Ce se intampla daca conduci fara permis

Dă şi tu share articolului

Astăzi vom vedea împreună ce se întâmplă dacă conduci fara a poseda permis de conducere.

Ei bine șoferii care nu poseda permis de conducere nu ar trebui să mai aibă dreptul de a se urca la volan in viitor foarte multi ani. Pentru ca acestia reprezinta un real pericol pentru toti participantii la trafic.

În ultimii ani mulți tineri s-au urcat la volan fără permis și fie au facut accidente mortale sau în cel mai ferici caz accidente soldate doar cu avarii. Permisul de conducere iti da dreptul de a te urca la volan si a conduce pe drumurile publice. Locurile unde se poate conduce fara permis sunt doar poligoanele auto si circuitele si cam atat.

Ei bine conducerea unui autovehicul fara a poseda permis de conducere pe drumurile publice reprezintă o infracțiune.

Ce spune Art. 335 din noul Cod Penal?

Art. 335 Noul Cod Penal Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Art. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Deci, se întocmeşte dosar de cercetare penală, întrucât conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, conform Codului Penal.

În plus, conform art. 114 alin.(1) lit. b din OUG 195/2002, după condamnarea printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 335 alin. (2) Cod Penal (conducerea unui auto în perioada când exercitarea dreptului de a conduce a fost suspendată), permisul de conducere se anulează.

Așadar nu vă jucați cu asta. acest lucru poate să vă aducă ani de pușcărie daca veti fi prins la volan.

trebuie să fie responsabili și să nu vă urcați niciodată la volan fără a poseda permis de conducere șansa de a face accident este una imensă și în al doilea rând vorba despre libertatea voastră care ar putea fi îngrădită foarte ușor veți plăti cu câțiva ani de închisoare si nu cred că vă doriți asta.

Și există șansa ca după ispășirea pedepsei să nu mai puteți să obțineți permis de conducere dacă vreți să conduce. Așa că sfatul meu este să vă înscrieți la o școală de șoferi autorizată lăsați legislația rutieră să parcurgeți ședințele de pregătire practică și să susțineți examenul de conducere pentru a obține permisul de conducere corespunzător categoriei dvs. Așa că nu vă transformați în infractori si înscrieți-vă la o școală de șoferi autorizată. Țineți minte că să fiți responsabili atunci când vă urcați la volan.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment