Care sunt pașii necesari pentru a lua permisul de conducere? – Sfaturi

Dă şi tu share articolului

Ei bine, astazi vom vedea impreuna care sunt pasii necesari pentru obtinerea permisului de conducere. Stiu ca pentru unii obtinerea permisului este o corvoada, iar pentru altii doar o simpla formalitate. Vom vedea impreuna ce trebuie sa parcurgem pentru a avea cele mai mari sanse de reusita.

In primul rand trebuie sa ne dorim asta foarte mult. Nu pentru ca vrea mama, tata, iubitul, iubita, sotia. Ci dorinta sa vina de la noi. In al doilea rand trebuie sa te inscrii la o scoala de soferi. Sfatul meu este sa te inscrii la o scoala de soferi autorizata din judetul tau. Trebuie sa te asiguri ca e autorizata sa nu ai surprize si apoi sa nu poti sa dai examenul teoretic si practic.
Odata ce te-ai inscris la scoala de soferi trebuie sa urmezi cursul de legislatie cu profesorul de legislatie. Nu uita pregatirea teoretica precede pe cea practica.

Dar asa ca sfat, sa inveti in paralel acasa si sa faci de 5 ori cate un chestionar in fiecare zi. Chestionarele le poti face pe https://www.drpciv.ro/dlexam


Dupa ce te pregatesrti in parlael acasa poti sa incepi orele de condus (sedintele). Retine un aspect. INtotdeauna instructorul cand ai nelamuriri. Roaga-l la finalul sedintelor sa iti dea examene. Condu in zona de examen. Spre exemplu in Bucuresti sunt anumite zone, Republica (Titan), Vulcan. Asa ai sanse mai mari sa iei permisul.


Insista pe manevrele grele precum pornirea din rampa, gararea cu spatele, parcarea laterala. Trebuie sa le stapanesti bine.
Daca nu te simti pregatit dupa 15 sedinte, si cu siguranta nu vei fi pentru ca marea majoritate nu sunt. Nu poti spune ca esti sofer dupa 30 de ore de pregatire practica. Sa fim seriosi, atunci mai i-ati sedinte de condus. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Experienta vine antreandu-te. Odata ce te antrenezi devi mai bun si ai sansa sa iei permisul din prima.

Legat de pregatirea teoretica. Asa cum mentionam mai sus, rezolva cate 5 chestionare pe zi de 5 ori unul pentru a te asifura ca le prmovezi cu cel putin 23/24 de puncte.

Dupa ce vei promova sala va treui sa te programezi la traseu. Te poti programa dupa finalizarea examenului direct de pe monitor cat si la ghiseu. In tot acest timp i-ti sedinte de condus si exerseaza. Repetarea este mama invataturii
Odata ce urmeaza sa sustii traseul din nou roaga instructorul sa iti dea examene. Atentie daca vedeti de la bun inceput ca instructorul nu isi da interesul, nu mai continuati cu el, schimbati-l. Este dreptul vostru.

La examenul practic. Trebuie sa fi bine pregatit si conectat cu realitatea. Orice greseala se penalizeaza cu un numar de puncte. Astfel ca la 21 de puncte incasate esti declarat respins. Iar la cumularea a maxim 20 esti admins si ai luat permisul de conducere.
Daca cineva iti face semn, cum ar fi un alt participant la trafic sa te bagi, nu face asta. Asteaptea verdictul politistului, si il poti si intreba in anumite situatii cum sa procedezi.


Semnalizeaza fiecare intentie inainte de executarea manevrei de depasire
Acorda prioritate pietenilor pe sensul tau de mers si autovehiculelor care au acest drept.
Nu te incrucisa cu vehicule in spatii restranse.


Nu depasi limita de viteza pe segmentul de drum pe care circuli. ideal ar fi un maxim 40/h
Asigura-te mereu si anticipeaza fiecare miscare a celorlalti participanti la trafic.

Si cu siguranta mai snt si alte chestii de discutat. E bine mereu sa comunici cu instructorul sa pui intrebari si sa-ti insufle incredere. Stiu ca sunt emtoii la mijloc. Lucrati cu mentalul si perseverati. Nu va dati batuti.

In speranta ca acest articol va fost de ajutor dati unshare si un like

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment