Cum se penalizează pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în intersecţie?

Dă şi tu share articolului

In acest articol vom vedea care este sanctiunea pentru blocarea intersectiilor

Cum se penalizează pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în intersecţie?

A cu amendă contravenţională şi aplicarea punctelor de penalizare;
B cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile;
C cu amendă contravenţională.

Este interzisă pătrunderea într-o intersecție, dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției. Blacarea în acest mod a unei intersecții dirijată prin semafoare, constituie contravenție și se sancționaeză cu amendă prevazută în clasa a parta de sancțiuni și cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.

Răspunsul corect este: A

OUG – Articolul 102

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin. (1) se aplică şi conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 6 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. d).
OUG – Articolul 108

(1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
d) 6 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:

  1. pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în interiorul intersecţiei.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment