Dacia Spring a încheiat prima jumătate din 2022 pe locul 10 în clasamentul vânzărilor de mașini electrice din Europa

Dă şi tu share articolului

La sfârșitul primului semestru al anului 2022, Dacia Spring se afla pe locul nouă în topul vânzărilor de vehicule electrice în Europa.

Potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare de piață JATO Dynamics, vânzările de automobile electrificate (100% electrice și hibride plug-in) au crescut cu 9% în prima jumătate a acestui an, datorită în parte subvențiilor acordate de majoritatea guvernelor europene și în parte datorită extinderii ofertei de astfel de mașini.

Potrivit datelor JATO, în prima jumătate a acestui an erau disponibile pe piața europeană 90 de vehicule complet electrice, față de 66 în aceeași perioadă a anului trecut.

Este interesant de remarcat că, în ciuda costului ridicat al acestora, europenii continuă să fie atrași de SUV-uri, chiar și pe piața vehiculelor electrice.
Nu mai puțin de 313.304 din cele 641.606 vehicule electrice vândute în Europa între ianuarie și iunie 2022 au fost SUV-uri, ceea ce reprezintă o creștere de 86% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Vehiculele de oraș (clasa B) și hatchback-urile mici au fost al doilea cel mai popular tip de vehicul electric în rândul consumatorilor, fiecare cu 177.728 de unități vândute (79.171 unități).

Tesla Model Y, care ajunge pe piața europeană atât din China, cât și de la noua uzină a companiei americane din Germania, a fost cel mai bine vândut vehicul electric din Europa în prima jumătate a acestui an, cu 44.472 de unități vândute.

Un alt vehicul Tesla, Model 3, s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul vânzărilor de mașini electrice, cu 39.896 de unități, iar Fiat 500e a ocupat locul al treilea, cu 32.777 de unități.

După acestea au venit, în această ordine, Peugeot e208, Volkswagen ID.4, Kia eNiro, Skoda Enyaq e-iV, Renault Zoe, Hyundai Kona Electric și Dacia Spring.

În prima jumătate a acestui an, au fost vândute 19.687 de exemplare ale mărcii românești, care face parte din grupul Renault.
Dacia Spring nu numai că se află în Top 10, dar are și cea mai mare rată de creștere (571%) în topul primelor zece vehicule electrice.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment