Cum particip la programul Rabla. Totul despre programul Rabla. În ce constă?

Dă şi tu share articolului

Cum particip la programul Rabla. Totul despre programul Rabla. În ce constă?

Programul RABLA a reprezentat mereu o opţiune bună pentru cei care doreau să-şi achiziţioneze o maşină cu un preţ mai redus dacă casau maşina veche.

Ce reprezintă programul Rabla?

Poate cea mai des pusă întrebare este aceasta.

Programul RABLA poate este cel mai important program prin care orice persoană ce dispune de un autoturism vechi poate achizițina unul nou cu o reducere semnificativă de preț. Trebuie menționat faptul că acest program este destinat atât persoanelor fizice cât și juridice. Dar noi vom vorbi despre modalitatea de achiziționare pentru persoanele fizice.
Așadar cei care doresc să beneficieze de reducere oferită din partea statului prin programul rabla trebuie să caseze un autoturism vechi la un centru autorizat de colectare și casare.

Pași de urmat privind casarea unui autovehicul
Dacă ați decis să participați în programul acesta creat de stat Rabla trebuie să vă prezentați la un centru de colectare cu autovehiculul vechi și vi se va elibera un certificat de casare al mașinii vechi, pe lângă acest ceritifcat poate cel mai așteptat îl reprezintă un ticet valoric în valoare de 6500 de LEI. Conform rabla.ro acest cuantum se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie emană maxim 130 g Co2/km, dar se poate adăuga și un acobonus de 1000 de lei pentru achiziționarea unei mașini noi ce geenrează emisii de maxim 98 gCo2/km. De aseemenea acest ecobonus poate crește la 1700 de lei dacă dorești achiziționarea unui autovechiul hibri

Proprietarul autovechiului care tocmai l-a casat la acel centru trebuie să obțină și copii legalizate ale certificatului de inmatriculare cât și de distrugere. Aceste copii obținute vor folosi pentru radierea mașinii din evidența circulației.
O persoană fizică poate achiziționa unul sau mai multe autovehicule prin Rabla dar există și o condiție ca pentru fiecare autoturism să nu beneficieze de o reducere de preț mai mare de trei prime de casare.

După ce a parcurs toate aceste etape, proprietarul autoturismului se va înscrie la un Dealer autorizat pentru achiziționrea unui autovehicul nou, dar aceste lucruri se vor realiza pe baza unui dosar întocmit de proprietar.

Ce conține dosarul?
– tichet valoric în original
– certificat de distrugere al autovechiului uzat în copie legalizată (nu este obligatoriu originalul)
– certificatul de radiere din evidenta circulatiei a autovehiculului vechi, in original
– Cei care doresc achiziționarea unui autoturism printr-un contract de leasing trebuei să declare pe propria răspundere exprimându-și în mod explicit că va achiziționa autovehiculul la finalul perioadei de leasing. Această declarație se va ovține de la notariat.

De ce să particip în programul Rabla merită?
Din păcate în România acea reducere care vi se oferă din partea statului este foarte mică, iar tu dacă ai de gând să participi la acest program și să cumperi o mașină nouă cu un prețceva mai mic, este în regulă. Pe de altă parte, dacă stai să te gândești că această reducere este aproape infimă nu merită.
Dar totuși, dacă ai o mașină veche și vrei să scapi de ea cu tot dinadisnul de ce să nu o faci? Și așa mașina probabil ocupa un loc de parcare degeaba și de ce să nu o casezi astfel vei ajuta și natura prin reciclarea acesteia și poate cel mai important lucru îl reprezintă faptul că beneficiezi de o reducere din partea Dealerului ales de tine privind achiziționarea unei mașini noi.
Pe de altă parte, poți recurge și la o altă variantă aceea de a cumpăra o rablă pentru un preț cât mai mic iar apoi să o casezi. Este o idee bună. Foarte multe persoane recurg la acest lucru. Știu că va fi o mai mare bătaie de cap dar este în regulă.Pentru cine nu știa există și Programul Rabla Plus.
Acest program este destinat celor ce doresc strict achiziționarea unui autovehicul electric. Însă în România foarte puține persoane doresc acest lucru.
Astfel, pentru programul Rabla Plus se acordă un ecotichet în valoare de 45.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini full electrice sau 20.000 LEI pentru achiziționarea unui autoturism hybrid dar care nu emană Co2 mai mult de 50 g/km.

Chiar dacă se încurajează achiziționarea autoturismelor full electric sau hybrid pentru România există încă o reticență privind acestea din rațiuni foarte clare. Prize extrem de puține de încărcare, prețul foarte mare de achiziție pentru un autoturism electric ce nu este rentabil. Probabil că în viitor pe măsura ce va exista o conștientizare și mai mare pentru mediul înconjurător situația se va schimba de asemenea prețurile vor scădea foarte mult pentru aceste autovehicule ce pot fi achiziționate la prețul unei mașini cu ardere internă.

Concluzii,
Programul Rabla este binevenit pentru cei ce doresc să achiziționeze un autoturism nou la un preț mai redus beneficiind și de un tichet în cuantumul a 6500 de LEI.
Așadar, ai toate motivele să participi, nu mai sta pe gânduri, de ce să nu faci un bine mediului casând vechea rablă și cumpărarea a unei mașini noi fie cu banii jos, fie în leasing.Dacă acest articol îl consideri util te-aș ruga să lași un share și un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment