Ce este substantivul? Definitie, exemple

Dă şi tu share articolului

Bine ați venit pe blogul nostru la articolul despre substantive! Dacă v-ați întrebat vreodată ce este un substantiv sau ați căutat exemple, atunci sunteți în locul potrivit. Substantivele sunt una dintre cele mai esențiale părți de vorbire care ne permit să comunicăm eficient și să ne exprimăm cu ușurință. În această postare, vom explora definiția unui substantiv, vom da câteva exemple interesante și vom împărtăși de ce sunt atât de importante în limbaj. Așadar, luați loc, luați băutura preferată și pregătiți-vă să aflați totul despre această parte fascinantă a vorbirii!

Introducere

Un substantiv este un cuvânt care reprezintă o persoană, un loc, un lucru sau o idee. Substantivele sunt folosite în propoziții pentru a descrie ce face cineva sau ce este ceva. De exemplu, în propoziția “Băiatul se joacă cu o minge”, cuvântul “băiat” este un substantiv, iar cuvântul “minge” este un substantiv.

Substantivele pot fi la singular sau la plural. Substantivele la singular denumesc o persoană, un loc, un lucru sau o idee, în timp ce substantivele la plural denumesc mai multe persoane, locuri, lucruri sau idei. În propoziția “Sunt două pisici în casă”, cuvântul “pisici” este un substantiv la plural, deoarece există mai multe pisici. Unele substantive pot fi atât la singular, cât și la plural, în funcție de modul în care sunt folosite într-o propoziție. De exemplu, cuvântul “familie” poate fi fie la singular, fie la plural. Dacă vă referiți la familia dvs. ca unitate, atunci acesta ar fi la singular. Cu toate acestea, dacă vă referiți la fiecare membru al familiei dumneavoastră în parte, atunci ar fi considerat plural.

Substantivele pot fi, de asemenea, clasificate în funcție de funcția lor într-o propoziție. Există patru tipuri principale de substantive: substantive comune, substantive proprii, pronume și adjective.

Substantivele comune sunt cuvinte care se referă la persoane sau lucruri în general (exemple: băiat, fată, animal). Substantivele proprii sunt cuvinte care se referă la persoane sau locuri specifice (exemple: John Smith, New York City).

Definiția unui substantiv

Un substantiv este un cuvânt care reprezintă o persoană, un loc, un lucru sau o idee. Un substantiv poate fi subiectul sau obiectul unui verb și poate fi la singular sau la plural. Există multe tipuri diferite de substantive, iar acestea pot fi clasificate în mai multe moduri.

Categorii de substantive

Există trei categorii principale de substantive: proprii, comune și abstracte.

Substantivele proprii sunt nume de persoane, locuri sau lucruri specifice. Ele se scriu întotdeauna cu majusculă. Exemple de substantive proprii includ Sarah, New York City și Turnul Eiffel.

Substantivele comune sunt nume generale de persoane, locuri sau lucruri. Acestea nu se scriu cu majusculă. Exemple de substantive comune sunt: fată, oraș și monument.

Substantivele abstracte sunt mai degrabă idei sau concepte decât obiecte fizice. De asemenea, nu se scriu cu majusculă. Exemple de substantive abstracte includ fericire, libertate și dragoste.

Exemple de substantive

Substantivele sunt cuvinte care reprezintă persoane, locuri, lucruri sau idei. Cele mai multe substantive pot fi clasificate într-una dintre cele trei categorii: comune, proprii și colective.

Substantivele comune sunt cuvinte care reprezintă persoane, locuri, lucruri sau idei în general. Acestea nu se scriu cu majusculă decât dacă încep o propoziție. Câteva exemple de substantive comune includ: carte, clasă, doctor, oraș, petrecere.

Substantivele proprii sunt cuvinte care reprezintă o persoană, un loc, un lucru sau o idee specifică. Acestea se scriu întotdeauna cu majusculă. Câteva exemple de substantive proprii includ: Doamna Smith, New York City, Muntele Everest.

Substantivele colective sunt cuvinte care reprezintă un grup de persoane sau lucruri ca o singură entitate. Ele pot fi la singular sau la plural, în funcție de faptul că reprezintă un grup sau mai multe grupuri. Câteva exemple de substantive colective includ: familie, facultate, clasă.

Cum se identifică un substantiv

Pentru a identifica un substantiv într-o propoziție, căutați mai întâi orice cuvânt cu majusculă. Acestea sunt aproape întotdeauna substantive. Dacă nu există cuvinte cu majuscule, căutați orice cuvânt care vine înaintea unui determinant (a, an, the) sau după o prepoziție (of, in, under). Acestea sunt, de asemenea, de obicei substantive. Un alt indiciu bun că un cuvânt este un substantiv este dacă i se poate adăuga un “s” la sfârșit pentru a-l face plural. Cu toate acestea, nu toate cuvintele la plural sunt substantive (de exemplu, două, trei), așa că aceasta nu este o metodă infailibilă. Dacă încă nu sunteți sigur dacă un cuvânt este sau nu un substantiv, consultați un dicționar pentru a fi sigur.

Adjective, articole și pronume în raport cu substantive

Majoritatea substantivelor din limba engleză sunt precedate de un adjectiv sau de un articol (sau de ambele). Adjectivul sau articolul oferă informații despre substantiv, în special dacă acesta este specific sau nespecific și dacă este numărabil sau nenumărabil.

Există trei articole principale în limba engleză: a, an și the. Articolul nedefinit a (sau an) precede substantivele nespecifice numărabile, de exemplu, o carte, un măr. Exprimă un exemplar din ceva numai dacă substantivul este la plural: două cărți, trei mere. Folosim articolul hotărât the înaintea unor substantive specifice numărabile și nenumărabile atunci când dorim să ne referim la un anumit lucru sau grup de lucruri: cartea de pe masă;merele din acel castron arată delicios.

Folosim unele substantive numărabile înainte de plural și substantive nenumărabile nespecifice atunci când dorim să facem o referire generală: Unele cărți sunt mai bune decât altele; unor oameni le plac merele, dar alții preferă portocalele.

Există, de asemenea, alte câteva cuvinte care pot merge cu substantive, cum ar fi adjectivele posesive (my, your etc.) și pronumele demonstrative (this, that, these, those).

Alte utilizări ale cuvântului

În afară de definiția sa gramaticală, cuvântul “substantiv” poate fi folosit în mod informal pentru a se referi la o persoană, un loc sau un lucru. De exemplu, ați putea spune “Este un adevărat substantiv” pentru a descrie pe cineva care este deosebit de enervant sau dificil. În mod similar, ați putea spune “Acea petrecere a fost un substantiv total” pentru a descrie o experiență neplăcută. În ambele cazuri, cuvântul “substantiv” este folosit pentru a descrie ceva negativ.

Concluzie

În concluzie, substantivele sunt o parte vitală a limbii engleze și pot fi observate în fiecare aspect al vieții noastre. Un substantiv este pur și simplu un nume pentru o persoană, un loc, un lucru sau o idee, fiecare tip având propriile caracteristici care îl diferențiază de alte tipuri. Exemple precum “Jacob”, “London” sau “table” ne dau o idee despre diferitele tipuri de substantive care există în limba noastră. Sperăm că acest articol v-a făcut mai conștienți de diferitele tipuri și de modul corect de utilizare a acestora, pentru că fără ele structura propozițiilor nu ar fi posibilă!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment