Cum să-ţi echipezi maşina pentru iarnă? – sfaturi

Dă şi tu share articolului

Cum să-ţi echipezi maşina pentru iarnă? – Sfaturi

Nici nu a început să ningă bine în Bucureşti şi deja au început primele probleme de trafic. Timpi de aşteptare mari, trafic intens, nervi. În Bucureşti ninge foarte tare şi trebuie să ştii de la bun început că în condiţii de zăpadă viscol trebuie să îţi echipezi maşina corespunzător. Acest lucru este valabil şi atunci când nu a început să ningă deoarece iarna este anotimpul în care vei întâmpina cele mai mari probleme din punct de vedere al şofatului.

Cum să-ţi echipezi maşina pentru iarnă?
Foarte mulţi şoferi omit atunci când pleacă cu ei poate cel mai important lucru lanţurile pentru zăpadă ceea ce este un lucru evident foarte rău.
Anvelopele trebuie să fie obligatorii de iarna dar nu oricare tip. Eu vă recomand anvelope premium care vă ajută foarte mult având o aderenţă foarte bună. Preţul pentru o asemenea anvelopă este cam de 250 de LEI. Deci, 1000 de lei un set de 4 anvelope de iarnă şi evitaţi şi primirea unei amenzi pentru neutilizarea anvelopelor de iarnă. În ceea ce priveşte anvelopele existente trebuie să ai grijă dacă ai deja anvelope existente de iarnă să nu aibă o uzută mai mare de 4 mm astfel îţi vei pune viaţa în pericol dar şi a altora. Anvelopele chiar dacă nu sunt folosite sau sunt folosite foarte puţin oricum se uzează, uzura morală este cea responsabilă pentru asta.

Pentru echiparea maşinii pentru iarnă din punctul meu de vedere este obligatoriu să ai cu tine o lopată pentru zăpadă, lanţuri pentru roţi şi bineînţeles cele trei articole care sunt obligatorii conform legii – 2 triunghiuri reflectorizant, un stingător de incendiu omologat.

Nu trebie să neglijaţi alte lucruri care din punctul me ude vedere trebuie să fie indispensabile cum ar fi peria pentru zăpadă, racleta pentru geamuri.
Sunt puţini şoferi care decid să plătească într-un service autorizat pentru reglarea direcţiei, înlocuirea valvelor, verificarea presiunii şi a gometriei direcției e indicat să se facă înainte de sosirea anotimpului rece.
Verifica soluţia antigel şi completează nivelul. Foarte mulţi recomandă cumpărarea unui lichid Antigel ce este rezistent la temperaturi de până la -25 de grade Celsius.
Acumulatorul maşinii în ce stare este? Acest lucru contează, iarna acumulatorii se descarcă mult mai repede decât vara. otivul e simplu temperaturile sunt scăzute. Dacă e nou atunci e ok, dacă îl ai deja timp ar trebui schimbat cu un acumulator nou de calitate superioară rezistent până la -60 de grade Celsius.
Asigură-te că instalaţia de climatizare din dotarea autoturismului este funcţională întrucât te ajută la dezaburirea geamurilor din maşină. Maşini inteligente în dotările superioare au funcţii de dezaburire geamuri şi oglinzi. Ar trebui verificată cel puţin odată pe an instalaţia de climatizare.
Lichidul de parbriz trebuie schimbat cu unul care este rezistent la temperaturi de îngheţ având o concentraţie mai mare de alcool.
Sfaturi pentru deplasările în afara localităţii
Eu recomand evitarea deplăsărilor în afara localitaţii ce nu sunt absolut necesare. Exista un risc foarte mare să nu mai poţi înainta să rămâi înzăpezit. Dacă totuşi te încumeţi să pleci la drum trebuie să ai cu tine suficientă apă bidon de 5 litri, mâncare, pătură sau sac de dormit, lanternă etc.
Concluzii
Acum am ajuns la final, ştiu că orice lucru menționat mai sus implică costuri, poate pentru unii destul de mari dar trebuie să vă gândiţi că este în joc viaţa voastră şi n numai. Pregătirea autoturismului pentru iarnă nu poate fi realizată fără a nu investi absolut nimic. O revizie cel puţin este absolut necesară înainte de intrarea în iarnă, în acest fel vei ştii dacă există probleme pentru a putea fi remediate.
Sper ca aceste sfaturi să vă fie necesare să să conştientizăm cu toţii improtanţa tuturor acestor lucruri care e bine să le realizăm înainte de anotimpul rece

Daţi şi voi un share şi un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment