Ce s-ar întâmpla dacă am călători cu o viteză mai mare decât cea a luminii: de ce teoria WARP, din Star Trek, nu stă în picioare

Dă şi tu share articolului

Nimeni nu se poate deplasa mai repede decât viteza luminii, din câte știm noi.

Cu toate acestea, metodele teoretice pot extinde domeniul de aplicare al relativității pentru a cuprinde obiecte și observatori care se mișcă mai repede decât viteza luminii.
Acest lucru nu numai că funcționează fără a crea paradoxuri, dar are și câteva ramificații intrigante pentru fizică.

Conform relativității, universul are trei dimensiuni spațiale și o dimensiune temporală.

Dincolo de viteza luminii

Prin urmare, se pare că acest lucru este teoretic imaginabil, dacă nu și în circumstanțele de zi cu zi.
Trei dimensiuni temporale și o dimensiune spațială ar trebui să existe de fapt.

O particulă obișnuită care călătorește prin spațiul tridimensional ar părea, prin urmare, să se maturizeze în trei orientări temporale diferite pentru un observator.

Potrivit profesorului Andrzej Dragan de la Universitatea din Varșovia și de la Universitatea Națională din Singapore, “Pentru un observator superluminal, particula punctiformă clasică newtoniană încetează să mai aibă sens, iar câmpul devine singura mărime care poate fi folosită pentru a descrie realitatea fizică”.

“Până de curând, se accepta în mod obișnuit că postulatele fundamentale care stau la baza teoriei cuantice nu puteau fi deduse din ceva mai elementar.

În acest studiu, am demonstrat că justificarea relativității extinse a teoriei cuantice este generalizabilă în mod natural la spațiul-timp 1 + 3 și că această extensie are ca rezultat formularea teoriei câmpurilor a teoriei cuantice.

Acest lucru susține, sau cel puțin oferă o apărare convingătoare a afirmației că această extensie reprezintă ceva de bază despre simetria regulilor fizicii și nu este doar un experiment de gândire excentric. “Autorii studiului sunt și scriitori.

Cercetările ulterioare privind această relație dintre relativitate și mecanica cuantică merită, fără îndoială, să fie continuate, deoarece ar putea aduce lumină asupra ambelor discipline.

În concluzie, dacă cercetările oamenilor de știință ar putea fi vreodată verificate fizic, ar arăta de ce viteza WARP, din franciza Star Trek, este o imposibilitate în viața reală.
Desigur, totul este încă în discuție și este probabil ca generația actuală să nu trăiască pentru a afla dacă acest lucru este sau nu adevărat.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment