Cum să cureţi eficient orice display – Sfat
Probabil ai încercat de multe ori să cureţi ecranul cu un şerveţel de hârtie sau o cârpă oarecare, sau ştergându-l chiar de cămaşă/tricou. Total greşit. Curăţarea dispozitivelor noastre aşa zgârie ecranul şi sunt ineficiente, lăsând praful şi murdăria să rămână. Dacă până acum ai folosit alte metode de curăţare a ecranelor. Ei bine, nu le mai folosiţi, vă văr degrada şi mai rău display-urile. Iată trei sfaturi care te vor ajuta să ştergi ecranul.
De ce microfirbă? şi nu alte lavete obişnuite.
Laveta de microfibră are la bază un material compus din 80%
poliester şi 20% poliamidă. Acestea reţin grăsimea, amprentele şi
mizeria în interiorul lor. Eficienţa lor este foarte ridicată în
curățarea oricărui display.
Laveta de microfibră are la bază un material compus din 80%
poliester şi 20% poliamidă. Acestea reţin grăsimea, amprentele şi
mizeria în interiorul lor. Eficienţa lor este foarte ridicată în
curățarea oricărui display.
În principiu o lavetă de microfibră se poate folosi timp îndelungat, aproximativ până la 200 de utilizări.
Acestea nu sunt scumpe, preţul acestora se situează între 5 LEI şi 10 LEI în funcţie de calitatea lor.
1. Foloseşte lavetă de microfibră cu încredere. Lavetele de microfibră sunt super eficiente în curaţarea ecranelor gdgeturilor noastre. Ele elimină grăsimea şi mizeria în totalitate aducându-i strălucire. Închide dispozitivul care doreşti să-l cureţi. Ştergeţi-vă ecranul uşor cu mişcări circulare şi nu apăsați prea tare ecranul atunci când îl curăţaţi, întrucât poate cauza deteriorarea display-ului..
2. Cumpără soluţie de curăţt ecrane preferabil fără alcool, sau apă distilată. Se găsesc pe piaţă în hypermarket-uri şi magazine de electronice. Aplică soluţia aceea sau un săpun antibacterian pe cârpă şi nu pe ecran direct aşa cum am fi tentaţi să facem în mod obişnuit.
3. Laveta de microfibră trebuie să fie mereu curată, fiind spălată regulat pentru eliminarea murdăriei ce s-a depus în acele straturi, în caz contrar, acele particule prinse pot să zgârie ecranul display-urilor dvs. şi asta va fi un lucru total neplăcut.
E bine de ştiut că trebuie să aveţi trebui tabletă, telefon, display lavete diferite. Gândiţi-vă că gadet-urile care le folosiţi cu mâna în fiecare zi sunt cele mai murdare elemente din casă comparativ cu un display al televizorului, monitorului etc unde nu le atingem cu mâna.
Cunosc persoane care folosesc laveta de microfibră de la ochelari la curăţarea telefonului, lucru total greşit ce poate să-ţi aducă diverse afecţiuni grave ochilor şi nu numai şi nu ne dorim asta.
Dacă aveţi grije de gadget-urile voastre şi le curăţaţi cu atenţie atunci când le veţi vinde, dacă le veţi vinde vor arăta foarte bine ca noi ceea ce e plăcut pentru un cumpărător.Şansele să le puteţi vinde vor fi mari.
Întreţinere ecranelor folosind lavetele de microfibră asigură gadget-urilor dvs. o longevitate mare fără a dăuna în vreun fel.
Pentru întreţinere cârpei de microfibră trebuie să o speli cu apă şi săpun lichid. Cârpa nu trebuie ţinută mult în apă întrucât există riscul să se deterioreze. După ce o spălaţi trebuie să o întindeţi undeva în balcon pentru a se usca, iar apoi puteţi să o refolosiţi fără probleme.
Cam acestea ar fi sfaturile ce le-am avut pentru întreţinerea ecranelor dispozitivelor dvs. Prețul pentru o lavetă de microfibră variază între 5 lei și 10 LEI și paote fi folosită și pentru curățarea lentilelor de ochelari, camere foto/videoDacă v-a plăcut articolul, lăsaţi un share (aveţi butoanele de distribuire jos) şi un like. Vă aştept pe rubrica de comentarii să îmi spuneţi voi cum curăţaţi ecranele dvs.
Daţi şi voi un share articoluluI!
S-a descoperit că ecranul telefonului are până la 600 de microbi, deci e mai mult decât necesar să-l curățăm cât mai des. Eu folosesc soluție dezinfectantă pentru mâini.
Recunosc ca la acest capitol stau prost. Sterg ecranele cu ce am la indemana. Mai ales cu servetele umede.
Da, nu e bine poţi să zâri şi nu va arăta deloc bine şi nici eficient nu e să ştergi cu tot ce ai la îndemână. Lavete de microfibră se găsesc în hyperkarketuri şi îşi fac bine treaba.
Stiu…mea culpa. Am pe undeva o laveta, dar nu stiu unde…dar sunt atenta cand sterg.
Am sa o caut si incerc sa ma corectez.
Trebuie sa ai si chef sa le stergi, eu cand imi sare in ochi, atunci il sterg :)) Daca propunerea ta de laveta pare eficienta 🙂
Ţi se ia când de gândeşti ..Of acum trebuie să şterg ecranul, firar să fie" …
eu am niste servetele pentru ochelari, imbibati cu solutie speciala, si le folosesc pe acelea.
Eu am carpe de microfibra, dar nu ca acestea pe care le-ai pus tu in articol. Astea seamana cu acelea mici de ochelari.
Un lucru pe care il fac bine – conform celor scrise – ar fi ca pun solutie pe carpa, nu direct pe dispozitiv! 🙂
Pana acum imi curatam laptopul , telefonul cu servetele umede dezinfectante dar am sa incerc lavetele de microfibra.
Ecranul telefonului il sterg cu solutie pentru curatarea ochelarilor pentru ca mai distruge si microbii.
Dacă ai ştii că sunt milioane de microbi pe ecranul ochelarilor decât pe lentilele ochelarilor ai fi surprinsă
si eu cam asa. mersi pentru sfaturi
Nici nu stiam ca sunt atat de ieftine aceste lavete din microfibra….dar de obicei sterg calculatorul sau telefonul cu servetele normale,lichid de spalat geamurile si spirt pentru dezinfectare…tot asa…sa mai indepartez microbii 😛 Dar acum m-ai convins sa imi cumpar aceste lavetele din supermarket ;;)Te pup! :*
Eu am gasit lavete de microfibra la un service de ochelari, la doar 1 leu 😀