Ce trebuie să verificăm înainte de a cumpăra un autoturism second hand? Sfaturi cumpărare autoturism

Dă şi tu share articolului

Ce trebuie să verificăm înainte de a cumpăra un autoturism second hand? Sfaturi cumpărare autoturism

Având în vedere că taxa de timbru a fost eliminată, vor exista şi mai multe persoane care vor dori să-şi cumpere un autoturism second hand sau nou. Trebuie menţionat faptul că marea majoritate dintre autoturismele din România sunt second hand, o spun chiar statisticile. Există un parc impresionant de autovehicule second hand în întreaga România.

 înainte de a cumpăra un autoturism second hand trebuie să  verificăm multe lucruri pentru a vedea dacă mașina cumpărată sau nu.

Vom vedea în cele ce urmează ce trebuie verificat înainte de a cumpăra un
autoturism second hand. Ce trebuie să verifici atunci când cumperi un
autoturism noi? O bună întrebare la care vom răspunde acestui artticol.

Iată care sunt sfaturile care trebuie să le aplicăm înainte să cumpărați mașina la careva de gândit.

Haideţi să vedem împreună la ce să fim atenţi când cumpărăm o maşină
  • Documentaţi-vă înainte pe alte site-uri/blog-uri despre maşina dorită de dvs. Nu e bine să ,,daţi cu ochii pe foc”. O cercetare prealabilă pentru maşina pe care o doriţi este foarte bună.
  • Citiţi părerile altora şi comunicaţi cu aceştia.
  • Fi-ţi foarte atenţi când examinaţi maşina. Maşina nu trebuie să prezinte urme de accident, nici cel mai mic accident. Aspectul ei contează enorm de mult.
  • Nu strică absolut deloc dacă veţi plăti o persoană avizată care să examieze maşina care aveţi de gând să o cumpăraţi. El va şti cu exactitate la ce să se uite, spunându-vă în final dacă merită sau nu.
  • Dacă totuşi vă deplasaţi singuri examininaţi neapărat ambreiajului, pedala de frână  şi acceleraţia este cursivă şi nu în ultimul rând dacă maşina porneşte la prima cheie. Dacă da, atunci e bine.
  • Verifică pragurile, aripile, sub mocheta din faţă din spate. De asemenea verificaţi direcţia, suspensii, rulmenţi dacă există probleme.
 • Un alt lucru demn de luat în seamă îl reprezintă geamurile. Acestea trebuie verificate dacă se închid fără probleme, sau dacă prezintă ciobituri.
 • Testează frâna de mână şi asiguă-te că nu auzi alte zgomote ciudate.
 • Schimbătorul de viteze prezintă uzuri? Poate fi un semn că numărul de km nu e real. Dar acest lucru este subiectiv. Dacă cel care a avut a purtat brăţară, sau inel, verighetă, acestea pot zgâria ssuprafaţa chimbătorul şi la 10.000 km.
 • Foloseşte un magnet, dacă acesta atrage suprafaţa de metal a caroseriei este ok, dacă nu există şanse mari să fie chituită. (Bine, testul folosind un magnet nu are acurateţe foarte mare. Poate fi un strat subţire de chit care să păcălească magnetul). Dar dacă aveţi la îndemână acest magnet, puteţi să-l folosiţi cu încredere)
 • Verificaţi toate blocurile optice (faruri, stopuri, lumini semnalizare la fel în bord asiguraţi-vă că toţi martorii se aprind fără probleme).
 • Cât consumă? Care este  consumul de carburant pentru maşina dorită de noi. Acest lucru îl puteţi cunoaşte în momentul în care întrebaţi vânzătorul. Dar nu strică niciodată o documentare prealabilă despre tipul de motor, capacitatea acestuia etc.
 • Este important să verificaţi nr de km, scaune, şi la aspectul fizic să nu aibă zgârieturi
 • Verificaţi dacă are pete de rugină şi uzura anvelope. Ca şi o paranteză. Nu e un criteriu uzura anveloper. Anvelopele sunt consumabile şi se schimbă după un anumit nr. de km, ca şi filtrele etc.
 • Un alt lucru important este acela să o testaţi cât mai mult înainte de a o cumpăra. Chit că plătiţi pentru asta.
 • Ar trebui să te intereseze şi valorea ei în timp. Dacă ai de gând să o foloseşti 3,4 ani, fi cu băgare de seamă şi la acest aspect destul de important. Gândeşte-te că este un element esenţial care trebuie să-l iei în calcul când te interesezi de cumpărarea unei maşini. Maşinile se depreciază în timp. Valorea ei de re-re vânzare va fi mult mai redusă oricum fiind third-hand peste ani.
 • Tipul de combustibil este foarte important în procesul de alegere al masinii dorite. Diferenţele de benzină constau în costuri de întreţinere, performanţă.
  Trebuie să fiţi conştienţi şi de faptul că trebuie să vă asiguraţi dacă are carte service.
Cam aceste ar fi principalele sfaturi pe care va trebui să le ai în vedere când cumpăraţi o maşină second hand. Există foarte multe persoane care doresc să conducă fie că au terminat şcoala de şoferi sau pur şi simplu. De ce să fi chiar tu cel înşelat şi să iei ţeapă când cumperi o maşină?
Diesel sau benzină?
Deşi autoturismele care au motor diesel au un consum mai redus decât benzina, este cât se poate de normal. Un motor diesel este un motor cu aprindere prin compresie, dar trebuie să iei în seamă şi faptul că un motor diesel-ul îţi poate aduce cheltuieli pe termen lung. Vorbim aici de posibilitatea injectoarelor de a se defecta, lucru care este inexistent pentru un motor pe benzină. Un injector nou te duce la 2000 LEI şi recondiţionat la 1000 LEI. Vorbind de asigurare, preţul asigurării RCA va creşte semnificativ în funcţie de tipul motorizării, capacitate motor etc. Trebuie să mai ai în vedere şi faptul că trebuie să calculezi cât te va costa asigurarea auto şi impozitul pe an pentru maşina dorită de tine. Motoarele cu aprindere prin scânteie (benzină) dau un randament mai bun dar consumă mai mult şi au un cost de întreţinere mai redus având şi avantajul de a-i putea monta o butelie GPL dacă doreşti să economiseşti şi mai mulţi bani.
În ceea ce priveşte istoricul maşinii, din păcate în România nu există un program implementat pentru a vedea istoricul maşinii aşa cum este în Statele Unite şi alte ţări din Europa vestică, câţi proprietari a avut dacă a avut daune etc. Dacă ar fi existat acest program, lucrurile ar fi stat cu totul altfel, asigurându-te din timp că vei face o alegere bună care să te mulţumească. Dar eu cred că paote exista şi în România dacă ARR ar pune la dispoziţia viitorilor cumpărători un astfel de soft.
Puneţi cât mai multe întrebări, fi-ţi stricţi, până la urma e vorba de banii dvs. Nu cred că v-ar conveni să fiţi păcăliţi şi să regretaţi amarnic după.
Nu uitați să dați un like și un share acestui articol!
Vă aştept pe rubrica de comentarii să ne spuneţi din experienţa voastră!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

11 Thoughts to “Ce trebuie să verificăm înainte de a cumpăra un autoturism second hand? Sfaturi cumpărare autoturism”

 1. greu cu masinile sh… eu am luat un opel corsa din germania, cu 328 000 km in bord. ce-i drept, mergea ca-n vis. si am avut grija sa fie cineva calumea cel care a luat-o, de meserie, cu tester, cu tot. acum au inceput sa mai cada din ea, si pe buna dreptate, are o varsta… dar ca bani, mi s-a parut foarte ok. plus ca e pe benzina si intr-adevar, la piese se vede diferenta. daca ai drumuri lungi se merita diesel. daca nu, nu

 2. Felicitări pentru achiziţie. Rămân mirat când văd 328.000 km şi maşina mergea cum ai spus tu ,,ca un vis". În Germania, au grijă nemţii de maşini, le întreţin foarte bine. La noi în România e jale. Dacă te duci aici în târgul vitan nici nu cred că mai porneşte o maşină din aceeaşi categorie cu Opel, sunt praf aproape toate la acei nr. de km. Bine, la maşinile premium sau de lux altfel să treaba, nu e o diferenţă aşa mare. Apropo, din ce an era acel Opel Corsa? Aşa ca şi curiozitate întreb.

 3. Ema

  Multumim mult pentru sfaturi! in curand vreau sa-mi cumpar o masina si clar va fi la mana a doua, asa cum ii incurajez si pe altii sa o faca.

  1. Cu mult drag! De ce buget dispui epntru achiziţionarea unei maşini second hand?

 4. Si eu nici n-am permis. Dar e bine de stiut..

  1. Da, aşa este. Poate te interesează acest articol pentru când te vei decide să urmezi o şcoală de şoferi.
   https://tehnocars.blogspot.ro/2017/01/cum-sa-iei-permisul-de-conducere-rapid.html

 5. Foarte bune si utile sfaturile…mai ales ca si sora mea urmeaza sa isi cumpere o masina second si o sa o sfatuiesc la ce sa fie atenta! Te pup! ������

 6. Interesant! Momentan nu vrem sa schimbam masina pe care o avem, dar mi-as dori sa fac asta in viitorul apropiat.
  Avem un Opel si eu as opta tot pentru un Opel, insa al meu s-ar orienta sigur catre altceva.
  Pe mine ma intereseaza sa cumpar o masina cu sistem isofix, pentru scaunelul unui bebe. Cred ca asta ar fi un motiv pentru care as schima-o si ce e drept, e deja veche. Insa cel mai probabil vreo 3000 de euro tot va trebui sa scoatem din buzunar.

 7. Acestea sunt sfaturi pentru samsari. Daca vrei sa iti cumperi o masina buna si sa stii ce cumperi iei de mana un mecanic foarte bun caruia ii dai niste bani, megi cu el si vezi masina, o bagi in service si o testezi. Pentur fiecare problema gasita de car eproprietarul nu ti-a spus scazi din pretul cerut de acesta. Asa fac eu si nu sunt samsarita.

  1. Da, corecte afirmaţii, sau am auzit că sunt şi experţi care vin cu cei care doresc achiziţionarea unei maşini SH, o vor exemina temeinic şi vor da un verdict dacă merită cumpărat e super ok su nu. Şi în funcţie de sfatul acestui om tu decizi dacă vrei să o iei sau nu.

 8. Bun de stiut, eu vreau sa imi cumpar masina, dupa c e termin cu achizitia apartamentului.

Leave a Comment