv, cade vreun copac, iti este furata, etc… CASCO nu e legat neaparat de nepricepere, viteazule priceput care esti tu…

 10. Eu am Casco, cand am gasit masina cu oglinda rupta in fata blocului mi-au schimbat-o. Cred ca e printre putinele asigurari care iti plateste toate daunele. Asadar facem!!!

 11. Mircia

  Salut.
  CASCO doar la masina noua, 3-4 ani maxim. Atat. In rest preventie, atentie si banii stransi obligatoriu in cont (echivalentul politei CASCO bineinteles), indiferent de valoarea masinii. Cele bune!

Leave a Comment