De ce se pica la examenul auto?

Dă şi tu share articolului

Permisul de conducere nu mai e un moft ci o necesitate in ziua de astazi.
Aceasta este poate intrebrea cea mai frecvent pusa a tuturor celor care urmeaza sa dea examenul pentru permisul de conducere sau au dat si au picat. Si este si normal pentru ca suntem oameni si vrem sa vedem care sunt motivele.

EI bine iata ca acum a venit timpul sa aflam de ce.

Picarea unui examen auto se datoreaza exclusiv tie, celui/celei care nu s-a concentrat si respectat vreo regula. Politistii nu au dreptul sa te incurce, sa iti dea comenzi gresite asa cum era in comunism.

Ei au un Ordin 268/2010 si trebuie sa-l respecte. Mai mult de atat din 2017 examenela auto sau mai bine zis proba practica e supravegheata video cu o camera montata pe parbriz.

Deci politistul nu este dusmanul vostru ci un angajat care vrea doar sa te evalueze sa vada daca ti-ai insusit deprinderile necesare ale permisului de conducere.


Candidatii pica pentru ca nu se concentreaza suficient ori sunt slab pregtiti. De acord mai conteaza si norocul Poti prinde o zi buna trafic redus un traseu mai usor si iei permisul insa astea sunt cazuri rare.

Asa cum am zis mai sus nerespectarea regulilor de circulatie atrage dela sine nepromovarea examenului de conducere. Practic iei 21 de puncte. Asadar strange-ti fortele pune in aplicar esfaturile si conduci bine.

Mai jos vom regasi cateva sfaturi utile pentru a nu repeta experienta celor care pica.

Mergi la examen doar daca esti bine pregatit si increzator. Ideal ar fi sa iti mai iiei iei sedinte de conducere inainte apoi sa mergi la examen.
La examen nu depasi vitezad e 40 km/h. Incetineste la fiecare treere de peitoni si asigura-te temeinic si opreste pentru a acorda prirotiate pietonilor daca sunt, apoi o reasigurare nu strica nicidoata.

Acorda prioritatte pietonilor care au acest drept pe sensul tau de mers. Vezi ca sunt sosele strazi unde pietonul e pe senusl celalalt
Nu bloca intersectia nici daca ai verde la semafor. Daca faci asta pici din start examenul.
Acorda prirotiate vehiculelor care au acest drept. Asculta sfaturile examinnartorului si intreaba-l.

De asemenea un alt lucru la care trebuie sa fi atent este acela referitor la seminalizare si asugruare. Semnalizezi si te asiguri apoi efectuezi manevra. Nu uita ca orice manevra se semnalizeaza si apoi te asiguri temeinic

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment