De ce e bine să ai montat un cârlig de remorcare la mașină? Cât costă înstalarea acestuia?

Dă şi tu share articolului

În acest articol vom vedea împreună care sunt avantaje pentru montarea unui cârlig de remorcare. Pe internet sunt o mulțime de oferte atât second hand cât și noi privind cârligele de remorcare. Piața este inundată de către piese auto dar poate asta trebuie să film selectiv și să  facem o alegere înțeleaptă. Fiți cu băgare de seamă atunci când cumpărați cumpărați cu cap.

De ce e bine să ai un cârlig de remorcare?

Cu siguranță de văzut cu toții în trafic care dispun de un cârlig de remorcare accesoriu auto vine cu numeroase avantaje.

fie că conduci o mașină mică, ori un sedan, sau un SUV este bine să ai un cârlig de remorcare montat.

Poate părea inestetic cârlig de remorcare dar acesta e menit să vină în sprijinul tău  și să îți ofere o experiență completă atunci când vei fi la volan. Cu ajutorul unui cârlig auto poți sa tractezi o remorcă, fie poți lua cu tine o rulotă. De asemenea un alt avantaj pentru montarea unui cârlig de remorcare în reprezintă o suport pentru biciclete îți va fi util.

Există acele situații în special iarna când rămâi blocat în zăpadă iar cu ajutorul acestui cârlig de remorcare montat vei putea apela la un alt conducător auto pentru a-ți scoate mașina impotmolită. Și nu în ultimul rând un cârlig de remorcare poate tracta un alt autoturism.

O altă întrebuințare a unui cârlig este aceea pentru a proteja mașina în spae mai precis bara din spate. Deci, un cui de remorcare te va ține departe de accidentele ușoare, în cazul unei ciocniri din spate sau la manevrele de parcare. Cu siguranță ați văzut o mulțime de mașini ale școlilor de șoferi care cârlig de remorcare în spate aceasta lui are ca scop unui vehicul ce este mod express montat pentru

Poți tracta o remorcă până la 750 kg cu categoria B cu condiția ca ansamblul de vehicule să nu depășească masa maximă autorizată de 3.500 kg.  Iar pentru categoria poți tracta o remorcă cu masa mai mare de 750 KG cu condiția ca ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată să nu depășească 4.250 kg

Așadar, dacă ai în plan achiziționarea unei alte mașini trebuie să știi de la bun început că un cârlig auto crește valorea unei mașini. Poate vă întrebați cum.  Mulți dintre potențialii cumpărători apreciază mai mult o mașină care are un cârlig de remorcare.

Iar autovehiculele care dispun de cârlige auto vor ave un preț mai bun la revânzare. Condiția esențială ese ca acesta să fie unul bine întreținut, să nu prezinte urme de uzură serioase și să nu fie afectat de rugină.

Cârligele de remorcare mai vechi au ștechere cu 7 pini, iar cele mai noi, cu 13 pini.

Care sunt prețurile acestora?

poate avea un preț de plecare de la 300 LEI  până la peste 2.000 LEI  În funcție de model

Dezavantajele sunt strict legate de aspectul mașinii. Dar oare pe câți îi interesează acest aspect când vedem utilitatea acestuia?

Este obligatoriu ca, cârligul de tractare sa fie omologat si autorizat pentru a putea fii montat și pentru a putea călatorii cu el și in alte state ale lumii.

Așa cum am mai precizat un cârlig de remorcare trebuie să respecte normele de siguranță ale circulației pe drumurile publice fie un robot la nivel european conform normelor în vigoare E20.

Care este prețul manoperei  unui cui de remorcare?

Prețul de instalare depinde de timpul necesar montajului și tipul carligului de remorcare și variază de la 110 până la 300 RON din câte am văzut. Pretul montajului Instalatiei electrice necesară carligului de remorcare poate fi GRATUIT (instalati standard ) – 150 RON (instalatie specială cu modul de protecție). Pretul instalatiei electrice variaza între 26 Ron – 394 Ron. Bineinîțeles prețurile variază în funcție de service și de oraș.

Cam atât și cu cârligele de remorcare. Te așteptăm cu un comentariu pentru a-ți spune părerea ta.

Tu folosești în prezent un cârlig de remorcare sau urmează să-ți cumperi unul?

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment