Creşte numărul românilor care vor primi vouchere pentru alimente din 2023. Care este suma minimă de la care se dau banii

Dă şi tu share articolului

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, tichetele de masă cu încărcare în numerar au fost trimise majorității românilor, iar începând cu 2019, valoarea acestora va crește.

Doar persoanele cu salarii mai mici sau egale cu 1.500 de lei au fost eligibile pentru aceste tichete în acest an, însă, în 2019, pragul va crește la 1.700 de lei.

Continuarea inițiativei “Sprijin pentru România”, prin care persoanele cu venituri mici pot primi suma de 250 de lei, tot după două luni, a fost anunțată duminică de Marius Budăi.

“Așa cum am promis, de vineri a început plata ultimei tranșe a voucherelor de 250 de lei din acest an.

Având în vedere că se apropie sărbătorile, trebuie să facem tot ce ne stă în putință și să facem tot ce ne stă în putință pentru a pune măcar un modest zâmbet pe chipurile concetățenilor noștri. Unii cetățeni au anunțat deja că au primit banii.

Ordonanța de urgență care prevedea aceste majorări și acele demersuri în continuarea programului “Sprijin pentru România”, inclusiv bugetul, a fost adoptată în Parlament, iar votul final a avut loc, dacă vorbim de 1 ianuarie (…).

Sunt măsuri de sprijin pe care coaliția care susține actuala guvernare le-a decis, cum ar fi creșterea plafonului la care se acordă aceste tichete de masă la 250 de lei la două luni.
Va începe în februarie și va dura tot anul 2023.

Există acum un plafon de 1.700 de lei, în loc de 1.500 de lei, cât era până acum.
După cum vedeți, avem măsuri de sprijin până la 2.000 de lei la venituri în acest an, a declarat duminică seara Marius Budăi.

Fondurile pentru tichetele sociale de masă pot fi folosite doar pentru o anumită perioadă de timp.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene precizează că “fondurile disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării acestora” (MIPE).

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, fondurile de pe tichetele sociale trebuie să fie cheltuite în termen de un an de la momentul în care devin disponibile pe tichetele de masă.

Ce se poate cumpăra cu 250 de lei din tichetele sociale?
Nu se oferă mărțișoare.
De pe tichetele sociale pe care guvernul le-a pus la dispoziția pensionarilor se pot cumpăra lucruri precum ulei, făină, zahăr, legume, carne și produse lactate.

Ce puteți pune în coșul de cumpărături pentru a vă potrivi cu cei 250 de lei? Un experiment relevă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment