Cum pornești o mașină cu bateria moartă. Cele mai bune trucuri utile pentru toți conducatorii auto români

Dă şi tu share articolului

Acesta este cel mai simplu mod de a porni o mașină cu o baterie descărcată.

Ce trebuie făcut dacă bateria este moartă total. Cum să pornești o mașină cu o baterie descărcată

Pe timp de iarna foloseste-te de cablurile auto, dar este nevoie de o alta mașină sa o pozitionati langa dvs . Dacă mașina dvs. are o cutie de viteze automată, selectorul de viteze este setat în modul P (parcare), dacă mașina dvs. are o cutie de viteze manuală, cutia de viteze este în poziția neutră (treapta neutră). Trebuie să acționați frâna de parcare la ambele vehicule. Apoi, trebuie să deschideți capotele a două mașini. Este important să deschideți ușa capotei cu baterie descărcată, deoarece atunci când se aplică tensiune, este posibil să declanșați sistemul antifurt și ușa se va bloca automat.

Trebuie remarcat faptul că bateriile auto au două terminale, unul pozitiv (+) și unul negativ (-). Puteți găsi și numele „POS” sau „NEG”, dar în majoritatea cazurilor, terminalul pozitiv este roșu, iar terminalul negativ este negru.

Dacă bornele bateriei sunt oxidate, acestea trebuie curățate cu o perie sau o cârpă. Este recomandat să nu atingeți terminalele mașinii cu mâinile goale, ci să purtați o pereche de mănuși de cauciuc. ceea ce ar trebui să faci Acum este timpul să conectați cablul de pornire al mașinii.

Capătul roșu cu clema este conectat la electrodul pozitiv al bateriei descărcate, iar celălalt capăt este conectat la electrodul pozitiv al mașinii donatoare. Apoi conectați clema neagră sau cablul negru la terminalul negativ al dispozitivului donator, iar cel de-al doilea clemă complet neagră este conectat la partea metalică nevopsită a mașinii prin bateria descărcată. De asemenea, asigurați-vă că cablul nu atinge alte părți în mișcare ale motorului.

După conectarea bornelor, puteți porni motorul mașinii donatoare, lăsați-l să funcționeze timp de 10-20 de minute, apoi opriți-l. Acum este momentul să încercați să porniți mașina cu o bateria complet descarcata. Dacă pornește, lăsați motorul să funcționeze 10-20 de minute pentru a încărca bateria. Dacă mașina nu a pornit încă, repetați procesul. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați pornirea motorului mașinii atunci când bateria este moarta, deoarece aceasta poate deteriora alternatorul mașinii. Cu toate acestea, dacă aparatul a pornit, deconectați cablurile în ordine inversă. Prin urmare, mai întâi deconectați clema neagră conectată la partea metalică a bateriei și apoi deconectați clema neagră de la borna negativă a corpului donatorului. Apoi, deconectați terminalul roșu de terminalul pozitiv al mașinii donatoare și, în cele din urmă, deconectați terminalul roșu de la terminalul pozitiv al mașinii. Bateria este descărcată. Dacă nu aveți pe nimeni care să poată motiva de aici, cumpărați un starter entry-level.

Este un dispozitiv mobil alimentat de o baterie, conectat direct la terminalul bateriei. Dacă locuiesti la curte și bateria mașinii este complet descărcată, poți folosi un redresor pentru a o încărca.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment