Când se montează cauciucurile de iarnă?

Dă şi tu share articolului

Legea prevede că obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă nu depinde de un anumit interval orar, ci doar de condițiile meteorologice. Dimpotrivă, conform reglementărilor guvernamentale nr. 5/2011, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011 și a completat Decretul de urgență nr. 195/2002.

Este interzisă conducerea vehiculelor fără anvelope de iarnă pe drumurile publice dacă acestea sunt acoperite de zăpadă, gheață sau îngheț.

Altfel spus, legislatia in vigoare tine cont de starea drumurilor, nicidecum de perioada calendaristica Deci, in cazul in care aurtoturismul tau est eechipat cu anvelope de vara, asfaltul este uscat, chiar daca esti in plin sezon de iarna, nu vei putae fi amendat.

Dar daca conditiile meo e schimoba.Atunci trebuie sa lasi masin ain parcare sau daca te prinde ninsoarea in trafic, treuie sa cauti un loc unde sa o lasi insiguranta, astfle daca esti prins vei fi amendat.

Cat este amenda daca nu ai anvelope de iarna?

Ei binne daca vei fi surprins ca cirucli cu masina neechipata adecvat de iarna, risti o penalizare intre 9-20 de puncte de amenda si una financiara care poate fi cuprinsa intre 1.305 si 2.900 LEI.

Iar pe langa amenda agentul de la Politia Rutiera iti va putea retine si certificatul de inamtiruclare auto. Iar daca esti implicat intr-un accident urtier iar masina ta nu a avut montate anvelope de iarna, risti sa nu primesti depasgubirile acordate de firma de asigurare potr. daune si piese.

Pentru a evita amenda, va treui sa circuli inc onditii de isguranta si sa echipezi masina cu un set de anvelope de iarna care prezinta marcajele M+S, M.s sau M&S. Si cauciucurile all-eason sunt legale dar sa aiba acele marcaje.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment