Cât costă școala de șoferi în 2021?

Dă şi tu share articolului

Iată că am poposit și în anul 2021 cu toate acestea m-am gândit că e bine să discutăm și despre prețurile pentru efectuarea școlii de șoferi categoria B. Promit că voi scrie și alt articol despre prețurile pentru celelalte categorii de permis.

Prețurile pentru școlile de șoferi au tot crescut în ultimii ani datorită mai multor factori cum ar fi creșterea accizelor dar și prețului electricității.
Dacă până prin 2016 prețul general pentru categoria B era de 900, 1000 LEI, acum prețurile nu mai stau așa. Ei bine în prezent aproape s-au dublat.


Luna februarie ar putea fi cea mai potrivită, asta pentru că până la venirea primăverii pot fi parcurse procedurile de înscriere și cursurile teoretice, iar după ce vremea se încălzește pot fi efectuate probele practice de condus. Bine pot fi subiectiv când spun aceste lucruri. Sunt destui clienți care vor sa o facă iarna și să conducă pe timp de iarnă.

Care este prețul pentru școala de șoferi 2021?

În general prețurile pentru școala de șoferi categorie B pornesc de la 1400 LEI până la 2000 LEI fiind inclus cursul teoretic + cele 15 ședințe practice.

Evalaurea psihologică și fișa medicală nu sunt incluse în prețul școlarizării.

Care este prețul pentru testarea psihologică?

Dacă optați să faceți testarea psihaologică prin intermediul școlii de șoferi va trebui să plătiți în jur la 100-120 LEI.

Care este prețul pentru fișa medicală?


Orientativ prețul pentru fișa medicală este de 100-120 LEI. Bineînțeles că epoate diferi de la o școală la alta.

Ei bine pe lângă prețul școlarizării plătit, se pot percepe și alte taxe cum ar fi taxă pregătire dosar 30-35 LEI (însă nu toate școlile practică asta).

De asemenea pentru rezervarea mașinii la examenul auto va trebui plătită o taxă de 200 LEI. Ședințele practice suplemntare se plătesc și ele. De reținut. Cine pică traseul (proba practică) va trebui să facă 6 ore de pregătire practică iar în baza lor va primi o adeverință care va servi la reînscrierea la DRPCIV.

De asemena va trebui plătită la CEC Bank sau prin intermediul internetului taxa care atestă contravaloarea permisului de conducere 68 LEI.

Deci în total pe lângă prețul școlii de șoferi mai trebuie să scoateți din buzunar încă 500 LEI pentru taxa de permis de conducere, taxa rezervare mașină, fișă medicală, aviz psihologic.

Ce acte trebuie pregatite pentru categoria B la înscriere?

  • fișă medicală (eliberată de una dintre policlinicile agreate de Poliția Municipiului)
  • fișă de școlarizare
  • avizul psihologic
  • cazier judiciar
  • copie dupa BI sau CI pe format A4, diploma studii, permis de conducere (daca este cazul)
  • chitanta CEC pentru achitarea taxei de examen auto
  • fișă evidență ore conducere (original si copie)

Dați și voi un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment