Cat este permis sa aplici semnul de incepator?

Dă şi tu share articolului

Ei bine, sceasta este o întrebare pe care mulți și-o pun, dar astăzi vom vedea împreună care este răspunsul acesteia.
Foarte mulți dintre cei care obțin permisul de conducere in Romania sunt obligați conform legii să aplice semnul distinctiv de începător pe parbriz și lunetă, altfel aceștia vor primi amendă dacă vor fi controlați în trafic de către agenții de Poliție Rutieră. Și așa și este restricțiile pentru conducătorii auto începători sunt e bine venită având în vedere că abia ai obținut permisul de conducere și trebuie să prinzi ceva experiență până când vei putea să stăpânești un autovehicul și să însușești efectiv toate deprinderile de conducere. Ca și restricții șoferi începători trebuie să circule cu 20 de km de oră mai puțin, în afara localităților.

Dar ce se întâmplă după un an de zile de când obții permisul de conducere?

Hei bine legea legiuitorul nu specifică nimic despre amendă pentru cei care rămân cu semnul distinctiv aplicat pe lunetă și parbriz mai precis semnul de începător acea lămâie. Prin urmare nu trebuie să nu vă temeți dacă nu dați cos semnul de începător pentru că nu intrați sub incidența niciunei legi așa că nu veți primi nicio amendă chiar dacă trece mai mult de un an sau circulați cu el în permanență și peste doi ani trei ani cinci ani. În schimb este important ca atunci când obțineți permisul de conducere să aplicați semnul de începător altfel la un control veți primi amendă care nu este deloc una mică.

Deci cam așa stau lucrurile cu privire la semnul de începător. În speranța că acest articol v-a fost de ajutor vă rog să dați un share și un like și să împărtășiți și cu prietenii voștri.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment