Cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate pe măsură ce se apropie vara, o evoluție pe care atât călătorii, cât și hotelierii o așteaptă cu nerăbdare.
Cupoanele de vacanță pot fi folosite doar pe teritoriul națiunii noastre, dar termenul de valabilitate pentru cele neutilizate din 2019 și 2020 a fost prelungit până în iunie 2022, oferind călătorilor șansa de a le folosi.
Cum funcționează și ce sumă acoperă voucherele de vacanță pentru 2022
Certificatele de vacanță vor fi oferite începând din acest an doar pe suport magnetic, pe un card încărcat cu 1.450 de lei, aceeași sumă ca și până acum.
Statul va continua să ofere aceste certificate până în 2026 inclusiv, ceea ce reprezintă o veste fantastică pentru călători. Termenul de valabilitate pentru voucherele emise în 2022 este de un an.
Angajații din sectorul bugetar vor putea folosi aceste tichete, deoarece au început deja să primească bani pe carduri, dar și lucrătorii din sectorul privat pot profita de tichetele de vacanță, dacă angajatorii lor au ales să facă acest lucru.
După ce au primit voucherele de vacanță, călătorii pot începe să își organizeze următoarele sejururi.
Procesul este foarte simplu, iar voucherele pot fi folosite doar în România. Beneficiarul alege hotelul, pensiunea sau vila în care dorește să își petreacă vacanța, stabilește dacă se află pe lista partenerilor care acceptă vouchere de vacanță, face rezervarea și plătește cu cardul care i-a fost oferit.
Cupoanele de vacanță trebuie folosite numai de către beneficiar, conform documentelor de identificare, nu sunt transferabile și nu pot fi rambursate.
“Am anticipat vestea că românii vor avea din nou acces la un stimulent financiar semnificativ pentru a călători în țară încă de când Guvernul a declarat că va relua emiterea voucherelor de vacanță în 2022.
Lunile de vară sunt cele mai aglomerate pentru turismul românesc, așa că ne propunem să convingem cât mai multe persoane să încerce călătoriile interne.
Turiștii fac deja pregătiri pentru lunile de vară, după cum reiese din creșterea cu 52% a căutărilor pentru vacanțe în România în doar o săptămână, potrivit lui Ferenc Rigo, CEO al site-ului de rezervări hoteliere online Travelminit.ro.
Voucherele de vacanță dau startul sezonului estival
Un studiu recent realizat de Travelminit.ro a arătat că 84% dintre respondenți au crescut numărul de sejururi pe care le-au rezervat într-un an ca urmare a acestei inițiative, în timp ce 21% dintre respondenți au declarat că nu au fost niciodată în vacanță în România înainte de a primi aceste vouchere. Aceasta este o dovadă în plus că voucherele reprezintă un sprijin semnificativ pentru industria hotelieră.
În plus, lansarea noilor vouchere coincide foarte bine cu începutul sezonului estival, ceea ce va spori numărul de rezervări pentru lunile următoare, mai ales având în vedere că litoralul românesc este principala locație pentru călătorii care folosesc cupoanele emise de stat.
Acesta este un alt motiv pentru care hotelierii și experții din industrie îi sfătuiesc pe călători să își facă rezervările din timp, astfel încât să poată profita de o varietate de alternative de cazare și de tarife rezonabile.
Începând din 2017, Travelminit, care a fost înființată în Cluj-Napoca, este unul dintre principalii participanți în industria de rezervări hoteliere din România.
Fiind lider de piață în domeniul rezervărilor de carduri de vacanță, portofoliul Travelminit include 7.500 de unități de cazare active (hoteluri, pensiuni și apartamente) pe întreg teritoriul României, inclusiv pe litoral, la munte, în regiunile balneare și în marile orașe.
Potrivit Travelminit, în România au fost înregistrate 13,5 milioane de achiziții și 16 milioane de vizite în 2021.
Din ianuarie 2020, Travelminit va face parte din Grupul Szallas, care operează 12 platforme hoteliere în România, Ungaria, Polonia, Cehia și Croația, cu vânzări anuale de peste 150 de milioane de euro și 350 de angajați.