Care sunt avantajele și dezavantajele becurilor LED? – Păreri, prețuri, sfaturi

Dă şi tu share articolului

De ceva vreme m-am gândit să scriu un articol despre sursele de lumină Și ce vrei cu led rusă Astăzi o să tratăm becurile led.

Ce este LEDUL?

LED EMITTING DIODE – Diodă emitentă de lumină.

În România din păcate nu sunt foarte populare și asta motive clare de încredere pe care oamenii o au pentru acestea.

Există încă o reticență mare privire la noutati încă în România și asta este accentuată de lipsa Cercetării persoanelor. foarte mulți încă consideră că becurile incandescente clasice cu filament sunt cele mai practice și deschiderea pentru ceva nou aduce reticență.

Cu cât un bec sau un corp de iluminat are mai mulți lumeni cu atât Este mai bine și va lumina mai mult.

Oamenii ar trebui să înțeleagă că atunci când se orientează către alegerea un abac a unei surse de lumină este faptul că aceștia vor cumpăra lumină și căldură pentru că nu este vorba de un reșou. Pe noi ne interesează Romina emanată. Este adevărat că becurile ce folosesc tehnologie led nu emană multă căldură așa cum vedem la becurile cu tehnologie veche condescentă. Acele becuri ofereau și căldură care se degaja odată cu încălzirea lor fiind utilă în special în anotimpul rece.

Există multe soluții LED pe care le poți alege în funcție de locuri în care va fi amplasat acel bec, acea aplică sau acea plafonieră. Și aici vorbim despre gradul de protecție IP. Dacă vei folosi o plafonieră sa o aplică umiditate ridicată sau cu praf, atunci este bine să te orientezi către acele soluții care au grad de protecție IP54 sau IP65 sau IP66. Astfel că nu va pătrunde nici apă nici praful și sursa de lumină va fi în siguranță.

Pentru dormitoare, sufragerie este suficient să alegeți un corp de iluminat ce are protecție l IP20. Deci avem de unde alege tot ce trebuie să facem este să citim cu atenție detaliile atunci când dorim să cumpărăm un corp de iluminat și să fim atenți dacă acesta corespunde nevoilor noastre.

Care sunt avantajele becurilor led?

Folosirea surselor de lumină cu tehnologie led oferă nenumarate avantaje.

primul mare avantaj este consumul pe care un bec LED sau o sursă de lumină led îl are în comparație cu becurile convenționale incandescente sau cu cere eflorescente.

becurile led consuma de cel puțin șapte opt ori energie față de un bec incandescente cu filament.

– LED-urile au o eficienta estimata de 85%-90%, in comparatie cu iluminatul traditional, asta insemnand ca aproximativ 80% din energia electrica este transformata in lumina, in timp de diferenta de 15-20% se pierde si este transformata in alte forme de energie, cum ar fi caldura.

LED-urile sunt extrem de rezistente la socurile mecanice, acestea avand componente foarte solide si robuste, rezistand chiar si in conditii mai dure (IK08-IK10). Acest aspect, face ca LED-ul sa fie lider in piata corpurilor de iluminat

Prin economisirea energiei se salvează planeta întrucât emisiile de dioxid de carbon scad foarte mult. Un bec incandescent în general consuma 100w iar acesta dispun de 1600 de lumeni. Însă un bec LED similar ca număr de lumeni 1500, 1600 consumă doar 12, 13 W. Deci peste 85% din energia electrică puteți economisi cu un bec LED.

Al doilea avantaj care îl au becurile led durata mare de viață față de becurile incandescente sau florescente. în principiu aceste țin începând cu 15.000 de ore până la 30.000 sau 40.000 de ore de funcționare și ciclurile de comutare on/off ajung si la 20.000. un bec incandescent în teorie consuma până la 1000 de ore însă nu ai nicio garanție că va rezista atât întrucât prețurile sunt foarte mici iar acesta sunt făcute de către firme no name. Odată ce îl vei aprinde mereu filamentul va ceda se va arde.

Al treilea avantajele prezintă opțiuni de culoare aceste becuri practic poți alege de la lumină caldă de 2700k la 3000k sau lumina albă neutră (lumina soarelui) 4000k la lumina rece energizanta 6500k. Eu personal aleg întotdeauna surse de lumină cu tehnologie led care au floare albă neutră 4000k.

Becurile cu led nu emite raze ultraviolete și nu atrag insectele.

Becurile cu led sunt mult mai rezistente la șocuri mecanice fiind construită din componente în stare solidă. un bec Enel cu filament este gel și se poate sparge ușor spre deosebire de un bec LED care este mult mai rezistent.

Care sunt dezavantajele folosirii becurilor led?

Cum spuneam și la începutul acestui articol, Oamenii au reticență față de becurile led prin simplul fapt că aceștia nu sunt deschis către lucrurile noi către tehnologie.

Soluțiile cu led au și ele câteva dezavantaje.

Primul dezavantaj ar fi costul de achiziție care este mult mai mare al acestora față de becurile convenționale incandescente. Însă investiția făcută, în timp se amortizează. Dar dacă stai să te gândești că acest lucru este îndreptățit pentru că este vorba de o tehnologie nouă orice tehnologie nouă Este scumpă. de asemenea prețul mai mare este dat și de un număr mult mai mic de clienți care cumpără soluție led.

Aprindere instantanee pentru sursele de lumină cu led spre deosebire de celelalte surse de iluminat fluorescente becuri economice sau de neon, ledurile se aprind instantaneu și nu au nevoie de încălzire.

Un alt avantaj ar fi unghiul de lumină este mai mic spre deosebire de către soluțiile clasice cu becuri incandescente, economice sau chiar tuburi de neon fluorescente. Acest lucru se datorează faptului că ledul emite o lumină direcțională sau nu de lumină mai mică.

În fiecare an fluxul luminos scade dar este cumva normal pentru că se depreciază cantitatea de lumină și acesta poate scade cu până la 5% în fiecare an.

Indicele de redare al culorilor CRI. indicele de redare al culorilor este foarte important pentru întrucât un bec LED sursă de lumină cu tehnologie led te va ajuta ce dorești să te îmbraci încerc să probezi anumite haine avea o lumină ceva pune în valoare culorile așa cum sunt ele. în general indicele de redare al culorilorCRI este de peste 80% și poate sări de 90%.

De foarte multe ori ne confruntăm cu acea problemă ieșim din casă fie că haina Are o altă culoare față de Cum a fost ea în magazine atunci când am cumparat-o, fie mancarea are o alta culoare. Asta se datorează redarii culorilor de către sursa de lumina. magazinele deja folosesc tehnologie led pentru că chestia doresc să pună valoare produsele să le vândă și trebuie văzute de către clienți în lumina potrivită.

Câte tipuri de culori de lumină există pentru becurile LED?

Pentru becurile led există trei tipuri culori de lumină.

Culoarea albă caldă 2700k 3000k este prima și se adresează oameni care doresc o lumina relaxantă întrucât aceasta este foarte similară celei emise de către becurile incandescente. se recomandă instalarea unei surse de lumină ce dispune de culoare albă caldă în dormitoare pentru că acolo este necesar pentru o relaxare dar și în livinguri.

Lumina alba neutră – lumina albă neutră este poate cea mai importantă întrucât este Lara lumina Albă, este o lumină ce te energizeaza puțin dar este o lumină care îți arată corect culorile cum ești pe stradă. lumina Alba în casă de asemenea este foarte utilă la birou pentru îți dau o stare de energie și astfel vei fi mult mai productiv.

Pentru plafonierele sau aplicele ce au înglobate tehnologia led sau mai bine spus modul led integrat inclus dacă există o defecțiune sau o diodă se arde atunci trebuie înlocuită toată plafoniera sau aplica Deci trebuie cumpărat alta.

Care este prețul pentru un bec cu LED?

Prețurile pornesc de la 7 LEI și pot ajunge la 30 LEI / bec. Este recomandat să folosiți becuri cu tehnologie led cumpăr Pentru că așa aveți certitudinea că sunt produse de către companii consacrate și acestea nu se vor defecta rapid.

Dar care este prețul pentru o plafoniera sau aplică cu tehnologie led? Pentru plafonierele sau aplicele cu tehnologie led prețurile variază între 60 RON și pot ajunge la câteva milioane în funcție de acestora, de câți lumeni emit, de producător ș.a.m.d

Concluzii

Cumpărați cu încredere becuri LED dacă vrei să faci economie destul de mare la curent însă trebuie să aveți grijă la ce brenduri vă opriți. Există multe firme care nu sunt cunoscute și s-ar putea să aveți probleme și becurile s ă nu mai funcționeze după un anumit timp. Cei care nu doriți să schimbați complet corpurile de iluminat puteți cumpăra becuri LED și le puteți monta în aplicele/plafonierele/lustrele care le aveți deja. Tot ce trebuie să faceți este să vă uitați la ce tip de fasung este. Cele mai întâlnite sunt E27 și E14 fasungul mic.

Dacă veți alege un bec LED produs de o firmă consacrată de pe piață cum ar fi Philips atunci veți face o alegere înțeleaptă. Este adevărat că prețul pentru un bec LED zece ori mai mare față de un bec normal. Dar odată ce îl veți cumpăra veți constata adevăratele beneficii ale acestuia. Deci, merită achiziționate sursele de lumină cu tehnologie led.

Chiar unul dintre primele trei beneficii ale acestura ar fi acelea că becul nu se va arde întrucât nu există un filament, deci nu trebuie înlocuit. Acesta va emite o lumină fie caldă, fie neutră fie albă rece așa cum doriți dumneavoastră în funcție de ce bec cumpărați. Iar al treilea avantaj îl reprezintă consumul, care este de până la 8 ori mai mic față de un bec incandescent.

Viitorul este al tehnologiei led. Trebuie să credem asta să fim deschiși către noutatea Pentru că așa o să avem mereu de câștigat. Deja de ani buni mașini dispun de faruri cu tehnologie led sau stopuri. Ce ce nuam folosi și noi toatea lumea soluții cu LED?

Vă rog să nu lăsați în rubrica de comentarii părerea voastră despre drepturile cu tehnologie led

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment