Cum participi la programul Rabla pentru electrocasnice?

Dă şi tu share articolului

Cum participi la programul rabla pentru electrocasnice

Administrația fondului pentru mediu a derulat un program prin care le fizice primi vouchere în vedere achiziționării electrocasnicelor noi dând la schimb electrocasnicele vechi.

Ministerul Mediului a alocat suma de 20 de milioane de RON pentru vouchere în programul Rabla electrocasnice.

în cazul în care la verificarea stării voucherului apare mesajul voucher consumat dar acesta nu a fost utilizat la Un comerciant validat vouchere ul poate fi folosit până la data expirării acestuia

pentru a vă putea înscrie pentru programul rabla pentru electrocasnice trebuie sa intrati aici https://solicitant.afm.ro/PF

Anul trecut au fost achiziționate 12.900 de echipamente electrice și electronice și tot atâtea a fost casate.

Cei care doresc să își reînnoiască electrocasnicele sau electronice se pot înscrie în acest program completând un formular pe saitul agenției fondului pentru mediu iar mai apoi primi voucherul pot folosi voucherul primit fie în magazinele online dar și în cele fizice.

Produsele mari cum ar fi frigidere mașini de spălat, combine frigorifice multe companii merg direct la domiciliul clienților pentru a ridica aparatele vechi ca acestea din urmă să meargă la reciclat.

Care sunt actele necesare pentru înscriere în programul rabla pentru electrocasnice?

Actele necesare pentru înscriere în programul rabla pentru electrocasnice următoarele

  • datele de identificare;
  • adresa de domiciliu;
  • adresa de e-mail și număr de telefon mobil valide, dacă acestea există;
  • declarația pe propria răspundere potrivit căreia nu înregistrează obligații de plată la bugetul de stat și bugetul local, conform legislației naționale în vigoare, la data înscrierii;
  • acordul cu privire la prelucrarea de către Autoritate a tuturor datelor și informațiilor furnizate;
  • tipul de aparat care se va cumpăra şi eficienţa energetică a acestuia (A+++/A++);
  • o declarație pe propria răspundere că solicitantul se obligă să predea electrocasnicul eligibil vechi echivalent celui pe care vrea să-l cumpere (pe principiul: o mașină de spălat uzată pentru o mașină de spălat nouă, de clasa A++/A+++).

Prin urmare posesorii de echipamente electrice și electrocasnice uzate se pot înscrie în programul Național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic programul este derulat de către Autoritatea fondului pentru mediu.

Acest program se desfășoară în România începând cu data de 18.06.2019 ora 10:00.

De menționat este faptul că în situația în care organizatorul să reducă sau să prelungească durata programului, va fi adus la cunoștința participanților prin publicarea informației pe oficial wwww.afm.ro Dar și pe siteurile comerciantilor (magazinelor fizice/online). După completarea tuturor informațiilor și verificarea cerințelor de eligibilitate se va evita un cod unic de voucher pentru toți solicitanți eligibili, iar lista celor care beneficiază de acest program va fi actualizată zilnic saitul oficial al autorității www.afm.ro.

Beneficiarii vor primi un voucher de până la 400 RON pe care îl pot folosi pentru achiziționarea unui echipament nou cu o eficiență energetică A, A+, A++, A+++. Voucherele au valoare nominală, se scad din prețul de achiziție de noi echipamente și pot fi utilizate o singură dată, doar la comerciantii validați. Acestea sunt valabile 15 zile calendaristice de la emitere..

Care sunt categoriile de produse eligibile?

  1. Voucher 200 lei: Mașini de spălat rufe A++/ Televizoare A/ A+
  2. Voucher 300 lei: Mașini de spălat rufe A+++/ Mașini de spălat vase A++/ Frigidere, Combine frigorifice, Lăzi frigorifice, Congelatoare A++
  3. Voucher 400 lei: Mașini de spălat vase A+++/ Aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, A++/ A+++/ Frigidere, Combine frigorifice, Lăzi frigorifice, Congelatoare A++/ Televizoare A++/ A+++

Și pentru a obține ma multe informații suplimentare despre vouchere contactați magazinul respectiv.

Personal consider că aceste reducere sunt binevenite pentru toți cei care aplica pentru ele, si este un pas inainte. Desigur ca nu poti cumpara un frigider cu 400 de lei, dar luand in considerare ca un frigider middle range costa 1000 de lei, cei 400 de lei reprezinta 40% din valoarea celui nou. Deci e un lucru bun. Și cu siguranță poate în viitor Ministerul Mediului va alocat mai mulți bani pentru programul rabla pentru electrocasnice. Deci fiți pe fază ca să vă faceți cont și să obțineți acele vouchere cadou.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment