Auto Rulate – Despre piata auto a masinilor second hand – Sfaturi achizitie

Dă şi tu share articolului

O mașină sh este o mașină care a fost deținută de o persoană fizică sau companie pentru o perioadă de timp. Mașinile uzate sunt adesea vândute la un cost mai mic decât mașinile noi, deoarece proprietarul poate fi în măsură să vândă mașina pentru mai mult decât a plătit pentru ea.

Durata medie de viață a unei mașini este de aproximativ 11 ani, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor își vor cumpăra și vinde mașinile cel puțin o dată în viață. Cel mai popular mod de a cumpăra o mașină folosită este prin intermediul anunțurilor clasificate, dar există și multe alte opțiuni.

Mașinile second-hand sunt adesea mai ieftine pentru că au fost folosite și au avut deja mile acumulate. Aceasta înseamnă că vehiculul poate fi mai uzat, iar costurile de întreținere vor fi mai mari decât dacă ați cumpăra un vehicul nou sau chiar unul care nu a fost condus.

Achiziționarea unei mașini second hand este o modalitate excelentă de a economisi bani în timp ce obțineți mașina dorită. Alegerea celui potrivit poate fi dificilă, dar există câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

  • Vechimea vehiculului: mașinile mai vechi vor fi mai ieftine și mai accesibile, dar este posibil să nu aibă atât de multe caracteristici sau garanții ca vehiculele mai noi.
  • Marca și modelul vehiculului: vehiculele diferite au puncte forte și puncte slabe diferite, așa că este important să faceți cercetări înainte de a face o achiziție.
  • Starea vehiculului: Inspectarea exteriorului, interiorului, motorului, anvelopelor, etc., te poate ajuta sa stabilesti daca merita sau nu cumparat.

Site-uri masini second hand

Piața românească de mașini second-hand este foarte bine dezvoltată, cu o mulțime de site-uri care oferă aceste mașini.

Principalele site-uri web pentru mașini second-hand din România sunt AutoScout24, OLX România și Autovit. Aceste site-uri web oferă o mare varietate de vehicule second hand.

Sfaturi achizitie masina SH

Cumpărarea unei mașini second-hand este o decizie grea. Există atât de mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de a face achiziția finală. Cu toate acestea, dacă urmați acești cinci pași, îți va deveni mai ușor să găsești mașina la mâna a doua potrivită pentru nevoile tale.

Înainte de toate, este necesar să știi că achiziționarea unei mașini în momente diferite ale anului poate să adauge sau să salveze sute de euro la prețul de cumpărare, au explicat într-o analiză specialiştii auto de la carvertical.ro. Diferența poate fi făcută de luni, de săptămâni și, uneori, chiar de zile, așa că e important să fii organizat.

Cumpărarea unei mașini rulate fără a acorda timpul necesar verificărilor care se impun în cadrul acestui proces poate foarte ușor să ducă la cheltuieli imense pe viitor.

Ar trebui să ne asigurăm întotdeauna că achiziționăm o mașină second hand de la un vânzător reputat. De asemenea, ar trebui să ne facem timp pentru a verifica mașina cu atenție pentru orice daune sau defecte. Aceasta include verificarea vopselei și a caroseriei, verificarea sub capotă, verificarea tuturor luminilor și indicatoarelor, examinarea anvelopelor, verificarea tuturor lichidelor din uleiul de motor, lichidul de răcire și lichidul de frână, precum și să vă asigurați că pornește atunci când virați.

Sa vedem impreuna cateva dintre lucrurile esentiale care preced cumpararea unei masini.

1) Aflați ce fel de mașină căutați:

2) Stabiliți-vă bugetul:

3) Căutați online de preferat. Stiu ca se poate lua țeapă și online de aceea fiti cu bagare de seama:

4) Vizitați o reprezentanță:

5) Testați conducerea și inspectați mașina

Care sunt cele mai vandute masini sh din Romania?
Cele mai bine vândute mașini second hand din România nu sunt neapărat cele mai scumpe.

Cele mai populare mărci de mașini second hand din România sunt Ford, Opel, Renault, Audi și Volkswagen.

În ultimii ani, numărul de mașini second-hand importate din țările UE a crescut semnificativ.

În 2017, aproximativ 50 000 de mașini second-hand au fost importate din țările UE în România.

Momente bune sa cumperi o masina rulata

Dealerii de mașini au frecvent obiective de vânzări lunare de atins la sfârșitul lunii, prin urmare ar putea reduce prețurile pentru a atinge aceste obiective.
Puteți beneficia de acest posibil avantaj în calitate de cumpărător al unei mașini de ocazie.

Conform cercetării, cumpărarea unei mașini într-o zi de luni va avea ca rezultat probabil cel mai bun preț.
Unii au emis ipoteza că acest lucru se datorează faptului că dealerii sunt mai puțin ocupați la începutul săptămânii (deci această cerere redusă poate duce, de asemenea, la prețuri mai mici).

Conform datelor SMMT, vânzările de mașini second-hand din Marea Britanie înregistrează întotdeauna o scădere considerabilă în decembrie, înainte de a crește în ianuarie.
Acest lucru este cel mai probabil rezultatul faptului că oamenii fac economii pentru Crăciun.

Concluzii

O mașină la mâna a doua este o modalitate excelentă de a economisi bani și de a ajuta mediul înconjurător.

Dacă sunteți în căutarea unei mașini, dar nu aveți suficienți bani pentru a cumpăra una nouă, atunci puteți cumpăra o mașină la mâna a doua. Mașinile second hand sunt mult mai ieftine decât cele noi și au în continuare aceeași calitate. Singura diferență este că mașinile second hand nu vin cu garanție. Dar asta nu înseamnă că nu merită cumpărate!

Mașinile second-hand nu sunt doar mai ieftine decât cele noi, ci și mai bune pentru mediu. De asemenea, produc mai puțină poluare în comparație cu mașinile noi. În plus, poți obține mai mult pentru banii tăi dacă îți cumperi o mașină la mâna a doua!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment