Este obligatoriu certificatul verde?

Dă şi tu share articolului

Ei bine aeasta este o intrebare frecvent pusa pe google si nu numai. Din fericire certificatul verde nu este obligatoriu pentru a te deplasa unde ai nevoie ci doar la intrarea in mall-uri, restaurante, cafenele si unele magazine.

Insa la sfarsitul acestui an, a existat o dezbater eprivind introducerea certificatului verde la locul de munca a lui Alexandru Rafila. Din fericire aeasta propunere a fost respinsa de coalitie, asadar obligativitatea prezentarii certificautlui verde la munca a disparut.

Certificatul verde COVID nu va fi obligatoriu la locul de muncă. Decizie de ultimă oră a coaliției

Miercuri seara, președintele Klaus Johannes a avut o întâlnire cu liderii coaliției din parlament și dupa aceast aintalnire decis s-a decis ca că certificarea COVID la locul de muncă nu ar trebui să fie obligatorie. Potrivit surselor Antenei 3, președintele Klaus Johannes le-a spus liderilor coaliției că, având în vedere protestele din Palatul Parlamentului, nu este momentul să luăm astfel de măsuri.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătății Alexandru Rafela nu a fost de acord cu solicitarea președintelui României Klaus Johannes și va lua joi o decizie finală asupra certificatului. Inițial, liderii coaliției au decis ca proiectul de lege să fie înaintat guvernului săptămâna viitoare, iar apoi înaintat Parlamentului pentru dezbatere și aprobare.

Ca atare, certificatul verde sau mai bine zis prezentarea certificautlui verde este obligatorie doar la intrarea in unele institutii de stat cum ar fi DRPCIV, ori prezentarea unui test PCR, mall-uri, restaurante, cafenele.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment