Țările din Europa care vor folosi telefonul mobil ca paşaport: la ce ajută

Dă şi tu share articolului

Proiecte pilot pentru crearea de pașapoarte digitale pentru dispozitive mobile au fost acordate Croației, Finlandei, Țărilor de Jos și Canadei, cu scopul final de a utiliza tehnologia de ultimă generație pentru a simplifica călătoriile și a spori siguranța pasagerilor.
Iată cum să folosiți dispozitivele mobile ca pașapoarte.

Potrivit publicației croate Jutarnji List, documentul de călătorie digital va permite rezidenților, de exemplu, să își declare în avans vizita iminentă într-o națiune, reducând astfel timpul petrecut la punctele de trecere a frontierei.

Ministerul Afacerilor Interne și Agenția pentru Activitate Comercială (AKD) sunt responsabile de realizarea proiectului în Croația, ceea ce arată clar că este vorba despre o întreprindere semnificativă, pentru care se preconizează teste și dezvoltări extinse. Prin urmare, Comisia Europeană a aprobat o finanțare de aproape 2,3 milioane de euro pentru acesta.

Pașaport pe telefonul mobil

Securitatea pașaportului electronic, pe care cetățenii croați îl folosesc din 2009, se bazează acum pe confirmarea veridicității datelor personale atât în versiunea fizică, cât și în cea electronică.
Acest lucru indică faptul că datele tipărite pe pașaportul de hârtie și datele stocate în formă digitală pe cipul pașaportului sunt identice.
Informațiile biometrice constituie o excepție.

Astfel, un document de călătorie digital cu o componentă virtuală conectată la pașaportul electronic este obiectivul proiectelor pilot care vor fi realizate de Croația, Finlanda, Țările de Jos și Canada.
În special, acesta conține o parte din informațiile biografice și biometrice ale titularului pașaportului electronic.

Acest lucru va face posibilă identificarea pasagerilor prin simpla utilizare a părții virtuale a unui document de călătorie digital.
Aplicația mobilă Certilia, care permite oricărui cetățean care deține o carte de identitate legitimă cu cip să o folosească pentru a dovedi identificarea digitală, va continua să fie dezvoltată în paralel cu noul pașaport digital de către AKD.

În aplicația mobilă Certilia, un instrument de identificare electronică mai avansat, AKD va permite titularului pașaportului să construiască un document de călătorie digital pentru proiectul pilot.
Certilia îndeplinește toate cerințele pentru un potențial portofel digital pentru UE.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment