Comisia Europeană propune introducerea portofelului digital. Ce acte se pot păstra în e-wallet, în afară de cartea de identitate

Dă şi tu share articolului

Ca un nou pas către o integrare mai strânsă în urma pandemiei de Covid-19, Comisia Europeană va propune joi adoptarea așa-numitelor portofele digitale, care vor oferi acces la o varietate de servicii celor 450 de milioane de rezidenți ai Uniunii Europene.
Persoanele din UE vor putea păstra informațiile personale și documentele oficiale, inclusiv permisele de conducere, rețetele și diplomele pe portofelul digital, care va servi ca document de identitate electronic.

“Conform noilor reguli, Portofele Digitale Europene vor fi disponibile pentru toţi”, se arată într-o variantă preliminară a propunerii consultată de Bloomberg.’

Noua aplicație propusă de Executivul comunitar ar funcționa cu sistemele existente, deoarece mai multe țări europene oferă deja versiuni digitale ale cărților de identitate. Acest lucru ar permite rezidenților UE accesul la un serviciu care este recunoscut în întreaga UE.

Utilizarea unui portofel electronic (e-wallet) nu va fi necesară, susțin Bloomberg și Agerpres.

La ce folosește portofelul electronic

Cetățenii UE vor putea să închirieze mașini în afara țării lor de origine, să își dovedească vârsta, să solicite un împrumut, să deschidă un cont bancar, să depună o declarație fiscală și să se înscrie la facultate datorită noilor portofele digitale, care vor lua forma a unei aplicații pentru telefon similare celor utilizate pe telefoanele Android și Apple.

În condițiile în care statele membre ale Uniunii Europene au convenit anul trecut asupra unui pachet de stimulare economică centrat pe investiții în energie verde și digitalizare, program finanțat prin împrumuturi comune, pandemia de Covid-19 a grăbit ritmul integrării europene.

Odată cu ordonarea Comisiei Europene să cumpere vaccinuri în numele lor, guvernele statelor membre au instituit și certificate de călătorie pentru persoanele care au primit vaccinul, au fost testate negative pentru virus sau s-au recuperat din acesta.

Până în octombrie 2022, Comisia Europeană dorește să creeze un instrument tehnic care poate fi utilizat pentru lansarea portofelelor digitale.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment