Cum dispari de pe internet și îți ștergi conturile de Facebook și Instagram pentru totdeauna: ar trebui să fie mai simplu

Dă şi tu share articolului

Poate fi dificil să nu mai folosești Facebook, Instagram, Messenger și WhatsApp.

Nu este niciodată deosebit de simplu să ștergi un cont de rețea socială pe care îl ai de mult timp.
Chiar dacă mulți dintre noi sunt pregătiți să renunțe la obiceiul de a defila zilnic, conturile noastre sunt adesea pline de imagini, amintiri și meme-uri de ani de zile, de care este dificil să te desparți.
Ștergerea completă a contului nu este întotdeauna ușoară pentru serviciile Meta, cum ar fi Facebook, Instagram și altele.

De asemenea, nu există o metodă unificată de ștergere a tuturor conturilor conectate la meta, chiar dacă toate serviciile sunt gestionate de aceeași companie.
Vestea bună este că, în ciuda faptului că uneori necesită câțiva pași suplimentari, anularea acestor conturi este frecvent considerabil mai simplă decât a fost în trecut.

Aflați exact cum să vă dezactivați conturile de Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp și Oculus în paragrafele următoare.

Mai întâi, descărcă datele
Oricare ar fi motivația din spatele deciziei de a vă închide conturile, este important să descărcați toate datele înainte de a face acest lucru.
Vă puteți asigura că aveți o înregistrare a postărilor, mesajelor, imaginilor și a altor activități anterioare prin descărcarea datelor dumneavoastră.

Pentru fiecare serviciu în parte, aceste arhive de date au un aspect ușor distinct, dar de obicei includ informații despre postările dvs. anterioare, o listă a conturilor pe care le-ați urmărit, mesajele dvs. și chiar o parte din activitatea dvs. anterioară din cadrul serviciului.
Unele, cum ar fi Facebook, oferă chiar și o listă cu informațiile pe care le au despre dvs. comercianții site-ului.

Aceasta este o mulțime de informații, în alți termeni.
Dacă ați folosit un cont pentru o perioadă de timp, este o metodă fantastică de a păstra o evidență a imaginilor, videoclipurilor și a altor postări anterioare, chiar dacă s-ar putea părea că nu merită să păstrați mare lucru.
Cu toate acestea, ar trebui să fiți pregătiți să scoateți la iveală informații pe care s-ar putea să nu doriți să vi le amintiți, cum ar fi discuțiile cu foștii parteneri sau imaginile din facultate.

Pe Facebook, îți poți accesa arhiva din: Setări și confidențialitate -> Setări -> Informațiile dvs. Facebook -> descărcați informațiile -> solicitați descărcarea.

Pe Instagram, este Mai multe -> Setări -> Confidențialitate și securitate -> Descărcare date -> Solicitare descărcare.

Pe WhatsApp, este Setări -> Cont -> Solicitați informații despre cont.

Descărcările de pe Messenger trebuie să fie lansate prin intermediul aplicației mobile.
Mergeți la Setări cont (în meniul “chat”) -> Informațiile dvs. atât pe Android, cât și pe iOS.
Descărcați informațiile de pe Facebook.
În continuare, veți avea opțiunea de a alege calitatea media a datelor, tipul de date și perioada de timp pe care doriți să o acopere descărcarea.

Utilizatorii de Oculus și Meta Quest pot utiliza funcția “download details” a acestei pagini.

Când arhivele de date sunt ascunse, veți fi pregătit să vă ștergeți definitiv conturile.
Procedura poate dura mai multe zile pentru a se finaliza, la fel ca și descărcările de date.

Cum să ștergeți Facebook

Un avertisment înainte de a dezactiva complet Facebook: dacă ați folosit Facebook pentru a vă conecta la orice cont de la terți, dacă faceți acest lucru, veți elimina și acele conturi.
Nu există nicio garanție că le veți putea recupera întotdeauna prin canalele de asistență ale aplicației.
Pentru a afla ce aplicații și site-uri web folosesc Facebook ca nume de utilizator, urmați aceste instrucțiuni.

În plus, dacă identitatea dvs. de pe Facebook este legată de contul dvs. Oculus, ștergerea Facebook va elimina definitiv și contul dvs. Oculus, împreună cu orice achiziții anterioare.
Este demn de remarcat faptul că Meta permite acum utilizatorilor VR să creeze un “cont Meta” distinct, independent de Facebook.

Când sunteți sigur că sunteți pregătit să ștergeți, accesați Settings & Privacy -> Settings -> Your information pentru a accesa opțiunea.
Dezactivarea și ștergerea Facebook ->
Ștergerea contului ->
Continuați să vă ștergeți contul ->
Eliminați contul.

Cu toate acestea, Facebook avertizează că poate dura până la 30 de zile pentru ca informațiile dvs. să fie șterse în mod corespunzător, chiar și după ce ați apăsat pe opțiunea “delete”.
Acest lucru presupune, de asemenea, că aveți opțiunea de a vă retrage cererea dacă opinia dumneavoastră se schimbă în cele 30 de zile.
Firma precizează că procedura de ștergere poate dura până la 90 de zile pentru a fi finalizată, dar în acest timp, profilul tău de pe Facebook și alte informații nu vor putea fi vizualizate de alți utilizatori.

Cum să ștergeți Instagram

Trebuie să vizitați pagina “Ștergeți contul” pentru Instagram, care este disponibilă aici.
În continuare, alegeți un motiv din opțiunea derulantă și apoi introduceți parola.

Instagram avertizează că ar putea dura “până la 90 de zile de la începutul procesului de ștergere pentru a șterge tot ceea ce ați postat”, însă postările nu vor fi văzute de alți utilizatori în această perioadă. Acest lucru este similar cu politica Facebook.

Cum să ștergeți Facebook Messenger

Nu va trebui să luați măsuri suplimentare dacă v-ați șters deja prezența pe Facebook, deoarece ștergerea unui cont de Facebook șterge definitiv și contul de Messenger.
Este important de reținut, totuși, că dezactivarea Facebook nu vă va împiedica să folosiți Messenger și nici nu va împiedica alți utilizatori să vă găsească în aplicație.

Cu toate acestea, vă puteți anula contul prin intermediul aplicației dacă utilizați Messenger fără un cont de Facebook conectat la acesta.
Atât pentru Android, cât și pentru iOS:
Introduceți parola și selectați Delete Account (Ștergere cont) din meniul Account Settings (Setări cont).

Cum să ștergeți WhatsApp

Ștergerea directă a contului pentru WhatsApp este posibilă prin selectarea Settings -> Account -> Delete my account.
După aceea, programul vă va cere să introduceți numărul de telefon.
Compania susține că întreaga procedură de ștergere poate dura până la 90 de zile, similar cu Facebook și Instagram.

Cum să vă închideți contul Meta sau Oculus

După cum s-a indicat anterior, dezinstalarea Facebook va rezolva problema dacă l-ați utilizat pentru a intra în contul Oculus.
Pentru a vă șterge contul Oculus, accesați Profilul meu -> Centrul de confidențialitate -> Ștergeți contul Oculus după ce v-ați conectat la contul dvs. de pe site-ul Oculus dintr-un browser, dacă informațiile de conectare Oculus au fost divizate.

Trebuie remarcat faptul că această procedură va fi disponibilă doar până la 1 ianuarie 2023, după care Meta va obliga toate conturile Oculus să treacă la noile conturi Meta indicate mai sus.
Puteți să vă eliminați prezența din acele conturi Meta mai recente vizitând auth.meta.com/settings, să vă conectați, să selectați “Delete Account”, să introduceți din nou parola și să selectați “Delete Data”.

Vă rugăm să fiți conștient de faptul că acest lucru vă va împiedica să folosiți casca VR și va anula orice achiziții anterioare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment