Cand se alimenteaza cardurile sociale – și ce trebuie făcut în cazul în care nu este primit

Dă şi tu share articolului

Data la care se vor încărca efectiv cardurile cu voucherele sociale a fost un punct de dispută pentru mulți români, de aceea ministrul Muncii a venit cu câteva răspunsuri.
„Pentru a ne permite să ne realizăm cardurile în săptămâna următoare, Pota Română ne oferă în fiecare lună un tabel cu o certificare a primirii cardurilor noastre.
Ne mișcăm repede”, a declarat recent Marius Budai, ministrul Muncii.

Precizările pentru deținătorii de carduri sociale sunt furnizate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Atunci când deținătorul cardului social nu îl poate folosi pentru a face cumpărături la un magazin, Ministerul clarifică situația.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a răspuns la întrebare după cum urmează:

Pot să înstrăinez cardul pe care îl primesc?

Următoarele acțiuni sunt ilegale și strict interzise de lege:

Utilizarea cardurilor sociale de către beneficiari pentru orice altceva decât achiziționarea de produse alimentare și mese calde;

b) o cerere din partea beneficiarilor și/sau plata în numerar în schimbul tichetelor sociale de asistență electronică pentru produse alimentare și mese calde, sau pentru porțiuni din acestea;

b) Refuzul nejustificat al unităţilor asociate de a accepta tichete sociale pentru mese calde şi produse alimentare pe suport electronic.
În cazul în care există o suspiciune legitimă cu privire la legitimitatea tichetelor sociale de asistență electronică pentru produse alimentare și mese calde sau a identității deținătorului tichetelor sociale de suport electronic pentru mese calde și a destinatarului lor, refuzul este justificat;

Distribuirea cupoanelor sociale;

Numai destinatarii au permisiunea de a folosi cardurile.
În cazuri rare, în care beneficiarul nu poate vizita operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, acesta poate atribui voucherele unei rude, dar numai atunci când sunt prezentate cu dovada de identitate.

Numai destinatarii au permisiunea de a folosi cardurile.
În cazuri rare, în care beneficiarul nu poate vizita operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, acesta poate atribui voucherele unei rude, dar numai atunci când sunt prezentate cu dovada de identitate.

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale:

pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare

Ce trebuie să faceți dacă îndepliniți cerințele, dar nu ați primit un card

Pentru românii care sunt calificați pentru carduri sociale în valoare de 250 de lei, dar nu le-au obținut încă, autoritățile elaborează precizări.

„Dacă Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) stabilește că sunteți una dintre persoanele calificate, angajații Poștei Române vă vor da cardul fără a vă solicita să inițiați vreo procedură în acest sens. Cei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene spun că dacă îndepliniți cerințele pentru a fi unul dintre beneficiarii calificați dar nu aveți cardul până la distribuirea primei tranșe, vă rugăm să vizitați cel mai apropiat oficiu poștal și vi se va da instrucțiuni.

În cadrul programului „Sprijin pentru România”, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început distribuirea primelor carduri cu asistență socială în valoare de 250 de lei încărcate pe 10 iunie. Aceste carduri vor fi distribuite o dată la două luni până la sfârșitul lunii. anul.
Dorim să vă reamintim că MIPE încearcă să extindă această finanțare până în 2027, discutând cu oficiali ai Comisiei Europene.

Din punct de vedere al cantității de beneficiari, acest program, care a fost conceput pentru a ajuta peste 2,5 milioane de români, este o premieră pentru țară.
Așa cum a anticipat instituția noastră încă de la începutul programului, pe 10 iunie a început distribuirea de carduri către beneficiari, iar pe 20 iunie aceștia au început să le furnizeze, care are loc într-o perioadă de aproximativ 7 până la 10 zile de la primirea de către beneficiar. lor.

Cele trei etape ale mecanismului de distribuire a cardurilor sunt:

1) producerea cardurilor de către unitățile emitente (tipărirea datelor beneficiarilor și introducerea CIP-ului),

2) ambalarea și distribuirea cardurilor la nivel național de către Poșta Română. și

3) încărcarea valorii a cardurilor pe măsură ce destinatarii intră în posesia acestora.
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) întocmește numele beneficiarilor, iar personalul Poștei Române este responsabil pentru împachetarea și livrarea cardurilor.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment