De ce componenta vizuală este încă printre cele mai importante aspecte când vine vorba de publicitate și comunicare?

Dă şi tu share articolului

Utilizarea elementelor vizuale pentru a transmite informații sau idei este cunoscută sub numele de comunicare vizuală.
GIF-urile animate, capturile de ecran, filmele, diagramele circulare, infografiile, prezentările de diapozitive, paletele de culori proprii, imaginile particulare, ilustrațiile emoționale, logo-urile, etichetele și multe altele sunt exemple de comunicare vizuală.
Doar cu ajutorul cuvintelor, poate fi dificil să vă transmiteți informațiile în mod clar și succint. Prin adăugarea de imagini, puteți accelera acest proces și reduce confuzia.

Nicio industrie nu este scutită de utilizarea principiilor de comunicare vizuală, deoarece fiecare industrie se străduiește să fie văzută cu acuratețe și cât mai aproape de publicul țintă. Utilizatorii pot determina rapid care dintre numeroasele pachete de cazinou de pe piață este cel mai potrivit pentru ei.
Grafica și imaginile vibrante sunt esențiale pentru sectorul cazinourilor, deoarece ajută la atragerea atenției jucătorilor, creează atmosfera și implică întreaga gamă de jocuri oferite cu un număr cât mai mic de clicuri.

Indiferent de locul în care vă desfășurați activitatea, capacitatea de a vă comunica în mod adecvat mesajul este crucială.
În plus, utilizarea imaginilor în e-mailuri și prezentări ar putea modifica modul în care comunicați.
Brandingul este crucial pentru a oferi o experiență vizuală coerentă.
Multe firme au stabilit culori de marcă care trebuie utilizate în toate operațiunile de marketing, pe lângă un logo.
Vocea și tonul companiei dumneavoastră, împreună cu logo-urile, culorile, fonturile, grafica, simbolurile și imaginile, ajută oamenii să vă recunoască marca.

Atunci când intrați pe o piață nouă, utilizarea unei comunicări vizuale consecvente este o abordare fantastică pentru a vă valorifica capitalul de marcă.
Asigurați-vă că toată lumea utilizează aceleași elemente de marcă stabilite este o abordare extraordinară pentru a începe recunoașterea organizației dvs. și pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii, indiferent de mărimea organizației dvs. – cinci sau 500 de angajați, un start-up sau una cu o istorie îndelungată.

Din punct de vedere științific, s-a constatat că utilizarea unor componente vizuale pertinente îmbunătățește memorarea informațiilor de către public.
90% din informațiile care sunt trimise la creier sunt vizuale.
Și, după cum tocmai am menționat, textul este procesat de 60.000 de ori mai lent decât imaginile.

Retenția clienților pe care îi doriți ar trebui să fie întotdeauna un obiectiv, indiferent dacă comunicarea planificată este internă sau externă, indiferent de subiect sau de tehnică.

Elementele vizuale mențin conținutul interesant și nou.
Utilizarea comunicării vizuale este esențială pentru un întreg plan de comunicare strategică, potrivit unui număr copleșitor de date.
Atât expeditorul, cât și destinatarul beneficiază atunci când în mesaje sunt incluse fotografii și videoclipuri.
Imaginile pot fi realizate de oricine, chiar și de cei care nu au experiență profesională în domeniul graficii sau acces la echipamente scumpe și de ultimă generație.
Simplele capturi de ecran sunt o ilustrare fantastică a modului în care vă puteți realiza cu ușurință propria imagine, transmițând în același timp un mesaj în mod eficient.

În concluzie, s-a demonstrat că imaginile vizuale influențează succesul reclamelor și modul în care consumatorii percep lucrurile pe care le promovează.
Imaginile vizuale sunt folosite pentru a atrage atenția, pentru a stârni interesul, pentru a ilustra caracteristicile și beneficiile unui produs, pentru a conferi o personalitate produsului, pentru a lega produsul de anumite simboluri și moduri de viață și pentru a crea o identitate de marcă în mintea pieței țintă.
Elementele vizuale simbolice leagă indirect imaginile bunurilor sau serviciilor de semnificațiile care le sunt atașate în mod corect. Imaginile vizuale transmit informații factuale despre bunuri sau servicii.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment