Cum fac românii cumpărături: ce indică statisticile despre comerțul online

Dă şi tu share articolului

Comerțul online a crescut de la începutul pandemiei, iar românii au început să facă mai des cumpărături online.
Situația pieței de comerț electronic este următoarea.

Potrivit studiilor, până la 15% din vânzările cu amănuntul vor fi realizate online în următorii patru ani.
Deși formatele tradiționale de retail au continuat să se extindă, iar consumatorii români continuă să prefere cumpărăturile offline, tendința este totuși încurajatoare.

România este lider în Europa Centrală și de Est în ceea ce privește cheltuielile de consum pentru alimente în magazinele fizice, potrivit unui raport al firmei de consultanță CBRE.
Pe termen scurt și mediu, comerțul electronic la noi în țară este în creștere.

Comerțul online în România

Se preconizează că vânzările online vor crește cu 5 puncte procentuale în următorii patru ani, ajungând până la 15% din totalul vânzărilor cu amănuntul.
Chiar și cu o astfel de expansiune, există încă loc pentru o creștere mai mare, deoarece se preconizează că media în Europa Centrală și de Est va ajunge la 20% până în 2026.

Îmbrăcămintea și încălțămintea se află în topul achizițiilor pe internet făcute de români.
Apoi, spre deosebire de alte națiuni din ECE, românii își cheltuiesc banii online pe electronice.
Alimentele și băuturile sunt a treia cea mai populară categorie din România, după mobilier, decorațiuni pentru casă și produse media.

Ca un punct de comparație, aplicațiile de retail au înregistrat o creștere puternică în întreaga Europă în primele trei trimestre din 2021.
Potrivit Economica, numărul de instalări de aplicații a crescut cu 3 puncte procentuale, ajungând la 572 de milioane.
Aplicațiile de retail se numără printre categoriile de aplicații mobile cu cea mai mare creștere în Europa, din cauza comerțului electronic.

Surpriza a fost că anumite subcategorii au continuat să aibă performanțe mai bune decât înainte de pandemie, chiar și atunci când restricțiile au fost ridicate treptat în 2021.

Evinemntele sportive vor fi oprite vineri

Potrivit cotidianului The Guardian, citat de News.co.uk, activitățile sportive din Marea Britanie vor fi anulate vineri, în onoarea trecerii în neființă a reginei Elisabeta a II-a.
Cel de-al treilea test de cricket dintre Anglia și Africa de Sud, turneul de golf și evenimentele ecvestre nu vor avea loc vineri

În plus, vineri va avea loc o întâlnire specială pentru a discuta evenimentele din weekend de către șefii mai multor sporturi, inclusiv din Premier League.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment