„Cash stuffing” – ce este și cum funcționează tendința TikTok care te ajută să economisești bani pe timpul crizei

Dă şi tu share articolului

În timp ce plățile fără contact au înlocuit treptat numerarul în circulație în ultimii ani, în rândul generațiilor tinere a apărut o nouă tendință care readuce bancnotele în centrul modului în care gestionăm banii.

Dacă doriți să încercați să economisiți bani în timpul unei perioade de inflație severă, ar trebui să vă împărțiți fizic bugetul lunar, bisăptămânal sau săptămânal în dosare care sunt destinate fiecare unui anumit scop.

Trendsetterii afirmă că utilizarea banilor reali modifică abordarea pe care o aveți față de cheltuirea lor, în ciuda faptului că aplicațiile de internet banking oferă utilizatorilor opțiuni pentru a-și bugeta resursele.

Numai pe TikTok, hashtag-ul pentru această tendință a fost văzut de peste 520 de milioane de utilizatori. Această tendință este deosebit de apreciată în special în rândul generației Z și al milenialilor.

Tehnica de bugetare “cash stuffing” este eficientă pentru persoanele care scot bani din cont lunar, bisăptămânal sau săptămânal (mai puțin plățile directe pentru chirie și facturi) și îi împart în diverse dosare, fiecare dintre acestea fiind destinat unei anumite cheltuieli, cum ar fi cumpărăturile, o ieșire în oraș cu prietenii, economisirea pentru o vacanță și așa mai departe.

Această tendință respectă principiile de bază ale bugetării, dar nu impune restricții privind cantitatea sau tipurile de cheltuieli sau suma de bani pe care oamenii ar trebui să o economisească.

Cu toate acestea, suma pe care o puneți în plic determină cât puteți cheltui în fiecare lună.
Puteți să vă examinați cheltuielile la sfârșitul lunii, să le urmăriți pe o foaie de calcul și, dacă este necesar, să vă ajustați bugetul pe categorii.

Această abordare duce cu adevărat la economii de costuri?

În comparație cu plata cu ajutorul unui card de credit, examinarea facturilor tangibile ar putea uneori să îi ajute pe unii oameni să aibă o idee mai clară despre câți bani cheltuiesc de fapt.

Oamenii pot identifica cu ușurință când rămân fără bani și la ce categorii plătesc în plus atunci când folosesc numerar și au în față întregul buget lunar.

Oamenii ar refuza o ieșire în oraș cu prietenii sau ar recomanda ca ei și prietenii lor să petreacă ceva timp fără bani împreună, poate mergând la o plimbare în loc să meargă la bar, dacă nu mai au bani pentru socializare.

Desigur, să faci acest lucru este simplu dacă verifici și o aplicație bancară online.
Cu toate acestea, faptul că trebuie să înmâneze fizic banii altcuiva îi poate face pe unii oameni să se simtă mai conștienți de valoarea propriilor economii.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment