Audi A8 și S8 2016 – Lux și eleganță la pachet

Dă şi tu share articolului

Audi A8 și S8 2016 – Lux și eleganță la pachet

Încă din anul 2013 Audi a decis să aducă în atenția potențialilor clienți un nou facelift pentru mărcile A8 și S8. Aceste modele vor veni și cu motoare mai puternice dar și cu câteva modificări care cred ei că vor surclasa BMW Seria 7 de și Mercedes S-Class.

Exteriorul

Acest facelift nu schimbă fundamental acest sedan super premium, el are ca
obiect doar modernizarea acesteia. În acest facelift semalizatoarele ce
au incluse tehnologia LED oferă o notă de eleganță făcând mașina
ultraodernă. Nici interiorul nu este neglijat. Acestuia i s-au adus
modificări pentru a fi și mai luxos, însă ei au omis o chestie, ori au
lăsat-o special. Încă persistă problema spațiului mic pentru pasagerii
din spate. Este o problemă serioasă cânde vorbim de astfel de mașini
mari. Inginerii de la Audi cu siguranță vor lua act și vor rezolva
această problemă în versiuniile din anii viitori.
Facelift-ul aplicat modelului de top S8 arată de-a dreptul înfricoșător de bine. Un bot agresiv, faruri și un calandru manenințător fac ca această mașină să fie o veritabilă limuzină super premium. Elementele aerodinamice ce fac mașină să arate și mai rapidă sunt pe măsura performanețelor sale.
Oranmentele din crom și nichel imbinate oferă senzația de premium. Pe praguri sunt inserții care încep de la un capăt și se termină în celalalt subliiniind forma clasică a acestei mașini.
Luneta este foarte mare și oferă o bună vizibilitate. Gura de încărcare este și ea una bună, dar nu suficient de mare. În orice caz un portabagaj neașteptat de bun pentru această limuzină din această clasă.
Caroseria mașinii este una rigidă chiar dacă este construită din aluminiu. Pe viraje mașina se descurcă foarte bine nu îți dă senzația că s-ar înmuia.

Interiorul mașinii

La
interior Audi nu a făcut rabat la calitate. Materialele sunt de foarte
bună calitate, scaunele sunt din piele Alcantara. Este un veritabil
competitor pentru Mercedes S-Class și BMW Seria 7. Deși Audi A8 nu se
ridică la același nivel de tehnologie cu S-Class, Audi A8 este o mașină
mai sportivă și în acelaști timp o limuzină de lux.

Spațiul gigantic pentru toți pasagerii, ambianța extraordinară îți oferă senzații de neuitat. Audi A8 are o nouă gamă de tapițerii de piele în colori noi. Lista opționalelor ce pot fi configurate pot dubla lejer valorea mașinii de bază. 
Tehnologiile inovatoare care au fost puse pe această mașină își justifică fiecare ban. Vorbim aici de tehnologii precum Launch Control, tempomat, radare, sistem de avertizare al pietonilor care cirulă neregulamentar, parcarea automată, senzori peste senzori. Materialele folosite la interior oferă exclusivitate sesizabilă și fac ca această mașină să fie specială din toate punctele de vedere conferindu-i  statutul de super car.

Scaunele și ușile sunt îmbrăcate în piele alcantara de cea
mai bună calitate. Scaunele se pot încălzi iarna și răci vara după bunul plac fiind
perforate și ventilate cu funcție de masaj și suport pentru picioare.
Pasagerii din spate au parte de un confrot sporit. Aceștia au la dispoziție piele pe toate zonele de contact, buton de încuiat și descuiat toată mașină, scrumieră și numeroase spații de depozitare în uși și scaune. De asemenea pasagerii din spate pot seta ca lumina din mașină să fie într-o anumită culoare.
Pe zona centrală ambii pasageri au parte de două guri de ventilație, 3 prize de 12 V. Dar lucrurile devin din ce în ce mai interesante când VIP-ul trage cotiera. În această cotieră sunt integrate două cap holdere și un spațiu de depozitare suplimentar.
Audi A8 are mai multe moduri care pot fi setate – confort, sport și normal. În funcție de  modul ales suspensia se adaptează. Așadar, dacă vei alege modul conofort suspensia va fi moale, iar dacă optezi pentru modul sport va fi rigidă.
Suspensia pe perne de aer este fabuloasă fiind disponibilă numai pe unele mașini scumpe.
Să vorbim puțin și despre insonorizare. Însonorizarea mașinii este foarte bună datorită celor două rânduri de chedere ce ajută extrem de mult fără a auzi zgomotele ambientale din exterior.
Versiuni și motorizări
Mașina poate fi configurată numai cu cutie automată DSG cu tracțiune quattro Tiptronic pe motorizare Diesel sau Benzină. Prețul penmtru motorizarea diesel 3 L de 262 de cai începe de la 85.212 de euro și există 3 versiuni diesel. Prin urmare dacă alegi pe diesel trebuie să ții cont că este mai mult mai ieftin față de o versiune pe benzină. Probabil constructorul german a decis ca motorizările pe benzină să fie mult mai scumpe datorită rafinamentului care îl au față de cel diesel care sunt ceva mai zgomotoase.Transmisia integrală quattro distribuie cuplul foarte bine mai ales atunci când este configurată în mediul sport și ai ambiții sportive.
Așadar, prețul pentru versiunea pe benzină de 435 de cai putere este de 105.551 de euro fiind de asemenea singură versiune la acest preț pentru A8. După cum putem observa 20 de mii de euro este diferență între versiuean diesel și cea pe benzină.
Pentru Audi S8 benzină prețul este de 123.750 de mii de euro. Sursă prețuri
Audi S8 este disponibil doar pe benzină în două versiuni. Propulsorul de 4 litri este capabil să dezvolte 520 și 605 cai putere în funcție de versiunea aleasă.
Audi S8 poate fi și o limuzină de lux dar și o limuzină sportivă îmbinând aceste două funcții.

Mașina îți va da senzațiile cele mai plăcute iar cei 435 de cai  sau 520 dacă optezi pentru versiunea S8 te vor bucura în limitele siguranței fară a avea nici cea mai mică distrugere.
Mașina este foarte manevrabilă, roțile se pot braca neașteptat de mult acest lucru face această super mașină să fie foarte manevrabilă.


Fie că vorbim de A8 sau S8 aceasta rămâne una dintre cele mai mari limuzine de dimensiune compactă și nu în ultimul rând cam cea mai bună mașină ce o poate produce grupul Volkswagen. Iar după cum spune și producătorul Audi. Această mașină este extraordinară, impresionantă, sportivă și dinamică.Voi ce părere aveți?
Dacă v-a plăcut dați un share și un like articolului pe butoanele de mai jos

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

3 Thoughts to “Audi A8 și S8 2016 – Lux și eleganță la pachet”

  1. Nu spun ca nu e luxoasa, insa parca tot mai bine arata un A7! Cel putin dupa gustul meu, A7-le este perfectiunea intruchipata! Poate si pentru ca eu trag mai mult inspre masinile sport si in doua usi, aerodinamice.

    1. Să știi că am văzut și nu o să-ți vină să crezi Audi A7 model 2012-2013 mașină de școală de șoferi aici în București. Cum se face ca o mașină de peste 2 miliarde să fie făcută de școală. M-a frapat chestia asta.

  2. o masina foarte aratoasa, pentru buzunare pe masura. 😀 Cei de la Audi au mereu modele foarte interesante. 🙂

Leave a Comment