Ce se intampla daca conduci cu permisul suspendat

Dă şi tu share articolului

Astăzi vom vedea împreună Ce se întâmplă dacă conduci cu permisul suspendat.

e bine șofer mereu permisul suspendat nu ar trebui să mai aibă dreptul de aur volan chiar în momentul în care i-a a fost aplicată sancțiunea. sunt de părere că Dacă ajungi în acest moment conducerea unui autovehicul nu este de tine și responsabilitatea îți lipsește cu desăvârșire ca atare anumită perioadă de timp conducătorii auto ce au permis suspendat trebuie să iau o pauză totală de la a mai conduce.

Realitatea este, însă, cu totul alta, pentru că legile sunt făcute de oameni care au fost în ipostaza celor menționați mai sus, nu a victimelor.

e bine conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat pe drumurile publice reprezintă O infracțiune.

Art. 335 Noul Cod Penal Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Art. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Deci, se întocmeşte dosar de cercetare penală, întrucât conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, conform Codului Penal.

În plus, conform art. 114 alin.(1) lit. b din OUG 195/2002, după condamnarea printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 335 alin. (2) Cod Penal (conducerea unui auto în perioada când exercitarea dreptului de a conduce a fost suspendată), permisul de conducere se anulează.

Așadar nu vă jucați cu asta. acest lucru poate să vă aducă ani de pușcărie daca veti fi prins la volan.

Țineți minte că să fiți responsabili atunci când vă urcați la volan

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment