Pentru șoferii din România, vești importante
Dacă încalci legile stabilite de autorități, te poți alege cu o pedeapsă usturătoare de până la 1.000 de lei.
Pentru a verifica încălcările legale, vor fi instalate zeci de camere de luat vederi.
Ce se întâmplă dacă nu îți pui centura de siguranță sau dacă vorbești la telefon, cât timp ești la volan
Traficul din Capitală va necesita o prudență și mai mare din partea șoferilor care nu vor să plătească o amendă de 1.000 de lei.
19 intersecții problematice din București vor avea în curând instalate camere de supraveghere video, potrivit unor surse guvernamentale.
Intenția este de a-i fotografia pe șoferii care folosesc telefoanele sau nu-și pun centura de siguranță.
Un contract în valoare de 756.000 de lei pentru instalarea a 56 de camere în 19 intersecții din București considerate “dificile” a fost scos la licitație pe SICAP de către Administrația Străzilor București, organizație aflată în subordinea Primăriei Capitalei.
Potrivit Promotor, acestea vor fi supravegheate în permanență, iar camerele vor furniza date în timp real poliției și altor instituții relevante, permițându-le să ia măsuri imediate pentru a stopa comportamentul antisocial.
„Sistem de monitorizare a traficului rutier de tip ANRP (Automatic Number Plate Recognition) pe căile de acces/ieșire în/din Municipiul București și instalarea acestuia la nivelul Municipiului București într-un număr de 19 locații (intersecții), Instalarea în dispeceratul autorității contractante a echipamentelor necesare pentru stocarea imaginilor video și monitorizarea acestora. Instalarea la sediul Autorității Contractante, în cadrul dispeceratului existent, a serverului de management necesar pentru monitorizarea și managementul acestora”, descrie licitația.
Amenzile pot ajunge până la suma de 1.000 de lei
La intersecțiile din capitală, camerele care vor fi instalate în curând vor urmări lucruri precum plăcuțele de înmatriculare, precum și dacă șoferii folosesc sau nu un dispozitiv hands-free, dacă depășesc viteza sau dacă nu-și pun centura de siguranță.
Achiziția este justificată prin faptul că supravegherea permanentă a acestor treceri de pietoni este o soluție care a fost implementată în “țările dezvoltate” ca o componentă a conceptului “Smart City” și va sprijini menținerea ordinii publice.
Pe stâlpii de iluminat existenți sau pe alte structuri, cum ar fi trecerile de pietoni, ar urma să fie montate aparatele de înregistrare a imaginilor.
Pe 12 decembrie, proiectul va fi scos la licitație. Ofertele vor fi clasificate în funcție de cel mai bun raport calitate-preț. În consecință, montajul camerelor se va realiza în 30 de zile de la semnarea contractului cu firma desemnată câștigătoare.