Elon Musk a preluat controlul Twitter și a concediat mai mulți directori ai companiei

Dă şi tu share articolului

Potrivit a numeroase surse media americane, Elon Musk, directorul general al Tesla și SpaceX, a finalizat joi achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, și a preluat controlul platformei de socializare, potrivit AFP.

Musk a postat pe Twitter “pasărea a fost eliberată” câteva ore mai târziu, făcând aluzie la emblema Twitter.

Potrivit unor surse neidentificate din Washington Post, cel mai bogat om din lume i-a îndepărtat imediat pe șeful Parag Agrawal și pe alți doi directori, directorul financiar Ned Segal și directorul juridic Vijaya Gadde, după luni de supărare.

O solicitare a AFP nu a primit un răspuns imediat din partea Twitter.
Pentru a evita un proces în noiembrie, Elon Musk avea termen până vineri să finalizeze cumpărarea rețelei sociale.

De când a fost făcută publică o ofertă de preluare de 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii aprilie și aprobată de Twitter, afacerea a fost în lucru.

Care a fost parcursul tranzacției

Musk a început să achiziționeze în mod constant acțiuni în ianuarie, iar la jumătatea lunii martie, a acumulat 5% din companie.

El a fost identificat ca acționar principal al Twitter în aprilie, iar până la sfârșitul lunii, a fost încheiat un acord de achiziție a afacerii pentru 44 de miliarde de dolari.

El a declarat că intenționează să elimine conturile de spam, menținând în același timp mediul de liberă exprimare al platformei.

Dar Musk, un utilizator frecvent al Twitter, a început să se gândească din nou la achiziție la jumătatea lunii mai, invocând îngrijorarea cu privire la numărul de conturi false de pe platformă, care este mai mare decât susține Twitter.

În iulie, el a declarat că nu mai este interesat să cumpere afacerea.
Twitter, pe de altă parte, a afirmat că miliardarul era aparent obligat de achiziție și, în cele din urmă, a intentat o acțiune în justiție pentru a-l obliga să respecte termenii contractului.

La începutul lunii octombrie, Musk și-a reluat ambițiile de a achiziționa afacerea cu condiția ca acțiunile în justiție să fie suspendate.

Ce schimbări vrea să facă Elon Musk la Twitter

Deși Twitter nu a făcut încă niciun comentariu cu privire la noua sa echipă executivă, este evident că Musk va fi în cele din urmă la conducerea afacerii, indiferent cine va prelua mai întâi funcția de CEO.

La începutul lunii aprilie, când era încă membru temporar al consiliului de administrație al Twitter, s-a despărțit de Agrawal.

În mesaje private făcute publice în documente judiciare, Musk s-a plâns că Agrawal nu știa cum să rezolve problemele platformei rețelei de socializare.

Cam în același timp, el l-a atacat pe Twitter pe Gadde, avocatul principal al companiei.
O altă rundă de comentarii abuzive din partea altor utilizatori la postarea avocatului a venit după cea a acestuia. Gadde, angajată de 11 ani la Twitter, care supraveghează și divizia de politici publice și siguranță, a fost ținta unei hărțuiri care a inclus insulte rasiale și de gen, precum și cereri ca Musk să o concedieze.
Tweeturile răutăcioase au reînceput joi, după ce a fost concediată.

Îmbunătățirile aduse de Musk sunt menite să crească baza de abonamente și veniturile Twitter.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment