Butonul secret din fiecare mașină de care nu știai: toți șoferii trebuie să afle de el, poate salva vieți

Dă şi tu share articolului

În majoritatea cazurilor, un buton ascuns pe ușile din spate ale mașinilor poate salva vieți, dar mulți șoferi nu știu acest lucru.
Aflați unde se află și la ce folosește.

Această încuietoare suplimentară este instalată pe multe mașini și este folosită pentru a proteja ocupanții și nu vehiculul.
În timp ce unii automobiliști se folosesc de ea, alții nici măcar nu știu că există.
Orice automobil, fie că este o Dacia Logan sau un model de fabricație străină, are butonul ascuns care ar putea salva vieți.

Legislația în vigoare impune ca copiii să fie transportați pe bancheta din spate a vehiculului și să fie legați cu centura de siguranță după ce ating o anumită înălțime. Pentru copiii mai mici, pe bancheta din spate trebuie instalat un scaun special conceput pentru copii sub o anumită înălțime.

Chiar și cu toate aceste măsuri de siguranță, copiii tot nu sunt complet în siguranță.
Unii copii care sunt transportați pot fi suficient de curioși încât să deschidă ușa în timp ce mașina este în mișcare.

Butonul secret prevăzut la orice mașină pentru siguranța pasagerilor
Bineînțeles, acest lucru ar putea duce la dezastre reale și la decese.
Aflați că acest buton ascuns, pe care orice șofer ar trebui să îl cunoască, blochează ușile din spate pentru a împiedica un tânăr aflat pe bancheta din spate a mașinii să le deschidă din greșeală.

Funcționarea normală a ușii permite deschiderea acesteia din exterior, dar odată ce acest mecanism de siguranță este activat, el împiedică deschiderea din interior, indiferent dacă zăvorul vizibil pe panoul ușii este ridicat sau coborât.

Butonul este situat în interiorul ușii, aproape de locul în care mecanismul de închidere este blocat de caroseria vehiculului.
Este un buton simplu, foarte simplu de utilizat.

Ușa va fi blocată atunci când butonul este orientat spre exterior și deblocată atunci când este orientat spre interior.
Ar fi o idee bună să activați această încuietoare dacă sunteți un șofer care transportă copii, pentru a le spori siguranța.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment