acest fenomen apare frecvent fiecare telefon să vorbim de telefoane inteligente smartphone sau telefoane normale însă telefoanele au un prin care își protejează componentele încălzirea telefonului.
- De ce se supraîncălzește telefonul
- Ce probleme poate genera supraîncălzirea telefonului
- Soluții pentru a readuce telefonul în stare optimă
- Sfaturi pentru a evita supraîncălzirea telefonului
Deoarece telefoanele evoluează adăugând din ce în ce mai multă putere de procesare și baterii cu o capacitate mare, utilizatorii se confruntă uneori cu problema supraîncălzirii când își folosesc telefoanele.
fiecare telefon nou lansat adauga un nou feature și vorbim de o cameră triplă filmare în slow motion sau inteligență artificială acestea în combinație suprasolicită CPU-ul (unitatea centrală de prelucrare) și GPU-ul (unitatea de procesare grafică).
în cele mai multe cazuri supraîncălzirea telefonului este cauzată de către hardware și nu de către baterie.
pentru a vedea Care este cauza privind încălzire a telefonului trebuie să un principiu de bază în fizică. mișcarea produce căldură. iar pentru ca orice gadget să funcționeze trebuie să niște lucruri interiorul acestora iar pe care o produce în telefon Ce este direct proporțională cu energia care se mișcă prin el. resigur căldura este o energie reziduală dacă stăm să ne gândim la asta, dar este rezultatul funcționarii telefonului.
De ce se supraîncălzește telefonul
Dacă joci un joc care necesită multă putere de procesare dar șia GPU-ului telefonul se va încălzi trebuie să ofere multă putere de procesare pentru rularea acelui joc.
încălzește dar nu este o motiva îngrijorare inteligente auzi stem prin care își reduc performanțele hardware cum ar fi viteza procesorului, a GP-ului pentru a își răci componentele.
Telefonul este alcătuit dintr-o serie de circuite electronice care pot produce căldură, iar principalele elemente care pot duce la supraîncălzirea telefonului sunt:
principalele componente care duc la încălzirea telefonului sunet bateria procesorul modulul radio dacă există camera foto și ecranul.
bateria este alcătuită din mai mulți acumulatori pe bază de litiu Minion și care aceasta se poate buza după o perioadă îndelungată de folosire prin încărcarea și descărcarea bateriei se disipa căldură căldură care se mai numește energie reziduală iar aceasta poate încălzi atât bateria cât și alte componente hardware.
Procesorul acesta este inima gadget sau unei calculator iar acesta este cel mai mare consumator de energie din telefon acesta disipa căldura proporțional acesta se încălzește mai mult atunci când este solicitat de diferite procese aplicații mai complexe jocuri și bineînțeles atunci când se face multitasking.
modulul radio Este prezent cărbunele telefoane iar acesta recepționează în semnalul emis de la releu și trimite pe acesta semnalul telefonului chiar atunci când folosești 3G Sau 4G riscul de supraîncălzire este mai mare în comparație cu tehnologia 2g.
camera foto , camera foto este nelipsită pe telefoanele smartphone. Chiar dacă pare aparent banalamulți dintre noi facem poze filmăm iar în special în cazul telefoanelor cu rezoluție mare sau QHD foto consumă foarte multă energie încălzirea telefonului.
nu trebuie să neglijăm nici ecranul fie AMOLED sau IPS acesta este bazat pe Gorj de tip led care consumă multă energie Când este setat pe luminozitate maximă. din acest motiv se recomandă atât pentru economisirea energiei din baterie cât și pentru a evita supraîncălzirea Ecranul să fie setat pe luminozitate automată sau de ce nu însetați pe luminozitate cât mai mică iar cei care aveți displayuri AMOLED să vă puneți cabackground un wallpaper coplet negru pentru a nu aprinde pixelii. Telefoanele AMOLED nu aprind pixelii atunci când sunt negri.
supraîncălzirea telefonului este determinată de mulți factori și aici ne referim la nivelul de utilizare atunci când rulez jocuri te uiți la filme sau faci poze sau filmezi fie internetul trimis mesaje sau vorbești pot afecta procesorul telefonului dacă multe din aceste funcții sunt folosite simultan sau pentru o perioadă lungă. Presiunea pusă pe componentele telefonului – pe GPU, CPU si pe memorie – poate cauza o temperatură ridicată.
nu trebuie să neglijăm nici aplicațiile de fundal care acestea sunt păcătoase Ce sunt în factori în portalul care duce la supraîncălzirea unui terminal. Așadar numărul mare de aplicații care rulează în fundal aduc cu sine supraîncălzirea telefonului Cinema City motiv este bine să faci curățenie printre Aceste aplicații să te uiți la setări baterie și să Care aplicație îți trage în jos consumul de baterie și implicit îți duce la supraîncălzirea telefonului.
temperatura ambientală reprezintă pentru supraîncălzirea unui telefon. în zilele călduroase când temperatura ambientală este ridicată și telefonul este expuse fie direct în razele solare telefonul va funcționa mai dificil este expus la supraîncălzire.
Ce probleme poate genera supraîncălzirea telefonului
supraîncălzirea telefonului poate genera deteriorarea bateriei și a ciprului cazuri mai rare poate chiar să explodeze. existat cazuri o lume în care telefonul a explodat fiind o adevărată bombă. Deci dacă constați că telefonul se supraîncălzește frecvent trebuie să duci la servici pentru o evaluarea acestuia.
telefoanele își reduc frecvența procesorului atunci când constată că temperatura are acestuia este ridicată. practic frecvența procesorului este redusă de către Cip-ul pentru a preveni supraîncălzirea, iar asta va face uneori telefonul inutilizabil. Dacă cip-ul este expus la căldură pentru o perioadă lungă, acesta se poate deteriora, însă asta nu se întâmplă foarte des, deoarece telefoanele au fost optimizate pentru a face față la astfel de situații.
Ce trebuie făcut pentru a nu supraîncălzit telefonul?
înainte de toate trebuie să îți dai seama ce problema are telefonul ce faci supraîncălzit Iacob lemanu este provocată de hardware și de setări poți face o resetare generală case tarilor te uiți la baterie printre aplicații să vezi dacă sunt aplicații ciudat și să nu uităm și de blootware.
dacă Observi că bateria sa umflat Puțin sau mai mult trebuie să te duci imediat la sau să urci tu nu este nul unibody fără baterie detașabilă.
o baterie umflat că poate chiar să explodeze.
în general există și o altă cauză destul de frecventă care duce la încălzirea supraîncălzire telefonului și vorbim aici de către defectarea plăcii de bază a acestuia.
placa de baza este o componentă esențială a oricărui terminal mobil, laptop, PC. dacă aceasta se defectează fie telefonul va avea o durata bateriei foarte scăzută și aceasta se va restarta și se va supraîncălzi. pe lângă alte cauze care generează supraîncălzirea telefonului deși portantă defectarea plăcii de bază.
Cum să eviți supraîncălzirea telefonului?
folosește în calcul încărcătorul potrivit și verifică inscripțiile de pe acesta precum voltajul și amperajul.
atunci când îți încarci telefonul calcul suprafață plană care nu pot sau lângă calorifer sau în alte locații care poți aduce un aport important pentru supraîncălzirea acestuia și implicit deteriorarea lui.
nu instalarea aplicației dubioase care îți vor genera probleme descărcându-ți bateria, fie supraâncălzind telefonul.
închide aplicațiile din fundal și dezinstalează aplicațiile pe care nu le folosești;
Nu folosi telefonul direct în razele soarelui nici în condiții de căldură cum ar fi bucătării.
Există unele aplicații în Google Play Store prin care închid aplicațiile care rulează în fundal dacă telefonul vostru nou este unul vrei să le închidă atunci folosită totuși există astfel de aplicații care își fac treaba bine.
Eacă telefonul este unul dotat cu mulți senzor puteți folosi aplicații care monitorizează temperatura componentelor.
Dacă acest articol voi este util dați și voi un share și un like acestuia și vă aștept pe rubrica de comentarii în care să îmi Explicați cum vă protejați voi telefoanele de supraîncălzire.