Black Friday 2023: Riscul creșterii atacurilor cibernetice, la ce să fii atent în perioada celor mai mari reduceri din an

Dă şi tu share articolului

Black Friday 2023 nu este lipsit de riscuri, din păcate. Atacurile cibernetice și blocarea platformelor online pot fi mai frecvente în perioada de vârf a vânzărilor din acest an.
Cyber Monday 2023: Lucruri de care trebuie să fiți conștienți

Black Friday generează un trafic de până la cinci ori mai mare pentru magazinele online decât în restul anului, iar acest lucru crește probabilitatea apariției unor defecțiuni și probleme de performanță ale site-urilor web, potrivit unui raport Forscope România. În plus, sistemele și rețelele sunt supraîncărcate în aceste perioade de trafic ridicat, ceea ce le face mai vulnerabile la atacurile cibernetice. Aceste sisteme sunt menținute în siguranță prin utilizarea de software autentic, care primește și actualizări de securitate. În lipsa acestora, companiile riscă să piardă peste zece mii de euro pentru fiecare mașină compromisă.

“Este imposibil de supraestimat importanța software-ului obținut în mod legal, fie că este nou sau folosit, în special în situații cu mize semnificative, cum ar fi Black Friday. Acesta garantează siguranța cumpărătorului și a vânzătorului, funcționarea fără probleme a sistemelor și reducerea oricăror potențiale puncte slabe. Virușii pot fi incluși în programele software ilegale, în special cele care sunt descărcate de pe site-uri dubioase. Acest risc este sporit în momente precum Black Friday, când consumatorii pot fi ademeniți să descarce copii ultra-ușoare sau chiar gratuite ale unor programe premium”, explică Ionuț Leș, Country Manager al Forscope pentru România.”

Ce arată studiile

Mai mult de 40% din toate atacurile cibernetice vizează întreprinderile mici, care se confruntă, de asemenea, cu cele mai mari provocări în ceea ce privește controlul cheltuielilor IT în creștere. Platformele de comerț electronic folosesc software legitim pentru a reduce riscul de breșe de securitate, în special în ceea ce privește sistemele backend, gateway-urile de plată și gestionarea datelor. Acest lucru garantează securitatea informațiilor de plată și a datelor clienților.

Soluțiile software de ocazie sau folosite, achiziționate de la furnizori de încredere și echipate cu toate actualizările de securitate, pot garanta că atât proprietarul, cât și utilizatorii efectuează tranzacții în siguranță, chiar dacă un pachet premium poate fi prea costisitor pentru multe organizații. În același timp, software-ul autentic, fie că este nou achiziționat sau deja deținut, vine frecvent cu asistență pentru clienți atunci când este cumpărat în mod legal.

Forscope UK susține că o corporație care se confruntă cu o încălcare a securității datelor trebuie să plătească cheltuieli de peste 3 milioane de euro. Pe lângă costurile indirecte (pierderea cotei de piață, afectarea reputației și scăderea încrederii clienților), acestea includ și cheltuieli directe (eforturi de remediere, facturi legale și despăgubiri pentru părțile afectate etc.). Cu toate acestea, trebuie luate în considerare efectele pe termen lung, cum ar fi costurile mai mari ale asigurărilor sau cerințe mai stricte pentru obținerea de credite bancare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment