Dacia a dezvăluit noul concept Bigster, previzualizând un nou SUV de dimensiuni medii, care va sta deasupra deja popularului Duster din gama mărcii low cost.

Dă şi tu share articolului

Noua mașină face parte dintr-un plan de extindere a mărcii bugetare în profitabilul segment C și a fost dezvăluită ca parte a unui accent reînnoit asupra strategiei de afaceri Dacia pentru raportul calitate-preț.

Conceptul Bigster prezintă unul dintre cele trei noi modele pe care Dacia le va lansa până în 2025, dincolo de noile Sandero, Logan și Spring EV care sunt lansate toate anul acesta.

Noua mașină va fi construită pe platforma CMF-B a Renault-Nissan-Mitsubishi Allance, care va fi utilizată pentru toate vehiculele Dacia care merg înainte. Viitoarele Dacias vor fi oferite atât cu „energie alternativă” – probabil GPL -, cât și cu trenuri de propulsie hibride.

Conceptul Dacia Bigster are o lungime de 4,6 metri și este descris ca „modul Dacia de a face accesibil segmentul C, oferind un vehicul mai mare și mai capabil la costul pe care cumpărătorii l-ar aștepta din segmentul de mai jos”.

Mașina prezintă designul distinctiv al farurilor în formă de Y al Daciei, cu un stil simplu și robust, care reflectă Duster-ul mai mic. Dacia spune că conceptul prezintă panouri exterioare de protecție fabricate din materiale plastice reciclate brute. De asemenea, prezintă un nou logo pe care marca urmează să îl adopte.

Alejandro Mesonero-Romanos, șeful de design al Dacia, a declarat: „Conceptul Dacia Bigster reprezintă ideea evoluției mărcii. Esențial, cu o notă de răcoros și un spirit în aer liber. Dovedește că accesibilitatea nu se opune în niciun fel atractivității. La Dacia credem că da, iar această mașină este dovada. ”

Conceptul Bigster va face parte dintr-o ofensivă de model majoră pentru Dacia, care a fost acum legată de marca rusă Lada în cadrul Grupului Renault.

Șeful mărcii, Denis Le Vot, a spus că „Dacia va rămâne Dacia, oferind întotdeauna o propunere de încredere, autentică, cea mai bună valoare pentru bani cumpărătorilor inteligenți”.

Toate modelele viitoare Dacia și Lada, inclusiv Bigster, se vor baza pe platforma Alliance CMF-B.

Între timp, Lada va lansa patru noi modele până în 2025, care vor include un nou vehicul din segmentul C și o versiune reinventată a emblematicului Niva off-roader în 2024.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment