Ce este conducerea defensivă?

Dă şi tu share articolului

Conducerea defensivă reprezintă conducerea unui autovehicul într-o manieră preventivă care le permite conducătorilor auto să deprindă anumite tehnici prin care reușesc să prevină producerea de accidente rutiere și să anticipeze pelicule eminent în trafic.
E bine noțiunea de conducere defensivă este una relativ nouă în România având în vedere că timp de aproximativ 20 de ani nu s a discuta despre asta intens.

E drept că școala de șoferi instructorii te învață cum să acționezi în anumite situații dar este prea puțin. În ziua de astăzi fie că vorbim de România sau de oricare alt stat este bine că atunci când te deplasezi pe drumurile publice să o faci în deplină siguranță atât pentru tine cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

E bine conducerea defensivă reprezintă un stil de condus în siguranță prin care șoferii a ajuns să conștientizeze și să identifice riscurile existente în trafic și să prevină diversele situații neașteptate. Conducerea defensivă se referă la cei conducători auto care pun pe primul loc siguranța rutieră atunci când se urcă la volan și să nu își pună în pericol viața lor dar și a acelor din jurul lor indiferent de condițiile de drum, de vreme dar și de acțiunile celorlalți participanți la trafic.

Dacă ne referim la conducerea defensivă una dintre principalele componente ale conducerii defensive este respectarea legislației rutiere a regulilor de circulație, respectarea a vitezei legale a indicatoarelor rutiere pentru că să nu te pui pe tine în pericol Dar și pe ceilalți șoferi.

Pe lângă respectarea regulilor de circulație conducerea defensivă mai implică și alte lucruri cum ar fi cum să reacționeze în situații limită atunci când faci o depășire sau atunci când cineva este pe cale să îți taie calea și multe alte exemple. Aceste lucruri sau mai bine spus de aceste lucruri Nu te lovești la școala de șoferi și te vei lovi abia când îi conduce mașina în trafic după ce vei obține permisul de conducere. Dar dacă nu știi cum să reacționezi în situații Extreme riscul unui accident este iminent prin urmare conducere defensivă sau mai bine spus noțiunile de conducere defensivă te vor ajuta foarte mult pentru a preveni un posibil eveniment de plăcut de circulație.

În România există cursuri de conducere defensivă . Aceste cursuri de conducere defensivă reprezintă acea pregătire specială a șoferilor în decursul căreia se pune accent pe un condus preventiv și se învață utilizarea autovehiculului corect și în siguranța. Respect pe care instructorii auto omit să îl facă atunci când instruiesc elevii la școala de șoferi.

Cursurile de conducere defensivă oferă conducătorilor auto suport Teoretic și practic pentru perfecționarea stilului de condus în curs vei învăța prospect ce țin de poliția corectă șoferului la volan poziția mâinilor pe volan, și modul în care se mișcă mâinile pe volan Atunci când vei lua virajele sau când vei efectua manevre de parcare. De asemenea vei învăța cum să stăpânești un autovehicul atunci când derapează pe o suprafață cu aderență scăzută. În aceste cursuri cursanții fac cunoștință cu simulatoare auto unde experimentează diverse situații limită și învață să părăsească un autovehicul răsturnat fără să își agraveze starea în caz că sunt răniți.

Asemenea sunt explicate și tehnici de conducere defensivă și se pune accent pe un stil de produse kolomeika eficient și sigur și cum să anticipezi pericolul respectând regula celor două secunde.

Cam acestea ar fi lucrurile în mare spuse despre conducerea defensivă. Dacă șoferii români ar înțelege că siguranța este pe primul loc și ar efectuați este cursuri sau măcar la nivel Teoretic pentru că pe YouTube găsim o grămadă de explicații și videouri cu privire la conducerea defensivă atunci numărul de accidente ar scădea semnificativ.

În speranța că acest articol v-a fost de ajutor dați un share și un like.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment