Voucherele de alimente, încărcate înainte de Paşte. Când intră banii pe cardurile sociale

Dă şi tu share articolului

Potrivit unui comunicat de presă al MIPE, 2,4 milioane de persoane aflate în dificultate ar urma să primească ajutoare alimentare și mese calde în șase tranșe, în 2023.

“Aceste cupoane alimentare deservesc aproximativ 2,4 milioane de români.
Prin urmare, ne îndeplinim angajamentul față de populație de a ne ocupa de nevoile lor urgente.

În acest an, vom continua să distribuim pachete cu alimente pe lângă cupoanele sociale de hrană, începând cu un nou lot în luna aprilie.

Mai mult, 1400 de lei sunt acordați românilor din familiile defavorizate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia.

Putem discuta despre un pachet considerabil de măsuri sociale finanțate din fonduri europene în 2023 – 1,8 miliarde de euro într-un an, sprijin pentru rechizite școlare și îmbrăcăminte pentru elevi, kituri pentru mame și nou-născuți, vouchere pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice și așa mai departe”, a declarat Marcel Boloș, ministrul delegat pentru Investiții și Proiecte Europene.

București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău sunt județele cu cei mai mulți beneficiari de tichete de masă și de masă caldă (82.410).

În acest an, tichetele de masă vor fi distribuite o dată la două luni, prin urmare suma a fost cvadruplată.
Aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra alimente și produse alimentare.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a precizat că peste 46.000 de nume au fost adăugate pe lista persoanelor care vor primi în plus 250 de lei la fiecare două luni, ceea ce ridică numărul total al persoanelor care primesc ajutoare la peste 2,37 milioane.

De asemenea, a doua tranșă de fonduri va fi virată pe cardurile sociale până la 16 aprilie, pentru a avea banii necesari pentru cumpărarea mesei de Paște.

Cine are de câștigat de pe urma tichetelor de masă?

Mai multe grupuri demografice din România beneficiază de tichetele sociale de masă și de masă caldă:

  • pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii înregistrați la casele de pensii sectoriale, precum și beneficiarii de drepturi acordate în baza unor legi speciale, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, al căror venit lunar este mai mic sau egal cu 1.500 lei pentru tranșele din 2022 și mai mic sau egal cu 1.700 lei pentru tranșele din 2023.
  • persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, atât copii, cât și adulți, al căror venit lunar propriu este mai mic sau egal cu 1.500 lei pentru tranșele 2022 și mai mic sau egal cu 1.700 lei pentru tranșele 2023.
  • gospodării cu cel puțin doi copii în întreținere, al căror venit lunar este mai mic sau egal cu 600 de lei pentru ratele începând cu anul 2022 și mai mic sau egal cu 675 de lei pentru ratele începând cu anul 2023.
  • Persoanele fizice, atât adulți, cât și copii, care sunt încadrate în categoria persoanelor cu handicap grav, mediu sau ușor și ale căror venituri proprii lunare sunt mai mici sau echivalente cu 1.500 de lei pentru tranșele din 2022 și, respectiv, 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.
  • gospodăriile cu cel puțin doi copii în întreținere al căror venit lunar este mai mic sau egal cu 600 de lei pentru ratele începând cu anul 2022 și mai mic sau egal cu 675 de lei pentru ratele începând cu anul 2023.
  • familiile conduse de un singur părinte cu un venit lunar pe membru de familie de cel mult 600 de lei pentru ratele din 2022 și de cel mult 675 de lei pentru ratele din 2023.
  • Familiile și persoanele care au dovedit că au dreptul la asistență socială; persoanele fără adăpost, așa cum sunt definite de legile în vigoare în prezent.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment