Cauciucuri de iarnă. Cât de utile sunt acestea faţă de cele de vară şi all-seasons?

Dă şi tu share articolului

Cauciucuri de iarnă. Cât de utile sunt acestea faţă de cele de vară şi all-seasons?

Iarna este anotimpul care dă cele mai mari provocări şoferilor, fie că au experienţă sau sunt începători. Pentru a ne echipa corespunzător maşina este esenţial să ne montăm cauciucuri de iarnă într-un service. De ce cauciucuri de iarnă şi nu de vară? Care este diferenţa dintre anvelopele de iarnă şi cele de vară? La aeste întrebări vom răspunde în acest articol.

anvelope de iarna, cauciucuri de iarna pret, anvelope de iarna pret

Chiar dacă vă echipaţi maşina cu cele mai bune anvelope de iarnă, asta nu vă scuteşte de un condus sportiv. Iarna reprezintă cel mai mare pericol pentru toţi participanţii la trafic, atenţia trebuie sporită, comenzile autovehiculului nu se bruschează.

winter anvelope

Anvelopele de iarnă pot fi folosite şi vara dar pot pune probleme serioase. Chiar dacă legea nu interzice acest lucru. Utilizarea anvelopelor de iarna la temperaturi ridicate în anotimpul călduros va duce la uzura prematură a lor şi la un zgomot mult mai ridicat care se va auzi în caroserie. De aceea în fiecare anotimp se vor folosi anvelope cu profil diferit.
Anvelopele de vară la temperaturi sub 7 grade celsius devin foarte rigide având o aderenţ foarte scăzută pe un carosabil rece existând riscul de a se rupe.

anvelope de iarna, cauciucuri de iarna pret, anvelope de iarna pret
anvelope de iarna, cauciucuri de iarna pret, anvelope de iarna pret
Personal nu recomand folosirea cauciucurile all-seasons. Nu aduc mari beneficii. Firmele producătoare de anvelope cum ar fi Michelin, Pirelli, Continental, GoodYear ş.a vor să aducă câte un produs nou în vizorul clienţilor, pentru a da bine în rândul clienţilor şi de a le aduce lor profit mai mare.
Din perspectiva producătorilor de anvelope, cauciucurile all-seasons sunt pentru persoanele care nu dispun de un buget mare economisind bani şi timp în service pentru a le înlocui ca în cazul celor de vară. Dar realittea stă cu totul altfel.
Anvelopele All-Seasons sunt un compromis între cele de vară şi cele de iarnă. Trebuie de la sine înţeles că nu vor avea aceeaşi eficienţă precum cele de vară.
Gândiţi-vă că uzura acestor cauciucuri este destul de mare dacă circulăm tot anul fără a le schimba.Ca şi sfaturi, dacă doriţi să investiţi în siguranţa dvs precum şi acelor din jur, cumpăraţi anvelope de iarnă premium care vă aduc şi economisirea carburantului (energy-Saver).
Preţul este mult mai ridicat comparativ cu anvelopele de vară. Evident că diferă în funcţie de dimensiunile, nivelul performanţei cât şi aderenţa lor şi nu în ultimul rând şi cel mai important al brand-ului.
Preţul de plecare poate începe de la 90,100 LEI pe bucată pentru firme care nu sunt cunoscute, şi poate ajunge lejer la 3000 LEI pentru anvelope cu dimensiuni de SUV-uri premium şi Luxury ce oferă aderenţă maximă.

Nu uitaţi siguranţa dvs. depinde şi de siguranţa altora! Dacă inestiţi în cauciucuri bune riscul unui evinment neplăcut se diminuează semnificativ. Ţine-ţi minte ,,dai un ban dar stai în faţă”. Folosiţi întotdeauna anvelope de cea mai bună calitate.

 Drumuri bune lipsite de evenimente rutiere!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Cauciucuri de iarnă. Cât de utile sunt acestea faţă de cele de vară şi all-seasons?”

  1. Un articol care isi gaseste ecoul zilele astea. Bruma a pus deja stapanire pe diminetile din unele zone si probabil in curand la munte primii fulgi vor face obligatoriu schimbarea cauciucurilor.

Leave a Comment