Ce este Uber Eats când va fi lansat în România? Cât costă?

Dă şi tu share articolului

Uber anunţă când va lansa noul serviciu în România.

Uber anul acesta a început cu lansarea serviciului Green. Partea interesantă o reprezintă noul serviciu Uber Eats ce va fi lansat până la finalul anului. Prin Uber Eats poţi face comenzi de mâncare.

Vicepreşedintele Uber  (Head of Uber Everything) a anunţat că Uber Eats va fi lansat în România în doar câteva luni. Serviciul este disponibil în acest momentan în peste 200 de oraşe din lume dar nu şi pentr uţara noastră dar acest an se vor mai adăuga alte 100 de oraşe printre care se numără şi Bucureşti.
Anul trecut în 2017 Uber Eats a fost pe profit în 45 dintre cele 200 de oraşe. Acum 2 ani statisticile arăteau că a fost profitabil în doar 3 oraşe din cele 50.  Jason Droege afirma că România este una dintre cele mai importante ţări din Uniunea Europeană pentru Uber. Uber Eats urmează să fie lansat în următoarele două luni.
Aplicaţia Uber Eats te conectează cu o gamă largă de restaurante locale care se vor înscrie în acest parteneriat cu Uber. În România segmentul de livrare a mâncării va ajunge acest an la 196 milioane de dolari iar segmentul de comenzi online la 192 de milioane de dolari.
Se poate oferi şi bacşiş dacă doreşti asta ca şi în cazul unei livrări obişnuite de produse.
Dar ce este Uber Eats?
Şi după cum spune şi Uber. Uber Eats este platforma de livrare a mâncării prin care clientul solicită livrarea mâncării tale de la reestaurante la fel ca în cazul în care solicitaţi o cursă.
Ce este interesant în Uber Eats?
Partea interesantă o reprezintă sistemul ce te ajută să te conectezi cu o gamă largă de restaurante şi mâncăruri locale. Practic, poţi comanda meniuri întregi ale locaţiilor preferate oricând vrei.
Cum funcţionează Uber Eats?
Ideea e simplă, ca şi în cazul unei curse Uber. Aşadar prin aplicaţie poţi comanda orice doreştii şi poţi vedea live prin serviciul tracking del a Uber unde se află comanda ta şi cât timp mai e până ajunge la tine.

Livrarea mâncării unde trebuie să o aştept?

Livrarea
se realizează la uşă dar dacă acel curier nu cunoaşte adresa exactă ori
îl poţi ghida prin telefon sau te poţi întâlni cu el afară pentru a-ţi
preda comanda.
Şi poate v-aţi întrebat şi de timpul de livrare. Cum se calculează. Ei bine estimarea duratei afişată pe ecranul smartphoneului combină timpul de așteptare al restaurantului care va accepta şi va pregăti mâncarea pentru ca mâncarea să fie livrată nui curier ca apoi să sosească la tine la uşă. Uber spune că este cea mai bună estimare dar n poţi şti cu exactitate în ce timp vei intra în posesia comenzii predate de curier întrucât timpii pot varia în funcție de numărul de solicitări primite de restaurant şi comandă dar şi de trafic.
Odată ce comanda a fost predată curierului iar aceasta va porni spre tine, poţi contactezi partenerul de livrare (curierul). Vei vedea pe ecranul de urmările a comenzii contactează iar acolo vei putea lua legătura cu acesta fie prin sms sau îl poţi suna. Există şanse ca de multe ori să nu îţi răspundă pentru că se află la volan şi pentru siguranţă nu va face asta.
Cât costă Uber Eats?
Pentru fiecare comandă vei achita costul mâncării şi o taxă de rezervare Uber Eats dar şi orice alte taxe ce se pot aplica.
Rămâne la latitudinea restaurantului să decidă pentru ce sume se pot percepe pentru mâncarae preparată.

Rămân semne de întrebare cu privire la Uber Eats. Uber Eats mai degrabă ar fi folosit de cei tineri care sunt familiarizaţi cu noile tehnologii. Cei conservatori vor opta mai degrabă să comande telefonic mâncarea aşa cum se face şi în prezent. Uber Eats va genera concurenţă între restaurantele care nu sunt înscrise în Uber Eats din vari motive, o concurenţă ce va aduce beneficii pentru client preţ mia mic servicii mai bune. Până la urmă concure naşte succesul.
Concluzii,
Uber Eats este un serviciu foarte interesant care va apărea şi în România în acest an pe o piaţă a livrării a mâncării la domiciliu într-o continuă creştere de la an la an care va va fi o rampă de lansare pentru Uber în a face profit şi sper eu în a oferi servicii de calitate clienților. Eu sper ca acest serviciu să fie reglementat de autorităţi astfel reclamaţiile să fie luate în considerare de ANPC daca vor exista.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment