Samsung nu renunţă la ideea de a avea propriile procesoare mobile optimizate şi formează o nouă echipă de cercetare-dezvoltare în cadrul Samsung Mobile eXperience

Dă şi tu share articolului

În ultimii ani, Samsung a lansat un număr mare de produse care utilizează procesoare Exynos, construite chiar de compania sud-coreeană.

O companie distinctă din cadrul diviziei Mobile eXperience a Samsung, Samsung System LSI, a creat și produs aceste chipset-uri.
Din nefericire, nu a existat prea multă cooperare între cele două departamente, motiv pentru care cipurile Exynos sunt predispuse la supraîncălzire și la probleme de performanță.

Samsung pare să abandoneze proiectul Exynos în favoarea creării unui nou grup de cercetare și dezvoltare în cadrul Samsung Mobile eXperience.
Noul grup va îmbunătăți smartphone-urile și tabletele Samsung la un nou nivel, la fel cum face Apple cu procesoarele sale A Bionic.

Choi Won-joon, vicepreședinte al Samsung, care s-a alăturat de la Qualcomm în 2016, va fi șeful departamentului.

Întrucât proiectul Exynos pare să fie mort, se preconizează că viitoarele flagship-uri Samsung vor fi lansate exclusiv cu procesoare Qualcomm Snapdragon de top.
Mult-așteptatul procesor pentru telefoane mobile nu este așteptat să fie gata până în 2025, astfel că, în cel mai bun caz, seria Samsung Galaxy S25 ar putea fi primele dispozitive care vor dispune de noul chipset.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment