Vestea pe care o așteptau românii pentru voucherele de vacanță. Mai mulți bani pe card de la 1 ianuarie 2023

Dă şi tu share articolului

Românii care primesc vouchere de vacanță pentru 2023 au motive de bucurie.
De la 1 ianuarie 2023, guvernul le va mări.

Angajații bugetari primesc în prezent vouchere de vacanță de 2.550 de lei, dar începând cu 1 ianuarie 2023, valoarea acestora va crește.
Până atunci, valoarea brută a voucherelor de vacanță-calculată cu ajutorul salariului minim pe economie- va fi de 3.000 de lei.

Tichetele de vacanță vor fi oferite doar în format electronic și pe suport magnetic începând din acest an.
În ceea ce privește durata de valabilitate a acestora, cupoanele emise în 2022 vor fi valabile un an.
Statul va continua să ofere aceste cupoane până în 2026.

Angajații de la stat care au început să primească aceste sume pe card, precum și angajații din mediul privat, ai căror angajatori au decis să includă acest lucru în pachetele de remunerare, sunt eligibili pentru a utiliza aceste vouchere de vacanță.

Vouchere de vacanță care ar putea fi folosite în taberele școlare

Toți cei care primesc unul dintre aceste certificate vor putea începe să își facă planuri de călătorie pentru următoarele vizite.
Faptul că aceste tichete de vacanță pot fi utilizate doar în România trebuie să fie clar pentru beneficiari.
Prin urmare, oaspetele trebuie să selecteze hotelul, hanul sau vila în care dorește să se cazeze, să confirme că unitatea este listată printre cele care acceptă acest tip de cupon, iar apoi să facă rezervarea folosind cardul cu tichete de vacanță.

Cei care obțin astfel de vouchere trebuie să țină cont de faptul că acestea sunt nerambursabile și netransferabile, ceea ce înseamnă că nu pot fi utilizate de o altă persoană. Legislativul a adoptat recent un proiect de lege care revizuiește legea cupoanelor pentru a permite părinților care obțin vouchere de vacanță să le folosească pentru a plăti programele de vară ale copiilor.

Aceste vouchere pot fi folosite pentru a plăti costurile asociate trimiterii copilului titularului la o tabără școlară națională sau tematică care se desfășoară în țara noastră.
În proiectul de act normativ, se precizează că modalitatea de finanțare a taberelor școlare va fi decisă în urma consultării cu miniștrii educației și finanțelor.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment