Colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor – Cât de importantă este?

Dă şi tu share articolului

Lumea produce din ce în ce mai mult gunoi în fiecare an și se așteaptă să continue să facă acest lucru. Acesta este motivul pentru care trebuie să reciclăm. Reciclarea reduce cantitatea de deșeuri care trebuie arse sau îngropate, ceea ce, la rândul său, reduce cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră.

Poate că nu știți acest lucru, dar ființele umane produc aproximativ 1,3 miliarde de tone de gunoi în fiecare an. Este ca greutatea a aproximativ 2,3 milioane de elefanți!

Problema este că nu avem suficient spațiu pentru a depozita tot acest gunoi. Așa că se adună și ne umple gropile de gunoi într-un ritm alarmant și provoacă multe probleme mediului și animalelor. Deci unde se va ajunge?

Importanța reciclării deșeurilor:

În trecut, nu ne păsa atât de mult de reciclare, deoarece în gropile de gunoi exista mult spațiu pentru a ne depozita gunoiul și produsele deșeurilor. Dar acum, cu mai multe țări care adoptă un stil de viață occidental (mai ales în țările în curs de dezvoltare), am rămas fără spațiu pentru a depozita tot gunoiul pe care îl producem.

Și chiar mai rău, când acestea

Ce presupune reciclarea deseurilor?

Reciclarea este o parte importantă a procesului de gestionare a deșeurilor. Procesul de reciclare poate fi realizat în multe moduri diferite.

Prima modalitate este de a recicla prin sortarea și clasificarea materialelor reciclabile. Acesta este un proces manual care se face de ani de zile. A doua modalitate este utilizarea unui sistem mecanic de sortare, care separă articolele reciclabile cu ajutorul magneților, jeturi de aer sau jeturi de apă. O a treia modalitate de reciclare este utilizarea unui sistem termic care arde deșeurile la temperaturi ridicate, lăsând în urmă doar cenușă și energie.

Există trei tipuri principale de reciclare: hârtie, metal și plastic. Toate cele trei tipuri au procese diferite de reciclare, dar toate au un lucru în comun: reduc cantitatea de deșeuri din gropile de gunoi și incineratoare, ceea ce, la rândul său, reduce impactul asupra mediului al gestionării deșeurilor.

Cum trebuie sa procedam cu gunoiul care il aruncam?

Ei bine, colectarea slectiva
Colectarea selectivă este procesul de alegere a unor articole specifice dintr-un grup pentru reciclare. Procesul se poate face manual sau cu ajutorul unei mașini.

Metoda de colectare selectivă este adesea folosită pentru reciclarea materialelor care sunt greu de reciclat prin alte metode. De asemenea, este folosit pentru a economisi spațiu în gropile de gunoi și pentru a reduce cantitatea de gunoi trimisă la gropile de gunoi.

Reciclarea deseurilor produce energie electrica
Trebuie să găsim alternative durabile pentru a ne alimenta planeta și a salva mediul.

O modalitate este de a nu mai genera atât de multă energie reziduală.

Ar trebui să reciclăm mai mult și să reducem cantitatea de gunoi care este aruncată în fiecare zi. Ei bine in tarile evoluate nu este un lucru strain. Exista staetii unde se produce energie electica din biomasa (deseruile menajere). Iata ca si gunoiul poate fi folosit in folosul nostru daca se doreste acest lucrui. La noi in Romania exdista incercari timide. Exista si la noi o stetie de colectare a deseruilor in vederea producerii de energie eletirica.

Concluzii reciclare deseuri

Beneficiile reciclării sunt bine cunoscute și documentate, dar mulți oameni încă nu își reciclează gunoiul. Există multe motive pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla, dar unul este că oamenilor le este greu să găsească locul potrivit pentru a-și recicla gunoiul.
Prin urmare daca admitem ca traim intr-un stat al Uniunii Europene eu am convingerea ca trebuie sa colectam selectiv deseurile cu totii si sa avem grija cu natura. Daca am face cu totii pe terra asa am salva planeta. Si astea nu snut vorbe-n vant, s-ar reduce drastic poluarea. Existăt totuși un paradox. În secolul XX, România a fost una dintre primele țări care a introdus legi privind colectarea gunoiului și tratarea deșeurilor. De asemenea, au făcut ilegală aruncarea deșeurilor în râuri, lacuri. orbim la nivel teoretic, in practica o stam foarte rau. Mai trebuie să mențioonăm și faptul că România are cele mai murdare și polaute ape din UE. VDin păcate România este codașă la reciclarea deșeurilor, clasându-se pe ultimul loc al Uniunii Europene. Deci avem foarte multe de învățat.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment