Uzina Mercedes de la Sebeș va produce motoare pentru mașini electrice

Dă şi tu share articolului

Potrivit Reuters, constructorul auto german Mercedes-Benz a lansat miercuri un plan de 1 miliard de dolari pentru a-și converti capacitățile de producție la nivel global pentru crearea de propulsoare electrice, inclusiv asamblarea bateriilor, motoarelor și punților electrice, începând din 2024.

Bateriile pentru vehiculele construite pe viitoarele MMA și MB vor fi produse în fabricile Mercedes din Beijing, China, Kamenz, Untertuerkheim, Germania, și Beijing, China.

platforme EA, în timp ce Koelleda, a doua fabrică de baterii dedicată din Germania, așteaptă asistență din partea guvernului local.

În timp ce fabricile Mercedes din Hamburg și Untertuerkheim vor continua să fie principalele unități responsabile de producția de punți și componente electrice, fabricile din Beijing, Sebeș (România) și Untertuerkheim vor produce, de asemenea, motoare electrice pentru vehiculele care vor fi construite pe platformele MMA și MB.EA.

Strategia “include fiecare fabrică”, potrivit lui Joerg Burzer, director de producție la Mercedes-Benz.Până la sfârșitul lunii iunie, echipa de conducere și reprezentanții angajaților vor fi ajuns la un acord cu privire la conversia unităților de producție europene pentru producția de vehicule electrice, uzina din Sindelfingen (Germania) urmând să servească drept locație principală pentru producția de vehicule high-end bazate pe AMG.

EA, principalele modele de lux urmând să fie produse în fabricile din Bremen (Germania) și Kecskemet (Ungaria), iar vehiculele entry-level la fabricile din Rastatt (Germania) și Kecskemet.

Cu toate acestea, combinarea bateriilor și a motoarelor pe aceeași linie de producție este puțin mai dificilă, potrivit lui Joerg Burzer. Grupul Mercedes-Benz și-a amenajat fabricile de asamblare astfel încât să poată produce pe aceleași linii de producție atât autovehicule cu motoare cu combustie, cât și vehicule electrice de epocă.


În timp ce producătorul german de vehicule de lux intenționează să treacă la vânzarea doar de automobile electrice în cursul acestui deceniu “atunci când condițiile de piață vor permite”, multe dintre fabricile de componente vor produce, de asemenea, piese pentru automobilele cu motoare cu combustie, atât timp cât va exista o nevoie.

Potrivit Agerpres, unitatea de producție “Star Assembly” din Sebeș (județul Alba) joacă un rol important în rețeaua de producție pentru trenul de rulare al automobilelor fabricate de compania germană Mercedes-Benz.

Un pas important către producția de autovehicule ecologice, fără emisii de carbon, unitatea de la Sebeș a început producția prin asamblarea de transmisii automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte și transmisii cu nouă trepte pentru Mercedes-Benz. Începând cu anul 2020, va asambla și varianta vehiculelor hibride.

Împreună cu unitatea SC Star Transmission din Cugir, unitatea de asamblare și producție SC Star Assembly SRL din Sebeș este o parte esențială a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale automobilelor produse de compania germană Mercedes-Benz.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment